31.10.2019 | 2. SNL
Drugoligaši odpirajo drugo polovico prvenstva

Drugoligaši v soboto in nedeljo odpirajo drugo polovico prvenstva. Po polovici tekmovanja vrh lestvice zasedajo Koprčani, ki bodo v nedeljo gostili Krko, srečanje pa boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. Drugouvrščeni Goričani v soboto odhajajo v Beltince, tretje Lendavčane pa gostovanje pri Brežičanih. Radomljani, ki so se med tednom prebili v polfinale Pokala Slovenije, se bodo udarili s Krčani.

 

Sobota, ob 14.00: DRAVA DAKINDA PTUJ - JADRAN DEKANI
Sodnik: Asmir Sagrković

Na Ptuju se bosta v soboto udarila soseda v spodnjem domu lestvice. Jeseni neprepričljivi Ptujčani gostijo Dekančane, ki jim gre v zadnjem obdobju precej bolje kot Štajercem. “Pesjani” iz slovenske Istre so resda izgubili sosedski derbi na koprski Bonifiki, a so pred tem dobili tri zaporedne tekme in z devetimi točkami pobegnili zasledovalcem z dna lestvice. Primorska zasedba s skupno 16 točkami diha za ovratnik “kurentov”, ki so na zadnjih štirih preizkušnjah iztržili zgolj točko. Drava je prvo polovico prvenstva sklenila z osmim porazom, Ptujčani so dobili lekcijo ravenškega Fužinarja. Korošci so v domačo mrežo pospravili kar štiri žoge. Lahko Dekančani ponovijo poletni dosežek, ko so dobili obračun z Dravo?

 

Sobota, ob 14.00: ROLTEK DOB - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Alen Bubek

Fužinar je prvi hit zadnjih tednov, Ravenčani poraza ne poznajo že več kot mesec dni. Korošci so ob dveh remijih dobili štiri od zadnjih šestih srečanj, na Ptuju pa so na krilih Franeja Ikića in Žana Medveda slavili še tretjič zapored. Fužinar je s serijo dobrih rezultatov priplezal že vse do šestega mesta lestvice, s 27 točkami pa so že ujeli peto Krško. Korošci bodo skušali serijo dobrih predstav nadaljevati tudi v 16. krogu prvenstva, ko jih čaka gostovanje v Dobu. Modri z Doba so se z zadnjo zmago povzpeli na deveto mesto, četa Nenada Toševskega je bila s 4:1 boljša od Rogaške, v soboto pa bodo skušali maščevati poletni poraz na Ravnah.

 

Sobota, ob 14.00: KOROŠKA DRAVOGRAD - BRDA
Sodnik: Darjan Kovačič

Nogometaši Dravograda so prvo polovico 2. SNL sklenili z domačim remijem proti Krki. Korošci so kljub temu ostali na dnu ligaške razpredelnice, v 15 krogih so zbrali osem točk, eno manj od predzadnjih Brežičanov. Moštvo Bojana Kusa bo tretjo zmago sezone napadlo v soboto, ko na Koroško prihajajo Brici. Primorci po nizu slabih rezultatov drsijo proti začelju lestvice, na 13. mestu imajo zgolj dve točki več od tokratnih gostiteljev. Zadnja zmaga “vinarjev” je stara več kot en mesec, rdeče-črni so v devetem krogu prvenstva premagali dekanski Jadran, zatem pa so na šestih tekmah iztržili zgolj točko. Z delitvijo izplena sta se sobotna tekmeca razšla tudi v Vipolžah, bo v Dravogradu drugače?

 

Sobota, ob 14.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - NAFTA 1903
Sodnik: Dejan Balažič

Lendavčani so dobro formo potrdili tudi z zmago v dvoboju z Radomljami, s tremi točkami pa so nekdanjega prvoligaša izrnili s tretjega mesta. Nogometaši Nafte so se v sredo polni optimizma odpravili tudi v Velenje, kjer so se z Rudarjem udarili za polfinale pokalnega tekmovanja. Modri so dobili tudi povratno tekmo ter napredovali s skupnim izidom 4:1. Prekmurce naslednja preizkušnja čaka že v soboto, modri pa se bodo v Čatežu pomerili z Brežicami, na čelu katerih sedi Simon Sešlar. Celjan je pred meseci deloval v Lendavi, zato dobro pozna tokratnega nasprotnika. Delo nekdanjega reprezentanta v Brežicah že kaže prve obrise, ki so bili vidni na zadnji tekmi z Gorico, ki ni ponudila zmagovalca. Lahko Posavci presenetijo še enega nasprotnika z vrha lestvice?

 

Sobota, ob 14.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - GORICA
Sodnik: Bojan Tkalčič

“Vrtnice” bodo izhod iz manjše krize - porazu z Nafto je sledil še remi z Brežicami - iskale v Prekmurju. Goričani bodo gostovali pri Beltinčanih, ki so jih poleti že premagali z izidom 4:1. V Ajdovščini je s tremi goli blestel Etien Velikonja, ki pa ga vse od konca poletja ni več  v novogoriški slačilnici. Borivoje Lučić se je moral po Šempterčanovi selitvi na Nizozemski oprti na nove aduti, med najpomembnejše spada Luka Volarič. Nogometaš iz okolice Kobarida je izpustil zadnje gostovanje v Čatežu, od koder so se Primorci vrnili zgolj s točko. Bolje je šlo Beltinčanom, ki so z oslabljeno zasedbo vknjižili pomembno zmago in dobili spopad z Brici. Lahko po vrnitvi Patrika Raduhe, Marka Maučeca in Iva Balažica premagajo še drugega drugoligaša s severa Primorske?

 

Nedelja, ob 13.00: KOPER - KRKA
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Neposredni prenos: Sportklub 1

Nedeljski spored preizkušenj se pričenja na koprski Bonifiki. “Kanarčki” pričakujejo novomeško Krko, ki na osmem mestu zaključuje zgornjo polovico lestvice. Dolenjci so v Dravogradu zamudili novo priložnost, da povežejo dve zmagi, domov so se namreč vrnili z neodločenim izidom, neporaženi pa so na zadnjih štirih tekmah. Novomeščani bodo skušali pozitiven trend rezultatov podaljšati tudi na Bonifiki, a jih v nedeljo čaka spopad z ranjenim levom. Moštvo Mirana Srebrniča bo celilo rane po slovesu od pokalnega tekmovanja, Koprčani so kljub zmagi na povratni tekmi z Aluminijem ostali brez polfinalne vstopnice. Poletni dvoboj na Portovalu ni dal zmagovalca, kdo bo boljši pred kamerami Sportkluba?

 

Nedelja, ob 14.00: KALCER RADOMLJE - KRŠKO
Sodnik: David Šmajc

V Radomljah se bosta udarili četrta in peta ekipa prvenstva, Radomljani gostijo Krčane. Posavci so se po točki na treh tekmah pobrali s pomembno zmago v Biljah, s katero so se znova povzpeli na peto mesto ligaške razpredelnice. Ekipa Iztoka Kapušina lahko z nekaj sreče v nedeljo spleza vsaj še mesto višje, saj Radomljani bežijo za dve točki. “Mlinarji” v zadnjih krogih ne blestijo, v Lendavi so doživeli še tretji ligaški poraz v nizu. V mreži Radomelj so končale kar štiri žoge, so se rumeno-črni s trdnejšo obrambo izkazali med tednom, ko so odbili vse napade Celja in se z dvema remijema prebili v polfinale Pokala Slovenije. Bo pokalno napredovanje Radomljane prebudilo tudi v 2. SNL?

 

Nedelja, ob 14.00: VITANEST BILJE - ROGAŠKA
Sodnik: Denis Šabanagić

V biljenski Dolinci se bosta srečali črno-beli zasedbi, ki sta v prejšnjem krogu ostali brez točk. Slatinčani so se brez točk vrnili z gostovanja v Dobu, Biljenci pa so na domači zelenici izgubili s Krčani. V uvodnem krogu letošnjega prvenstva so se bolje znašli Primorci, ki so po golu Nejca Doplihaja slavili minimalno zmago in tako napovedali uspešno sezono. Biljenci so najlepše presenečenje dosedanjega poteka sezone, s 27 točkami pa ostajajo na pragu petega mesta, ki ga z enakim izkupičkom držijo Krčani. Slabše kaže Rogaški, ki je z desetimi točkami tik nad cono izpada v tretjeligaški rang tekmovanja.

Tekst: PDo
Foto: m24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA