10.01.2023 | 2. SNL
Drugoligaši potrdili prve zimske spremembe

Prvoligaški klubi so v teh dneh že zakorakali v priprave na nadaljevanje sezone, pohiteli pa je tudi nekaj drugoligašev. Če ne že na zelenici, pa je večina klubov 2. SNL aktivna na področju kadrovanja.

Začnimo pri začelju lestvice. Dobljani so s 15 točkami prezimili na predzadnjem mestu, drugoligaški status pa bo spomladi reševal izkušeni trenerski maček. Domžalčani so partnerskemu klubu "odstopili" Darka Birjukova, ki je bil zadnjih nekaj let izjemno uspešen z mladinsko selekcijo rumenih. Z 59-letnikom rojenim v Mostarju se med "roletarje" selita tudi Juninho in Dejan Milić, ki bosta ob tvorila trenerski štab ob Nedu Miletiću in Žanu Cerarju. Slednji je ekipo vodil v zaključku jesenskega dela sezone, ko se je Jernej Javornik vrnil v Domžale.

Z enakim točkovnim izkupičkom kot Dob v pomlad vstopata tudi ekipi Krškega in Brinja. Grosupeljčani so že opravili s prvimi treningi, potrdili pa so tudi prve kadrovske spremembe. Sandi Ćoralić, Milan Đajić, Gregor Dorniž, Peter Luštek in Jaka Gril Miletić v nadaljevanju sezone ne bodo nosili dresa novinca v 2. SNL, zasedbi trenerja Gorana Markovića pa so se pridružili vratar David Šugić, napadalec Bruno Hajdinjak, branilec Matevž Matko ter vezista Lan Piskule in Marko Brkić.

Zadnja dva sta bila jeseni člana Ilirije, v napadu katere bo še naprej igral Matej Poplatnik. Najboljši strelec 2. SNL je pogodbo z Ljubljančani podaljšal do konca sezone 2024/25. 

Matevž Matko, novinec v zasedbi Grosupeljčanov, je jeseni branil barve kranjskega Triglava, ob nekdanjem članu Brava pa so gorenjsko zasedbo zapustili tudi kapetan Luka Brkić, Adam Jakupović in Janko Ivetić, ki so prekinili profesionalno pogodbo z orli. Brkić bo nogometno pot nadaljeval pri avstrijskem tretjeligašu Leobnu.

Spomladi dresa Rudarja ne bosta nosila Marin Karabatić in Nik Omladič, ki se je jeseni vrnil v Velenje in za knape dosegel sedem ligaških zadetkov. Vezist, ki je dolga leta igral v Nemčiji, se je v minulih tednih dokazoval v Vietnamu.

V ponedeljek so priprave pričeli drugouvrščeni Kidričani. Jaka Bizjak, Kofi Nana Babil in Luka Marković so se po sporazumni prekinitvi dogovora razšli z Aluminijem, Robert Pevnik pa je treningom članske ekipe priključil nekaj mladincev, Jana Petka, Nejca Peska, Lukasa Hempta, Klemna Rahleta in Aneja Dukarića. Rdeči se bodo v pripravah pomerili s kar petimi prvoligaši, potrjene so tekme z Mariborom, Celjem, Domžalami, Gorico in Muro.

Do treh prekinitev pogodbe je prišlo tudi v lendavskem drugoligašu, Žan Florjanc, Dragan Brkić in Stefan Moćić niso več nogometaši Nafte.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA