10.08.2018 | 2. SNL
Drugoligaši po nov komplet točk

Drugoligaši so konec prejšnjega tedna odprli novo prvenstvo, uvodni krog pa ni postregel z večjimi presenečenji. Lahko kdo od izzivalcev preseneti favorita v drugem krogu? Vodilno Dravo bodo na Ptuju napadli Biljenci, v Radomljah in Sežani pa se bo za nove točke udarila četverica, ki v letošnjem prvenstvu pogleduje proti vrhu lestvice.

 

Sobota, ob 17.30: DRAVA PTUJ - VITANEST BILJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Neposredni prenos: NZS.si

Ptujčani bi si težko želeli lepšega uvoda v novo sezono. Štajerci so v Brežicah slavili visoko zmago, s petimi zadetki v domačem golu pa so se zavihteli na sam vrh ligaške razpredelnice. Odpor gostiteljev je bil po dveh golih v končnici prvega polčasa, ko sta zadela Andraž Kolar in Rok Pirtovšek, dokončno strt v uvodnih minutah nadaljevanja tekme. Jaka Bizjak in Jon Šporn sta povišala prednost, zmago pa je z zadetkom dopolnil še Ignacio Cuffaro. Naslednji tekmec kurentov bo novinec v drugoligaški druščini. Biljencem se krst v 2. SNL ni odvil po željah, za nameček pa je biljenski strateg Sandi Valentinčič že v prvem polčasu spopada z Beltinci izgubil Matijo Pušnarja in vratarja Jureta Lipičarja. Primorce po tesnem porazu čaka še nekoliko zahtevnejša naloga, saj bodo Ptujčani tudi letos ciljali na najvišja mesta. Kako se bo razpletel prvi obračun Drave in Bilj?

 

Sobota, ob 17.30: KALCER RADOMLJE - KRKA
Sodnik: Andrej Žnidaršič

V prvem krogu 2. SNL ni manjkalo zanimivih obračunov, eden takšnih pa se v soboto obeta tudi v Radomljah. Mlinarji, ki tudi v novi sezoni po tihem ciljajo na vrh ligaške razpredelnice, bodo na domači zelenici gostili Novomeščane. Dolenjci so novo sezono odprli z zmago, potem ko so na Portovalu z izidom 3:2 premagali Ilirijo in podaljšali uspešen niz, ki je na domačem igrišču trajal že tekom minule sezone. Farmacevti uspešnih predstav niso uspeli prenesti na gostovanja, bodo uspešnejši v Radomljah? Četa domačega trenerja Nermina Bašića v Lendavi ni uspela prekrižati visokoletečih načrtov Nafte, ki je po golu Dina Cvrtile, še pred meseci člana Krke, slavila minimalno zmago. Mednarodno pisana zasedba se bo skušala bolje odrezati pred svojimi gledalci. Novomeščani s treh tekem v Radomljah še niso odnesli zmage, se bo serija nadaljevala tudi v soboto?

 

Sobota, ob 17.30: JADRAN DEKANI - NAFTA 1903
Sodnik: Bojan Tkalčič

Prevetrena zasedba Jadrana je v novo prvenstvo zakorakala s porazom. Primorci, na čelu katerih se je predstavil novi strateg Nedžad Okčić, so bili neuspešni v Dobu. Dekansko četo tudi v drugem krogu ne čaka nič kaj lahka naloga, saj bodo v slovenski Istri gostovali Lendavčani, ki so pred dnevi odkrito napovedali lov na Prvo ligo Telekom Slovenije. Moštvo Franca Fridla je visoke cilje potrdilo s prvo zmago, Nafta je z golom novinca Dina Cvrtila odpravila Radomlje, ki pa so bili predvsem v prvem polčasu nevarna grožnja za vrata Florijana Raduhe. Lendavska obramba bo morala biti tudi v soboto pazljiva ob protinapadih nasprotnika, ki kljub dejstvu, da bo igral na domačem igrišču, nima ničesar izgubiti. Dekančani bodo v srečanje krenili v vlogi izzivalca. Nafta je dobila obe tekmi minule sezone, po tesni jesenski zmagi na Primorskem je spomladi v mreži Jadrana končalo kar šest zadetkov.

 

Sobota, ob 17.30: ANKARAN POSTOJNA - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Mitja Žganec

2. SNL se bo v soboto popoldne predstavila na Notranjskem. Ankarančani, ki so prvoligaško sezono preživeli v Dravogradu, Ajdovščini in Novi Gorici, bodo domače preizkušnje v 2. SNL gostili v Postojni. Galebi imajo v mestu z nekaj manj kot deset tisoč prebivalci novo domovanje, na postojnski zelenici pa bodo napadli prvo zmago v sezoni. Oranžni so se z gostovanja na Koroškem vrnili z neodločenim izidom, domače vodstvo pa je po vstopu v igro izničil Patrik Bordon. Robustni napadalec bo tudi v soboto pomembno orožje trenerja Vlada Badžima, ki bo s svojimi varovanci napadel Brežičane. Posavci se v ponovitvi zadnje tekme pretekle sezone niso proslavili, saj so Ptujčani za hrbet Jana Račiča pospravili pet zadetkov. Ekipi brežiškega stratega Iztoka Kapušina tako ni pomagal niti zadetek Korejca Lee Hyun Jina. Brežičani so z dvema zmagama na treh tekmah z Ankarančani resda uspešnejši, a sta ekipi v primerjavi s sezono 2016/17 praktično povsem spremenjeni.

 

Sobota, ob 17.30: AŠK BRAVO - FUŽINAR
Sodnik: Vojko Goričan

Bravo bo tudi drugo tekmo novega prvenstva odigral na domačih tleh. V prestolnici bo v soboto gostoval koroški Fužinar, ki je sezono odprl z domačim remijem proti Ankaran Postojni. Ravenčani so poleti doživeli precej kadrovskih sprememb, ekipo okrepili tudi z Denisom Halilovićem. Minuli konec tedna je za točko Fužinarja zadel Žan Medved, prav tako novinec v koroškem moštvu. Štajerca je do konca sezone posodila Olimpija. Ljubljančani so bili v prvem krogu še nekoliko uspešnejši, saj so v Športnem parku Ljubljana na kolena spravili Tabor, ki pogleduje proti vrhu lestvice. Bravovce je v vodstvo popeljal Mustafa Nukić, ki se je poleti Bravu pridružil iz vrst Ilirije, v nadaljevanju prvega polčasa pa je bil natančen še Domen Jugovar. Gostje se niso predali, dvome o zmagovalcu pa je v končnici srečanja razblinil debitant Anis Jašaragić. Bravo bo tudi tokrat v rahli vlogi favorita, a je Fužinar spomladi z remijem na svojem igrišču dokazal, da lahko preseneti tudi Bravo.

 

Nedelja, ob 17.30: BRDA - ROLTEK DOB
Sodnik: Marko Podgoršek

V nedeljo bo eden od treh dvobojev 2. SNL odigran tudi v Goriških Brdih. V zavetju briških gričev se bodo za nove točke udarili nogometaši Brd in Doba. Slednji so bili v uvodnem dejanju nove sezone uspešnejši, saj so pred domačimi gledalci na kolena spravili dekanski Jadran. Poleti prenovljena ekipa trenerja Nenada Toševskega je trikrat zatresla primorsko mrežo, Izkušena Matjaž Kunstelj in Albert Račić sta izkoristila enajstmetrovko, še pred tem pa je za vodstvo v končnici prvega polčasa zadel Nejc Levec. Dobljani v letošnji sezoni razpolagajo z mlado ekipo, ki v veliki meri sloni tudi na posojenih upih domžalskega kluba. Tudi med rdeče-črnimi ne manjka mladih upov, kljub temu pa so bili rdeče-črni v prvem krogu prekratki za točke. Vinarji so bili neuspešni v Rogaški Slatini, Matija Radikon je moral dvakrat po žogo v svoja vrata. Pogled na minule dvoboje razkriva, da Dobljani na dveh tekmah v Vipolžah še niso slavili, zadnji obračun so s kar 4:0 dobili Brici.

 

Nedelja, ob 17.30: BELTINCI - ROGAŠKA
Sodnik: Aleksandar Matković

Prekmurci se lahko tudi v sezoni 2018/19 pohvalijo z dvema drugoligašema. Nafta meri na vrh lestvice, z nekoliko bolj skromnimi cilji pa so v krstno drugoligaško sezono zakorakali v Beltincih. Kraj sredi prekmurske ravnice, ki so ga v zlatih časih nekdanjega kluba nazivali z najbolj nogometno vasjo v državi, se počasi, a zanesljivo vrača na nogometni zemljevid. To dokazuje tudi razplet prvega srečanja, saj so rumeno-modri v Biljah osvojili celoten izplen. Za veselje Prekmurcev je poskrbel Luka Ciglarič, Beltinčani pa bodo skušali rezultat s prvega srečanja nadgraditi pred domačim občinstvom. V beltinški »šumi« bo v nedeljo gostovala Rogaška, ki je z goloma Alena Neskića in Roka Romiha ugnala Brice. Ibrahim Neskić bo lahko na levem bregu Mure računal tudi na najbolj zvenečo okrepitev, saj je bil Ivan Firer ta teden registriran kot član črno-belih. Kakšno presenečenje pa za goste pripravlja prekaljeni Zlatko Gabor?

 

Nedelja, ob 17.30: CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - ILIRIJA 1911
Sodnik: David Šmajc
Neposredni prenos: Sportklub

Izjemno zanimiv spopad se obeta tudi na Krasu. Tabor bo gostil ekipo Ilirije, ki je v Sežani gostovala že v sklopu poletnih priprav in tedaj slavila tesno zmago. So pa bili Ljubljančani v dvobojih s Kraševci manj uspešni v minuli sezoni, saj sta obe tekmi pripadli Taboru, ki pa je novo sezono, podobno kot Ilirija, odprl s porazom. Andrej Razdrh je na sežanski klopi debitiral v prestolnici, kjer je kot vodja mladinskega pogona Olimpije deloval nazadnje. Prevetrena zasedba Sežancev se je dobro upirala Bravu, a zadetka Marka Bačanina in Pape Ibouja Kebeja, ki je med tednom trikrat zatresel mrežo Grosuplja, nista bila dovolj za prve točke. S porazom so sezono odprli tudi nogometaši Ilirije. Zeleno-beli, ki jih v novi sezoni vodi Željko Mitraković, so ob polčasu tekme s Krko zaostajali za dva zadetka, a so se v nadaljevanju pobrali. Oskar Cvjetičanin in Erwin Tiganj sta v drugem polčasu izničila domačo prednost, a nato je udaril Daniel Vujčić in Dolenjcem zagotovil zmago.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA