26.11.2021 | 2. SNL
Drugoligaši pred zadnjim jesenskim krogom

Pred drugoligaši, vsaj večino njih, je zadnje jesensko dejanje. V 18. krogu 2. SNL se bosta pred kamerami Sportkluba pomerila Jadran in Primorje, na spletni strani NZS pa boste lahko spremljali dvoboj Krke in Bilj. Vodilni Triglav gostuje v Rogaški Slatini, Gorica pa bo v Kopru pričakala Brežice.

Petek, ob 13.30: GORICA - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: Sebastina Lesjak (Brežice)

Goričani in Brežičani bodo s petkovo tekmo v Kopru odprli zadnji jesenski krog drugoligaškega prvenstva. Srečanje bo odigrano na Bonifiki, saj Nova Gorica v teh dneh gosti dve tekmi ženske izbrane vrste. Kdo se bo bolje znašel v slovenski Istri? Prvi letošnji dvoboj so zanesljivo dobili Primorci, ki so v Brežicah slavili z 0:3, domača mreža pa se je trikrat zatresla že pred odmorom. V brežiški zasedbi se je od avgusta spremenilo precej stvari, tudi trener. Iztok Kapušin je ekipo v zadnjih tednih popeljal do treh tekem brez poraza, po dveh remijih pa je pred Posavci pokleknila še Ilirija. Še bolje gre Goričanom, ki nizajo zmago za zmago, konec prejšnjega tedna so z goloma Nejca Mevlje in Luke Vekiće dobili tudi sosedski dvoboj z Biljenci.

 

Sobota, ob 13.00: JADRAN DEKANI - PRIMORJE
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Kamere Sportkluba bodo v 18. krogu drugoligaškega tekmovanja prisotne na primorskem spopadu Dekančanov in Ajdovcev. Poletni spopad primorskih drugoligašev ni skoparil z zadetki, mreži sta se tresli kar šestkrat, tekmeca pa sta si razdelila točkovni plen. S točko so lahko bili bolj zadovoljni “sinovi burje”, ki so se po zaslugi Amela Džuzdanovića izognili porazu. Primorje je zatem nanizali nekaj dobrih rezultatov, v zadnjih tednih pa znova nekoliko popustilo. Rdeče-črni so na štirih tekmah iztržili zgolj točko, uspešnejši pa so varovanci Alena Šćulca. Jadran se v primorski spopad podaja s popotnico dveh zmag, “pesjani” so po Dobu premagali še Drava, trenutno pa so pri 16 točkah, Primorje jih je zbralo osem več.

 

Sobota, ob 13.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - RUDAR VELENJE
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: Patrik Raduha in Luka Sočič (Beltinci)

Na prekmurski ravnici se bosta udarili ekipi, ki nimata zaostalih obveznosti. Rudar se od nogometne jeseni poslavlja z gostovanjem v Beltincih. Velenjčani se bodo skušali na nekdaj prvoligaški zelenici vrniti v zmagovalne tirnice in prekiniti negativen trend rezultatov. Zgolj točka na petih preizkušnjah je manj od želja, rane “knapov” pa so v prejšnjem krogu poglobili še Slatinčani, ki so po zaostanku dveh zadetkov poskrbeli za popolno preobrat in iz Šaleške doline odnesli zmago. Bolje gre Beltinčanom, ki so se po skalpu Drave z zmago vrnili še z dolgega gostovanja v Ajdovščini. “Žuti” so za komplet točk, s katerimi so skočili vse do petega mesta lestvice, plačali precejšenj davek. Ob Luki Sočiču bo zadnjo jesensko tekmo izpustil kapetan Patrik Raduha, že tretjič to jesen pa bo na tribuni sedel tudi glavni strateg Damjan Gajser.

 

Sobota, ob 13.30: ROGAŠKA - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: Alen Krajnc (Rogaška)

Vodilni Triglav bo jesenski del prvenstva sklenil na zahtevnem gostovanju v Rogaški Slatini. Gostitelji se bodo prvouvrščeni ekipi lige zoperstavili brez najboljšega strelca Alena Krajnca, a s popotnico treh zaporednih zmag. Črno-beli po prihodu Aleša Kačičnika še niso izgubili točk, pred letošnjim povratnikom so pokleknili Ptujčani, Ajdovci in nazadnje še Velenjčani. Slatinčani so do zmage v Velenju prišli s preobratom v zadnji četrtini dvoboja. Alen Neskić je z dvema goloma izničil domačo prednost, v 93. minuti pa je za zmago zadel Tomi Gobec. Po porazu v Novi Gorici so se v zmagovalne tirnice vrnili tudi “orli”, ki so na domačem igrišču opravili s Krko. Bo domača obramba zaustavila prvega strelca lige Tina Matića? Hrvaški napadalec ima na svojem računu že 13 zadetkov.

 

Sobota, ob 13.30: NAFTA 1904 - DRAVA PTUJ
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /

Lendavčani se po dveh vikendih brez preizkušenj vračajo v tekmovalne tirnice. Modri bodo imeli po zadnjem jesenskem krogu največ zaostalih obveznosti, saj se bodo decembra gostovali v Novi Gorici, Krškem in Dobu, od domačega občinstva pa se bodo poslovili s sobotno tekmo proti Dravi. Spopad dveh modrih zasedb je v preteklosti že odločal boj za drugo mesto, tokrat pa sta tekmeca daleč od vrha lestvice. Nafta po poletni prenovi ekipe osmo mesto, Drava pa je povsem na začelju. Za iskrico upanja je poskrbela zmaga med tednom, na zaostali tekmi s Krko, ki jo je v korist Štajercev odločil Amir Kahrimanović. Se lahko Ptujčani veselijo še drugič v nekaj dneh? Nafta je dobila zadnje štiri medsebojne obračune.

 

Sobota, ob 13.30: ILIRIJA 1911 - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: /

V prestolnici se bosta pomerili ekipi, ki se lahko v zadnjih treh krogih ponašata z enakim točkovnim izkupičkom. Tako nogometaši Ilirije kot Fužinarja so svoj račun obogatili zgolj s točko, v precej zahtevnejšem položaju pa so Ljubljančani. Letošnjemu povratniku med drugoligaše po nekaj uspešnejših predstavah za ovratnik dihata zadnjeuvrščena kluba 2. SNL, Brežice zaostajajo za dve, Drava pa za tri točke. Ravenčani s skupno 26 točkami ostajajo na visokem četrtem mestu, a so Korošci s točko na štirih tekmah dovolili, da sta se Triglav in Gorica dokončno odlepila. Je boj za častno tretje mesto vse, kar je preostalo Fužinarju in ostalim klubom, ki merijo visoko na lestvici?

 

Nedelja, ob 13.30: KRŠKO - ROLTEK DOB
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Žiga Ribič (Krško) ter Žiga Avbelj (Dob)

V nedeljo bosta odigrani še dve tekmi, v zadnjem obdobju prebujeni Krčani bodo pričakali Dobljane. Posavci so neporaženi na zadnjih štirih tekmah, v tem času pa so na svoj račun dodali skoraj polovico od 17 točk. Ob dveh remijih so zeleni ugnali še Dekančane in Ravenčane, v prejšnjem krogu pa so ostali brez domače tekme z Nafto. Dob nadaljuje s toplo-hladnimi predstavami, po domači zmagi nad Rogaško in remiju v Beltincih so se “roletarji” praznih rok vrnili iz Dekanov. Modri so bili precej bolj razigrani v avgustovskem spopadu s Krškim, čigar mreža se je zatresla kar sedemkrat. Bodo Dobljani tako razigrani tudi v nedeljo?

 

Nedelja, ob 13.30: KRKA - VITANEST BILJE
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: Ivan Pranjić (Krka)
Neposredni prenos: NZS.si

S prenosom na spletni strani NZS bodo v zadnjem jesenskem krogu 2. SNL pospremili nedeljski dvoboj Krke in Bilj. Gre za spopad moštev, ki precej nihata v svojih predstavah, kar je vidno tudi pri uvrstitvi na lestvici. S tremi točkami več bolje kaže desetim Primorcem, Dolenjci pa so na ligaški razpredelnici uvrščeni le mesto nižje. Novomeščanom se v nedeljo ponuja idealna priložnost, da z zmago ujamejo primorskega tekmeca, ki se je z osmih gostovanj zgolj enkrat vrnil z zmago. Krka na drugi strani ne spada med najbolj prepričljive gostitelje, “farmacevti” so z 11 točkami na sedmih domačih tekmah zgolj deveta ekipa lige. Poletni spopad teh dveh tekmecev ni postregel z zmagovalcev, Krka pa se bo na Portovalu pobirala po sredinem porazu na zaostali tekmi z Dravo. Biljenci so morali v nedeljo čestitati sosedom Goričanom.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA