04.02.2019 | 2. SNL
Drugoligaši krepijo svoje vrste

Drugoligaše do nadaljevanja prvenstva loči še več kot mesec, trenerji pa imajo še dovolj časa, da svoje varovance dobro pripravijo na pomladanske izzive.

Radomljani bodo prvo mesto na lestvici branili pod vodstvom Muamerja Vugdalića, ki se je na klopi mlinarjev prvič predstavil v Murski Soboti. Rumeno-črni so se iz Prekmurja vrnili z visokim porazom, saj so v Fazaneriji prejeli šest zadetkov. Nogometaši Radomelj so se tudi v drugi pripravljalni tekmi udarili s prekmurskim nasprotnikom. Dvoboj z ligaško konkurentko Nafto, s katero se Radomlje spomladi ne bodo srečale, pa ni ponudil zadetkov. Vugdalićeva četa jutri gostuje v Umagu, kjer se bo pomerila z Javorjem, vodilno ekipo druge srbske lige.

Dve tekmi sta tudi za Bravom, ki je uvodoma napolnil mrežo Šenčurja, v soboto pa je na Prevaljah premagal še Ravenčane. Na uvodni tekmi z gorenjskim tretjeligašem je padlo pet zadetkov, Šenčurjane so matirali Jašaragić, Kirm, Piskule, Diakhaby in Džajić. Obračun s Fužinarjem se je na razmočeni zelenici končal z izidom 1:2 v korist Ljubljančanov.

Pripravljenost svojih varovancev je v minulih dneh preizkušal tudi Andrej Razdrh, strateg Tabora. Kraševci so z goloma Roka Duspare in Ibouja Kebeja premagali Žirovce, na drugi tekmi pa so doživeli tesen poraz v Grosupljem. Sežanci so v minulem tednu predstavili dva novinca, oba pa prihajata iz tujine. Srb Marko Ristić, ki je v preteklosti igral tudi med srbskimi in bosansko-hercegovskimi prvoligaši, se najbolje znajde na položaju bočnega branilca, iz Italije pa se v Sežano seli vezist Matteo Scevola. Dvajsetletnik bo za Tabor igral kot posojeni član drugoligaša Padove.

Novomeščani so se v prvem pripravljalnem dvoboju udarili s Šenčurjem in ga premagali z izidom 2:1. Gorenjsko mrežo sta zatresla Luka Kambič in Marko Huč, ki je bil še jeseni član Brava.

Med najbolj aktivne drugoligaše spadajo Dobljani, ki so do danes odigrali že šest pripravljalnih srečanj. O treh smo že pisali, zatem pa so se modri dvakrat merili tudi s prvoligaškim nasprotnikom. Moštvo Nenada Toševskega se je dobro upiralo Gorici, ki je po preobratu slavila s 3:2, domačo mrežo pa sta zatresla Dino Suljević in Klemen Kunstelj. Slednji je bil natančen tudi na tekmi z Ivančno Gorico, ki so jo "roletarji" ugnali s 3:0. Ob Kunstlju sta zadela še Tibor Gorenc-Stankovič in Andraž Žinič. Nazadnje so Dobljani gostovali še pri Krčanih, zdesetkana zasedba pa je izgubila s 4:0. Dob bo novo pripravljalno tekmo odigral že danes, ko se bo na Rujevici pomeril z Rijeko.

Lendavčani so bili po remiju v Radomljah precej bolj razigrani na drugi pripravljalni tekmi, saj so s 6:1 odpravili tretjeligaški Ljutomer. Prleška zasedba je imela največ preglavic z Alenom Plojem, saj je nekdanji up Maribora dosegel kar štiri zadetke, pri Nafti pa sta se med strelce vpisala še Roland Paku in zimski novinec Jaka Bizjak.

Na Ptuju so po seriji odhodov predstavili tri nove obraza, Nemanjo Ivanova, Leona Martinčevića in Antona Rogino, ki se na Ptuj vrača s statusom posojenega člana Aluminija. Ivanov se najbolje znajde v osrčju obrambne vrste, Srb z bolgarskim potnim listom pa je bil nazadnje član sofijske Slavie, za katero pa je v prvi bolgarski ligi zbral zgolj tri nastope. Štiriindvajsetletnik je v preteklosti igral tudi v Makedoniji in Litvi. Martinčević prihaja iz bližnjega Varaždina, 19-letni bočni branilec pa se na Ptuj seli iz avstrijskega tretjeligaša Allerheiligena. Trenerju Jarošu se je na pripravljalni tekmi z  Muro, ki so jo Prekmurci dobili s 5:1, dokazovalo še nekaj moči. Domačo mrežo je načel Tin Martić. Ptujčani so bili uspešnejši v obračunu z Dobrovci, za slavje s 6:0 sta dvakrat zadela Rogina in Dedić, natančna pa sta bila še Goljat in Ivanov.

Fužinar, ki je jesen sklenil na osmem mestu lestvice, bo v pomlad zakorakal brez prvega strelca Žana Medveda. Štajerec je bil na Koroško posojen s strani Olimpije, spomladi pa bo nogometno pot nadaljeval v Italiji, v dresu tretjeligaša Vis Pesara. Medveda bo v Fužinarju očitno zamenjal Edi Horvat, ki je v preteklosti igral za Aluminij in Brežice, konec tedna pa se je vpisal med strelce na tekmi s Šampionom. Za zmago s 3:2 sta zadela še Nik Fasvald in Nejc Rober. Še pred tem je Fužinar izgubil z Bravom, ki je bil na Prevaljah boljši z 1:2, ljubljansko mrežo je zatresel Nemanja Gajić.

Pester spored pripravljalnih tekem je tudi za Beltinčani, Prekmurci pa so se po Muri pomerili še z dvema prvoligašema. Celjani so bili boljši s 7:0, četa Zlatka Gaborja pa se je precej bolje odrezala v Kidričevem. Aluminij je sicer slavil s 3:0, a so si tudi gostje, predvsem v prvem polčasu, pripravili nekaj zrelih priložnosti. Ob tem zapišimo še, da bo lahko beltinški strateg tudi spomladi računal na Boruta Lukača, ki je bil jeseni posojen s strani Mure, pred dnevi pa je postal polnopravni član rumenih.

Ankarančane je po Badžimu tudi uradno zapustil Rene Šolaja, ki bo prav tako zaigral za Koper. Slatinčani so na uvodni tekmi z zadetkoma Aleša Grošiča premagali hrvaški Zagorec, na drugi tekmi pa je bila s 4:2 boljša Dravinja. Znova je v polno meril Grošič, uspešen pa je bil še Ante Kovačević.

Biljenci bodo prvo pripravljalno srečanje odigrali v sredo, ko bodo gostovali v Kopru, že dan zatem pa jih čaka srečanje z Gorico. Črno-beli načrtujejo šest pripravljalnih tekem. Ilirija se je uvodoma pomerila z Ivančno Gorico, a zeleno-beli niso razkrili rezultata tekme.

Dekančani so po zaslugi Ahmetovića, Vašla in Zybe, ki je zadel dvakrat, s 4:2 premagali hrvaški Novigrad. Nedžad Okčić je pred nadaljevanjem prvenstva ostal brez Robija Gajška, ki se je vrnil na koprsko Bonifiko.

Brici so obe tekmi odigrali na novogoriškem igrišču z umetno travnato površino, na kateri so najprej z 2:3 premagali mladinsko selekcijo Gorice. Z dvema goloma in podajo za zadetek Roka Bužinela je blestel Jan Štrukelj. Rdeče-črni so bili strelsko razpoloženi tudi v dvoboju z Žirovci, ki so jih na krilih bratov Bužinel premagali s 4:0. Starejši Rok je dosegel dva zadetka, mlajši Jure enega, drugi gol pa so si gostje zabili sami.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA