08.05.2019 | 2. SNL
Drugoligaši odpirajo zgoščen spored

Drugoligaše do zaključka 2. SNL ločijo še štirje krogi, konec tedna pa klubi pričenjajo zgoščen spored, saj bodo v dobrem tednu odigrali kar tri preizkušnje. Vodilni Bravo čaka neugodno gostovanje v Goriških Brdih, Tabor bo gost ptujske Drave, Radomlje pa gostijo zadnje Brežice. Vroče bo tudi na fronti za obstanek.

Sobota, ob 14.00: NAFTA 1903 - ROLTEK DOB
Sodnik: Alen Borošak
Neposredni prenos: Sportklub

Spored 27. kroga 2. SNL bosta s tekmo v Lendavo odprli ekipi, katerih zaščitni znak je modra barva. Peta Nafta gosti sedmi Dob, ki bo skušal v Prekmurju prekiniti niz treh tekem brez zmage. Dobljani so v zadnjih treh krogih iztržili vsega točko, prejšnji konec tedna pa so v Sežani doživeli tesen poraz. Četa Nenada Toševskega sicer mirno zre v zaključek prvenstva, poleti pomlajena zasedba je v letošnji sezoni načrte prekrižala tudi tekmecem z vrha lestvice, v Dobu se je opekla tudi Nafta. Lendavčani so izgubili z 2:0, prekmursko mrežo sta zatresla Gaber Petric in Gašper Hrovat. Lendavčani so v Dobu doživeli enega od sedmih porazov, zgolj dvakrat so klonili na domači zelenici, nazadnje v obračunu s Fužinarjem. Poraz s Korošci je odnesel Franca Fridla, modri pa so na treh pod taktirko Mariana Sluke nabrali sedem točk. Bodo pozitiven trend po visoki zmagi v Rogaški Slatini podaljšali tudi v soboto?

 

Sobota, ob 17.00: BELTINCI - ANKARAN HRVATINI
Sodnik: Dejan Vivod

Tudi Beltinci bodo v soboto v vlogi gostitelja, v beltinško »šumo« prihajajo Ankarančani. Primorcem po seriji skromnih rezultatov teče voda v grlo, »galebi« pa nujno potrebujejo zmago, prvo po uvodni tekmi nadaljevanja sezone. Moštvo Vlade Badžima je eno od razočaranj pomladi, saj so Primorci na devetih tekmah iztržili vsega pet točk, zadnjo v prejšnjem krogu, ko so remizirali v primorskem dvoboju z Brdi. Obračun na Bonifiki ni ponudil zadetkov, se je pa jeseni dvakrat tresla beltinška mreža. Prekmurci so v Postojni izgubili z 2:0, dvakrat je v polno meril Martin Doći. Tudi varovancem Zlatka Gaborja v zadnjem obdobju ne gre po načrtih, rumeno-modri so sredi serije štirih porazov, za nameček pa so Beltinčane zdesetkale še poškodbe in prepovedi igranja. Beltinci so z 11 točkami najskromnejše domače moštvo, Ankarančani pa še čakajo na prvo zmago na tujem.

 

Sobota, ob 17.00: KRKA - ROGAŠKA
Sodnik: Blaž Kos

Kakšen odgovor bodo po visokem porazu z Nafto ponudili Slatinčani? Črno-beli so na domači zelenici prejeli kar štiri zadetke in izgubili prvič po štirih tekmah. Rogaška se je s šestimi točkami oddaljila od cone izpada, ki ji beži za šest točk, moštvo trenerja Mateja Polegeka pa lahko nov korak do obstanka stori tudi v soboto. Slatinčane čaka zahtevna preizkušnja, saj bodo gostovali na novomeškem Portovalu, pri četrtouvrščeni Krki, ki je eno od najlepših presenečenj prvenstva. Dolenjci z zasedbo domačih fantov pridno nabirajo točke, štiri kroge pred koncem sezone jih imajo na svojem računu 45. Novomeščani so neporaženi na zadnjih treh preizkušnjah, po Brežicah so premagali tudi Bilje, jeseni pa so bili v Rogaški Slatini boljši tudi od sobotnega tekmeca. Kdo bo uspešnejši v 27. krogu prvenstva?

 

Sobota, ob 17.00: JADRAN DEKANI - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Božo Kondić

V Dekanih se bosta pomerili ekipi, ki sta v 26. krogu ostali praznih rok. Fužinar je moral na domači zelenici priznati premoč Radomljam, Jadran se je poražen vrnil z gostovanja pri ljubljanskem Bravu. Tako Ljubljančani kot Radomljani so prekinili pozitivno serijo Primorcev in Korošcev, ki so aprila pridno osvajali nove točke. Le-te so bile še posebej pomembne za Dekančane, ki se krčevito borijo za obstanek v drugoligaški konkurenci. Ekipi Nedžada Okčića se vsaj za zdaj nasmiha nova sezona v 2. SNL, »pesjani« imajo na 12. mestu pet točk prednosti pred predzadnjo Ilirijo. Ravenčani so varni na sredini lestvice, z nekaj sreče pa se lahko v končnici sezone povzpnejo še višje od osmega mesta, ki ga sicer držijo večji del prvenstva. Ravenška zasedba za peto Nafto zaostaja za pet točk, Korošci pa niso brez možnosti, da skočijo vsaj pred Dob ali Dravo.

 

Sobota, ob 17:00: DRAVA DAKINDA PTUJ - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Dragoslav Perić

Kdo bo čez slabe tri tedne slavil naslov drugoligaškega prvaka? V Sežani upajo, da bo to prav Tabor, zato si Kraševci v zadnjih štirih krogih ne smejo privoščiti novega spodrsljaja. Rdeče-črne v zadnjih štirih krogih čaka zahteven ritem, varovanci Andreja Razdrha se bodo udarili Nafto, Ankaranom Hrvatini in Krko, še pred tem pa bodo gostovali na Ptuju. Sežanci imajo s štajersko zasedbo še nekaj neporavnanih računov, saj so bili prav Ptujčani jeseni prvi, ki so Kras zapuščali neporaženi. Prava srhljivka se je na koncu končala z delitvijo točk, čeprav so gostitelji tekmo sklenili z dvema možema manj, še prej pa so zapravili dva gola prednosti. Sežanci v končnici sezone niso odvisni zgolj od svojih rezultatov, v zadnjih štirih krogih bodo računali tudi na pomoč Bricev, Beltinčanov, Ptujčanov in Ankarančanov, ki so naslednji tekmeci vodilnega Brava.

 

Sobota, ob 17.30: KALCER RADOMLJE - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Alen Bubek

Ob Bravu in Taboru ne smemo pozabiti niti na Radomlje, ki so se s skalpom vodilne ekipe prvenstva spet vrnile v igro za prvoligaško vozovnico. »Mlinarji« so s petimi točkami zaostanka morda res preveč oddaljeni od prvega mesta, saj je Bravo spomladi brez zmage ostal zgolj v Radomljah, lahko pa rumeno-črni zagodejo Taboru. Drugo in tretjo ekipo ločijo štiri točke, Radomljani pa v zadnjih tednih kažejo precej bolj prepričljive predstave. Nekdanji prvoligaš je po slovesu Muamerja Vugdalića spet zadihal s polnimi pljuči in pod vodstvom Dušana Balutte nanizal štiri zmage. Po Dravi, Ankaranu Hrvatinih in Bravu je padel tudi neugodni Fužinar, naslednji tekmec Radomelj pa bodo zadnje Brežice. Čeprav Posavci zasedajo dno lestvice, so varovanci Darka Karapetrovića z zmago v dvoboju z Ilirijo dokazali, da se še niso predali. Brežičani za obstanek krvavo potrebujejo nove točk, lahko presenetijo v Radomljah?

 

Nedelja, ob 17.00: BRDA - AŠK BRAVO
Sodnik: Mihael Antić
Neposredni prenos: NZS.si

V nedeljo bodo vse oči uprte v Goriška Brda. Na pomoč Bricev bodo upali tako Sežanci kot Radomljani, saj se bodo »vinarji« udarili z vodilnim Bravom. V Vipolžah so se to sezono opekli že številni, rdeče-črni so v drugem delu prvenstva izgubili zgolj enkrat, na razmočeni zelenici je bila boljša Drava. Nazadnje so se s točko vrnili iz Kopra, a v taboru Bricev niso bili pretirano zadovoljni z remijem, saj so v Istri zapravili priložnost, da storijo pomemben korak do obstanka. Alen Šćulac si s svojimi izbranci ne more privoščiti mirnega spanca, saj Ilirija zaostaja pet točk. Brici v nedeljo nimajo ničesar izgubiti, s skalpom Brava bi močno okrepili svojo samozavest in zapletli bitko za preboj v Prvo ligo Telekom Slovenije. Ljubljančani bodo v Vipolžah zaigrali v vlogi favorita, a pazljivost ne bo odveč, Bravo je v lanski sezoni pred briško zasedbo pokleknil kar dvakrat.

 

Nedelja, ob 17.00: ILIRIJA 1911 - VITANEST BILJE
Sodnik: Matej Jug

V nedeljo bo vroče tudi v prestolnici, v obračunu dna lestvice bodo točke lovili nogometaši Ilirije in Bilj. Ljubljančani so si s porazom v Brežicah močno zapletli življenje, po željah zeleno-belih pa se za nameček ni izšel niti dvoboj najbližjih konkurentov Ankarančanov. »Galebi« so v dvoboju z Brdi iztržili remi in zdaj predzadnji ekipi prvenstva bežijo za tri točke. Točko več so na 26 preizkušnjah nabrali Biljenci, ki so v domači Dolinci izgubili z novomeško Krko. Primorci za uspešno dokončanje svoje misije potrebujejo še kakšno točko, za Ilirijo v nedeljo šteje zgolj zmaga. Ljubljančani želijo prekiniti serijo treh zaporednih porazov, potem ko so z zmagama proti Ptujčanom in Ankarančanom že dali slutiti, da bitka za obstanek ne bo težava. Nadaljevanje je bilo manj obetavno, bo nedeljski obračun razpihal temne oblake nad Šiško?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA