18.09.2020 | 2. SNL
Drugoligaši pred novimi obveznostmi

Drugoligaši nadaljujejo z napornim ritmom preizkušenj. Po sredinih tekmah jih že konec tedna čakajo preizkušnje osmega kroga. Vodilne Radomlje bodo gostovale pri Triglavu, dvoboj nekdanji prvoligašev pa si bo moč ogledati na Sportklubu. Pred kamero NZS se bosta udarila Krško in Rudar, preporojene Brežice odhajajo v Lendavo, Beltinci pa bodo četrto zaporedno zmago napadli proti neporaženi Krki.

Sobota, ob 16.00: DRAVA PTUJ - ROLTEK DOB
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved igranja: /

Ptujčani tudi po menjavi trenerja niso prekinili niza slabih rezultatov. “Kurenti” so se praznih rok vrnili tudi iz Brežic, v Posavju pa so vknjižili še četrti zaporedni poraz. Modri ostajajo pri treh točkah, na lestvici pa za zasedbo iz najstarejšega slovenskega mesta najdemo zgolj Brda. Četo trenerja Jureta Arsiča tudi v soboto čaka zahtevna naloga, saj v mesto ob Dravi prihajajo Dobljani. Zasedba Simona Sešlarja, v preteklosti tudi stratega Drava, je po mlačnem vstopu v sezonu ujela dober ritem in sestavila serijo treh zaporednih zmag. Po Rudarju in Triglavu so pred “roletarji” pokleknili še Brici, Dob pa se je povzpel že vse do četrtega mesta.

 

Sobota, ob 16:00: FUŽINAR VZAJEMCI - VITANEST BILJE
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: /

V slabo serijo je padel tudi Fužinar. Ravenčani so se ob vstopu v prvenstvo veselili dveh zmag, ki pa sta za zdaj tudi edini. Koroški drugoligaš je na zadnjih petih tekmah iztržil zgolj dve točki, v Novem mestu pa je po neverjetnem preobratu gostiteljev izgubil še tretjič zapored. Fužinar je tako zdrsnil v spodnji dom 2. SNL, v soboto pa na Ravne na Koroškem prihajajo Bilje. Črno-beli so s porazom v Lendavi prekinili niz zmag, med tednom pa so se s Primorjem razšli brez zmagovalca. Mreži v Dolinci se nista zatresli. Biljenci so sicer dobili dve od štirih medsebojnih tekem v 2. SNL, Ravenčani pa so se edine zmage veselili prav na zadnji tekmi. Kdo bo boljši v soboto?

 

Sobota, ob 16.00: PRIMORJE EMUNDIA - ŠMARTNO 1928
Sodnik: David Šmajc
Prepoved igranja: /

Tudi ajdovski spomin na zadnjo zmago je po zadnjih rezultatih že nekoliko zbledel. Primorje je v tretjem krogu na domači zelenici presenetilo Krško, sledila pa je serija štirih tekem brez zmage. Varovanci Andreja Komaca so v tem času iztržili dve točki, zadnjo v lokalnem obračunu z Biljami. Rdeče-črni bodo v soboto gostili zasedbo Šmartnega, ki se bo v prestolnici pobirala po visokem porazu z Nafto. Lendavčani so šmarsko mrežo zatresli kar desetkrat, trener Igor Fenko pa je po tekmi priznal, da je njegovo moštvo “razpadlo” po drugem zadetku. So Šmarčani v nekaj dneh uspeli zaceliti svoje rane?

 

Sobota, ob 16.00: KRŠKO - RUDAR VELENJE
Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Tudi Krčanom in Velenjčanom, ki se bodo v osmem krogu 2. SNL udarili pred kamero NZS, v letošnji sezoni ne gre po željah. Rudar s sedmimi točkami zaseda zgolj 11. mesto, še pozicijo nižje pa z enakim izkupičkom najdemo Krčane. Trenerja Almir Sulejmanović in Iztok Kapušin med tednom nista mogla biti zadovoljna z izkupičkom svojih varovancev, saj je Rudar klonil pri vodilnih Radomljah. “Knapi” so dvakrat klonili že v prvi polovici prvega polčasa in poraz je bil neizbežen, pa čeprav so v nadaljevanju dvoboja zatresli tudi okvir domačega gola. V velenjskem taboru so se morali sprijazniti s četrti porazom, toliko jih ima na svojem računu tudi posavska zasedba. Tekmeca se bosta v 2. SNL pomerila prvič po sezoni 2007/08, Rudar pa je dobil osem od 12 drugoligaških obračunov.

 

Sobota, ob 16.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - KRKA
Sodnik: Mitja Žganec
Prepoved igranja: /

Beltinci so po Ajdovcih in Ravenčanih na kolena spravili še Krčane in slavili še tretjič v nizu. Moštvo Radovana Karanovića je hit zadnjih krogov 2. SNL, Prekmurci pa so v polno zadeli tudi z zadnjimi poletnimi okrepitvami. V napadu nase opozarjata predvsem Luka Verbič, ki je vknjižil še nekaj asistenc, Mateo Verunica pa je zadel na zadnjih treh tekmah. Vse tri so Beltinčani tudi dobili, v soboto pa bodo na domačem igrišču z novo zahtevno oviro. V Prekmurje prihajajo še neporaženi Dolenjci. Krka s petimi zmagami in dvema remijema diha za ovratnik vodilnim Radomljam. Novomeščani so svojo samozavest povečali tudi z zadnjo zmago, ko so preobratu ugnali ekipo Fužinarja. Ravenčani so vse do 76. minuti vodili z 1:3, nato pa sta na sceno stopil brata Brekalo in s tremi goli poskrbela za sanjski preobrat. Marko je dosegel dva gola, Ivan se je podpisal pod četrti zadetek v koroški mreži.

 

Sobota, ob 20.30: TRIGLAV KRANJ - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

Tudi v Kranju bomo videli obračun nekdanjih prvoligašev. Triglav bo pod domačimi žarometi, dan po tekmi ženskih reprezentanc Slovenije in Turčije, gostil Radomlje. Po sedmih krogih precej bolje kaže Radomljanom, ki so v dvoboju z Rudarjem vknjižili že peto zaporedno zmago. Rumeno-črni so točke oddali zgolj Šmartnemu, s šestimi zmagami pa za zdaj kraljujejo na vrhu lestvice. Triglav po poletni selitvi v 2. SNL še ni našel pravega recepta za serijsko zmagovanje. Kranjčani so doslej slavili zgolj trikrat, nazadnje v sredo, ko so v Dekanih vknjižili tesno zmago. Tekmeca sta se v 2. SNL pomerila zgolj trikrat, z dvema zmagam in porazom je uspešnejši Triglav.

 

Nedelja, ob 16.00: NAFTA 1903 - BREŽICE 1919
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved igranja: /

Lendavčani bodo v soboto z zanimanjem spremljali tekmi v Kranju in Beltincih, tako kot Krko, pa tudi Nafto čaka obračun s tekmecem, ki v zadnjem obdobju beleži dobre rezultate. Kaj dobre, Brežičanom gre v zadnjih krogih vse kot po maslu, saj se na zahtevno gostovanje v Lendavo odpravljajo s popotnico petih zaporednih zmag. Ob pokalni zmagi so varovanci Roka Zorka štirikrat zmagali tudi v 2SNL, s skupno 13 točkami pa so se povzpeli že vse do šestega mesta in so trenutno tudi pred velikim sosedom iz Krškega. A pozor, posavsko četo v nedeljskem popoldnevu čaka sila zahtevna naloga. Lendavčani so v Šmartnem ob Paki dokazali rušilno moč svojega napada, saj so domačinom zabili kar deset zadetkov. Prekmurcem ne manjka samozavesti, vendar velja opomniti, da so se v preteklosti že opekli z Brežičani. Trije od šestih dvobojev so se končali z delitvijo točk.

 

Nedelja, ob 16.00: BRDA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Martin Matoša
Prepoved igranja: /

V Vipolžah bomo priča novemu primorskemu obračunu. Biljenci in Ajdovci so se v sredo razšli brez zadetkov, v nedeljo pa se bodo za primat v regiji udarili Brici in Dekančani. Enim in drugim se v uvodu letošnjega prvenstva še ni odprlo. Brda so po zaslugi zmage v Šmartnem osvojile tri točke, dve več imajo Dekančani, ki jih najdemo dve mesti nad zadnjeuvrščenimi Brici. Rdeče-črni so med tednom klonili v Dobu, prejeli so pet zadetkov, ob Šmartnem pa imajo najbolj luknjasto obrambo. Dekanska je precej bolj trdna, mreža Jadrana se je zatresla zgolj osemkrat, a kaj, ko "pesjani" sila težko dosegajo zadetke. Vsi trije zadnji porazi so bili namreč minimalni.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA