29.09.2022 | 2. SNL
Drugoligaši pred zaključkom uvodne tretjine

Drugoligaški klubi zaključujejo uvodno tretjino prvenstva, ki je že nakazala razmerja moči med moštvi. Za zdaj najbolje kaže Krki in Aluminiju, blizu sta tudi Nafta in Rogaška, na dnu pa je Triglav. V prenosu Sportkluba boste lahko spremljali nedeljski obračun Beltinčanov in Kidričanov, kamera NZS pa bo prisotna na tekmi novincev Bistričanov in Grosupeljčanov.

Sobota, ob 15.30: FUŽINAR VZAJEMCI - NAFTA 1903
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: Davide Jozić (Fužinar)

Tako v soboto kot v nedeljo bodo odigrane štiri tekme, Fužinar bo v sobotnem popoldnevu gostil ekipo Nafte. Lendavčanom pred zaključkom uvodne tretjine prvenstva kaže dobro, saj so z dvema točkama zaostanka za petami vodilne dvojice, čeprav so odigrali tekmo več kot Novomeščani. Barnabas Feher in Marsel Stare sta v minulem krogu priigrala novo zmago, v Lendavi je padel zadnji Triglav, pomembnih točk pa so se veselili tudi Ravenčani. Korošci so se zmage veselili v Grosupljem, kjer so prekinili niz štirih zaporednih porazov. Je pa Fužinar vnovič klonil med tednom, ko je bila na Ravnah odigrana preložena tekma osmega kroga. Po enajstmetrovki v drugem polčasu so točke pripadle Kidričanom

 

Sobota, ob 15.30: ROLTEK DOB - ILIRIJA 1911
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: /

Nogometaši Ilirije se po domačem remiju z Dekančani odpravljajo v bližnji Dob, kjer bodo skušali prekiniti zmagovalni post, ki traja tri tekme. Ljubljančani sicer zasedajo šesto mesto lestvice, a so si z 11 osvojenimi točkami nabrali že nekaj zaostanka za najboljšimi ekipami prvenstva. Slabše kaže Dobljanom, ki so s sedmimi točkami tik nad cono izpada, a velja dopisati, da je zasedba Jerneja Javornika odigrala kar dve tekmi manj od konkurentov. V osmem krogu je obračun z vodilno Krko odneslo obilno deževje, srečanje s Krškim pa je bilo prestavljeno zaradi reprezentančnih obveznosti nogometašev Doba. Sobotna tekmeca sta v 2. SNL odigrala šest medsebojnih tekem, tako Dob kot Ilirija pa sta dobila tri obračune, Ljubljančani zadnje tri.

 

Sobota, ob 15.30: VITANEST BILJE - KRŠKO
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

Krčani bodo v prejšnjem krogu prestavljeno tekmo z Dobom odigrali oktobra, deseti mesec leta pa bodo odprli z gostovanjem v Biljah. Posavci, ki so doslej zbrali osem točk, pred dvema tednoma pa so tesno izgubili v Dekanih, se tako znova odpravljajo na Primorsko, v Dolinco, kjer so bili na doslej odigranih tekmah uspešnejši od gostiteljev. Zeleni so se ob dveh remijih veselili še zmage, ki jo bodo napadali tudi v soboto. Status favorita glede na lestvico pripada domačinom, ki so po porazu v Novem mestu zdrsnili na peto mesto 2. SNL. Črno-beli niso uspeli zaustaviti dolenjskega naleta, se je pa novega zadetka razveselil Bamba Susso, ki je na devetih tekmah že desetkrat zatresel mrežo nasprotnikov. Bo posojeni napadalec Pise zabil tudi Krčanom?

 

Sobota, ob 15.30: PRIMORJE - KRKA
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: Haris Dedić (Primorje)

Lahko neverjetno serijo Krke prekinejo nogometaši Primorja? Novomeščani so tudi v obračunu z Biljami slavili novo zmago, s tekme v tekmo pa podatek, da so zadnji poraz doživeli lani novembra, dobiva nove razsežnosti. Moč Dolenjcev so pred dnevi spoznali tudi Biljenci, mrežo katerih so zatresli Tomaž Zakrajšek, Robert Marijanović in Andraž Lipec, Krka pa tudi s tekmo manj ostaja na vrhu 2. SNL. Toni Šušković je na osmih tekmah klonil zgolj trikrat, farmacevti pa so brez zmage ostali zgolj na neugodnem gostovanju v Lendavi. Primorci so za zdaj zaostali za svojimi pričakovanji, novi strateg Milan Anđelković pa še ni uspel dokončno prebuditi sinov burje, čeprav so neporaženi na štirih zaporednih tekmah. Gre za niz z napako, saj so Ajdovci na zadnjih treh preizkušnjah osvojili prav toliko točk, tri. V devetem krogu je dvakratni strelec Borna Proleta v izdihljajih tekme preprečil zmago Rudarja.

 

Nedelja, ob 13.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - ALUMINIJ
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: /
Prenos: Sportklub

Nedeljski spored dvobojev bodo v času kosila odprli Beltinčani in Kidričani, prekmursko-štajerski dvoboj pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba. Nogometaši Aluminija so imeli nekaj manj časa za pripravo na gostovanje v Prekmurju, saj so v sredo uspešno opravili zaostale obveznosti na Koroškem. Obračun s Fužinarjem je po uri igre in z uspešno izvedeno enajstmetrovko odločil Nik Marinšek, kapetan rdečih pa se je podpisal pod osmi gol sezone. Dolgoletni vezist Aluminija bo tudi v Beltincih predstavljal nevarnost za zasedbo Damjana Gajserja, ki prihaja prav iz Kidričevega. Strateg Prekmurcev v septembru ne more biti pretirano zadovoljen z rezultati, saj so Beltinčani po odličnem odprtju sezone na  zadnjih štirih tekmah osvojili zgolj točko. Kluba se v 2. SNL še nista pomerila, sta se pa dvakrat srečala v pokalnem tekmovanju, ko so se obakrat veselili Štajerci.

 

Nedelja, ob 15.30: JADRAN DEKANI - ROGAŠKA
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: Erik Galina (Jadran)

Dekančani bodo v nedeljo gostili vroče Slatinčane, ki so po zaspanem odprtju sezone nizajo zmage. Četa Oskarja Drobneta je v minulem krogu dobila že četrto preizkušnjo v nizu, na lestvici pa se je povzpela na četrto mesto, za Krko, Aluminij in Nafto. V Rogaški Slatini je v nedeljo klonila še zasedba Beltincev, gostitelji pa so se po preobratu veselili zmage z izidom 3:1. Štajerci bodo nov uspeh lovili tudi na Primorskem, a imajo svojo računico tudi varovanci Alena Šćulca. Jadran je po domačem skalpu Krškega točko osvojil še v prestolnici, dvoboj z Ilirijo pa ni postregel z zadetki. Tudi sicer na tekmah Dekančanov praviloma ne pada veliko golov, kar potrjuje tudi pogled na statistiko. Primorci so na devetih tekmah dosegli osem, prejeli pa devet zadetkov, skupno zgolj 17.

 

Nedelja, ob 15.30: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: Rok Maher (Bistrica)
Prenos: NZS.si

V nedeljo boste lahko ljubitelji drugoligaškega nogometa spremljali tudi obračun letošnjih novincev v 2. SNL, Bistričani bodo na domačem igrišču pričakali Grosupeljčane. Krog pred koncem uvodne tretjine prvenstva bolje kaže Štajercem, ki so poleti pošteno prevetrili svojo zasedbo, doslej pa so nabrali 11 točk. Četa domačega stratega Franca Fridla se bo pred svojimi gledalci pobirala po dveh porazih, po Rogaški je bil v dvobojih rdečih boljši še Aluminij. Brinje s petimi točkami zasedajo predzadnje mesto, Dolenjci pa so po krstni drugoligaški zmagi, ki so jo dosegli v razmočenem Kranju, v devetem krogu izgubili s Fužinarjem. Kdo se bo veselil na prvi oktobrski preizkušnji?  

 

Nedelja, ob 15.30: RUDAR VELENJE - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

V Šaleški dolini se bosta srečala nekdanja prvoligaša, ki pa sta vsaj za zdaj pošteno oddaljena od povratka med nogometno elito. Še več, Kranjčani se bodo v letošnji sezoni očitno borili za drugoligaško preživetje, saj s štirimi točkami zasedajo zadnje mesto lestvice. Orli imajo težave tako v napadu kot v obrambi, vse skupaj pa se odraža tudi na rezultatih. Gorenjci so med tednom svojo samozavest nekoliko popravili z visoko pokalno zmago, saj so Škofjo Loko odpravili z 0:6, ta rezultat pa bodo potrjevali v Velenju. Tudi Rudar je z devetimi točkami močno oddaljen od vrha lestvice, knapom pa se ponavlja lanskoletna sezona, ko so precej nihali v svojih rezultatih. Rudar je po zmagi na tekmah z Dobljani in Grosupeljčani izgubil z Biljenci in Lendavčani, v prejšnjem krogu pa je v zaključnih minutah ostal brez zmage v Ajdovščini.

Tekst: PDO
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA