15.03.2023 | Sodniki
Drago Kos na Azurni obali kontrolor sojenja na tekmi Nice in Šerifa iz Tiraspola

Na povratni tekmi 1/8 finala Konferenčne lige 2022/23 bo dejaven član komisije za sodniške zadeve Drago Kos, ki se je danes odpravil na Azurno obalo. V mondeni Nici v jugovzhodni francoski regiji Provansa-Alpe-Azurna obala bo na jutrišnji povratni tekmi francoske Nice in moldavskega prvaka Šerifa iz Tiraspola poročal o sojenju belgijske sodniške ekipe.

V po moči tretjerazrednem evropskem klubskem tekmovanju je v letošnji sezoni v lanskih poletnih kvalifikacijah 62-letni Prevaljčan v 1. predkrogu Konferenčne lige deloval na Malti, kjer je kontroliral sojenje črnogorske sodniške ekipe, avgusta je v hrvaški metropoli na tekmi play-offa za Ligo prvakov med HR-prvakom GNK Dinamo Zagreb in norveškim prvakom Bodø/Glimt poročal o kvaliteti sojenja španskih sodnikov, v Ligi prvakov pe je deloval na tekmi zadnjega 6. kroga skupinskega dela tekmovanja na dvoboju Club Brugge in Atletico Madrid, v play-offu kvalifikacij za Evropsko prvenstvo U-21 leta 2023 pa je bil še kontrolor sojenja na tekmi Češka – Islandija.

Dvoboj bo gostil stadion Allianz Riviera s kapaciteto 36.178 ljudi, ki je bil zgrajen za potrebe EP v Franciji in je nadomestil nekdanji mestni stadion Stade Municipal du Ray. Prav v Nici so 27. junija 2016 na tekmi 1/8 finala  Isladnija - Anglija (2-1) delili pravico upokojeni Damir Skomina, pomočnika Jure Praprotnik in Robert Vukan, kot dodatna pomočnika za vrati pa sta delovala Slavko Vinčić in Matej Jug. Slovenci so na EURU 2016 v Franciji skupaj sodelovali na štirih tekmah in sicer so poleg tekme osmine finala Islandija - Anglija v Nici vodili tudi tri dvoboje na stadionu Pierre Mauroy v Lilleu (Rusija – Slovaška, Francija - Švica in četrtfinale med Belgijo in Walesom).

Kos bo iz francoskega obmorskega letovišča poročal o sojenju belgijske sodniške ekipe, ki ji bo poveljeval 33-letni Lawrence Visser iz mesta Lommel, ki leži na severovzhodnem delu države ob nizozemski meji. Spomnimo, da je v dveh obdobjih med leti 1987-1990 in 1991-1993 barve črnordečih iz francoskega letovišča branil veliko prezgodaj preminuli legendarni slovenski nogometaš Marko Elsner (1960-2020), ki je v majici Nice zbral 129 uradnih nastopov in dosegel tudi 6 zadetkov.

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 01.04.2023 | Sodniki
  Spoznaj sodnika - Žan Jazbec
  V nadaljevanju projekta in priljubljeni rubriki #spoznaj sodnika# smo se pogovarjali s sodnikom državne A liste, ki je tudi član I. nivoja programa mentorji in talenti pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS).
 • 31.03.2023 | Sodniki
  Sodniške smernice in Pravila igre za klube 2. SNL
  Po tem, ko je sodniška organizacija nacionalne nogometne zveze na podlagi določil Pravilnika o licenciranju v delu sodniške zadeve in pravila nogometne igre obiskala prvoligaške klube slovenske nogometne lige Telemach in ženske nogometne klube iz lige SŽNL Triglav-Zdravje ob vzporednem odmevnem projektu "spoznaj sodnico", so včeraj v paviljonu športnega kompleksa NNC Brdo gostovali še klubi 2. slovenske nogometne lige.
 • 30.03.2023 | Sodniki
  Obrenović na Fakulteti za šport
  Potem ko so v zadnjih dveh mesecih mednarodne sodnice v družbi vodje sodniškega oddelka obiskale ženske nogometne klube v ligi Triglav-Zdravje se je v sklopu projekta #spoznaj sodnika# danes na Univerzi v Ljubljani na Fakulteti za Šport mudil najmlajši slovenski mednarodni sodnik 32-letni Rade Obrenović iz Ljubljane.
 • 30.03.2023 | Sodniki
  Marjan Tompa ostaja predsednik MDNS Lendava
  Nogometni sodniki in sodnice iz najbolj vzhodnega dela države, kjer vse od leta 1971 deluje Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Lendava (Községközi Labdarúgó Játékvezetők Egyesülete Lendva) je v marcu izvedlo volilno skupščino, kjer je novi - stari predsednik postal nekdanji vrhunski prvoligaški pomočnik sodnika Marjan Tompa (130 tekem v 1. SNL in tekmah Pokala med prvoligaškimi ekipami).
 • 29.03.2023 | Sodniki
  Video test s treningom in analizo sojenja talentov
  Športni kompleks NNC Brdo je bil včeraj prizorišče seminarja nadarjenih sodnikov talentov v deželi na sončni strani Alp, kjer so se zbrali glavni sodniki I., II, in III. nivoja programa »Mentorji in talenti«. Na sporedu je bil trening visoke intenzivnosti (high intensity) z video testom na igrišču, ki je oblika praktičnega testa v kombinaciji s fizičnim treningom, saj video test ob primerjalni ravni fizičnega napora na sami tekmi simulira dejansko situacijo presoje dogodka na igrišču.
 • 28.03.2023 | Sodniki
  Slovenska sodniška ekipa na EURO U21
  Sodniški komite UEFA je imenoval dvanajst sodniških trojk za zaključni turnir Evropskega prvenstva do 21 let, kamor bodo potovali tudi Rade Obrenović, Jure Praprotnik in Grega Kordež. Evropsko prvenstvo mladih reprezentanc bo potekalo v Gruziji in Romuniji od 21. junija do 8. julija 2023.
 • 27.03.2023 | Sodniki
  Čeferin na Nizozemskem na turnirju za Euro U17
  V elitnem delu kvalifikacij za uvrstitev na letošnje UEFA Evropsko prvenstvo do 17. let (EURO U17 2023), ki bo pri naših vzhodnih sosedih na Madžarskem potekalo med 17. majem in 2. junijem, slovenske barve v vlogi kontrolorja sojenja na mini turnirju na Nizozemskem zastopa Darko Čeferin (54) iz Kranja.
 • 26.03.2023 | Sodniki
  Vinčiću Poljska - Albanija
  Na predzadnji dan marčevskega programa kvalifikacijskega cikla za naslednje veliko tekmovanje (Evropsko prvenstvo v Nemčiji leta 2024), ki se bo zaključil s torkovimi tekmami bo na prvi delovni dan tedna v glavnem mestu Poljske ob reki Visli dejaven tudi Slavko Vinčić.
 • 25.03.2023 | Sodniki
  Aleš P. Močnik na Portugalskem v zadnjem krogu kvalifikacij za EP U19
  Šestintridestletni Aleš Perič Močnik (po poklicu inšpektor za okolje) iz Šenčurja pri Kranju se je zadnjo sredo odpravil na najbolj zahodni del stare celine. V elitnem krogu kvalifikacij za uvrstitev na Evropsko prvenstvo v futsalu do 19 let, gorenjski delivec pravice sodi v skupini 3, ki ga gosti mesto Fafe, ki se nahaja 40km vzhodno od mesta Braga na severu Portugalske.
 • 25.03.2023 | Sodniki
  Šmajc in Černe na mini turnirju v Španiji za EP U-19
  Med 22. in 28. marcem v Španiji poteka mini turnir kvalifikacij za Evropsko prvenstvo do 19. let 2023. Na turnirju slovenske barve zastopata David Šmajc (34) iz Predoselj pri Kranju in pomočnik sodnika Tomaž Černe (35) iz Celovca.

DELI NA