31.10.2021 | 1. SŽNL
Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve

S tekmami 9. kroga se nadaljuje državno prvenstvo članic. Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

SŽNL, 9. krog, 31.10.
ŽNK Doxakey – ŽNK Radomlje (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (16.00)
Krim – Primorje Gaia Naturelle (17.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 27
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 17
Izabela Križaj (ŽNK Olimpija Ljubljana) 14

Pred igralkami so še štirje ligaški krogi v tem koledarskem letu, ki sta ga zaznamovala tudi dva nova kluba v SŽNL. ŽNK Doxakey danes doma gosti Radomljanke, ki so se precej pozorno pripravile na Ptujčanke, čeprav je bilo na prvi medsebojni tekmi 7:0 za Radomljanke. To bo tekma 7. in 5. ekipe lige.

Drugi novinec v ligi je ŽNK Ljubljana, ki na 3. mestu čaka obračun s Pomurkami. Ekipi sta se pomerili v času priprav, Pomurke so slavile, prepričljive so bile tudi na prvi letošnji ligaški tekmi (6:0). Gostujoči trener Marjan Rajbar povsem zaupa svojim varovankam, želi pa si predvsem tega, da bo pristop pravi. Ob pravem pristopu k tekmi se Pomurke ne bojijo nikogar. To bo že tretje zaporedno gostovanje Pomurk, ki so z 2:0 premagale Olimpijo, z 1:0 pa Radomlje.

Olimpije poraz v derbiju ni pustil ravnodušne, a življenje gre dalje. V taboru zmajčic se zavedajo, da njihove priložnosti še prihajajo, do takrat pa bo treba garati. Le delo je tisto, kar priznava trener Miki Kondič. Olimpija pa odhaja na Gorenjsko, da potrdi vlogo favorita proti zasedbi, s katero že vrsto let dela trener Primož Štrajhar.

Če so krimovke po tekočem traku dobivale tekme z Ajdovkami, pa se je letos ustavilo, razmerje moči pa menjalo. Če so pri Krimu ostali brez večine svojih igralk, pa so v Vipavski dolini uspeli zadržati vse in narediti korak naprej. Na prvi medsebojni tekmi, bila je že 15. po vrsti, je bilo 2:1 za Ajdovke, ki danes lovijo 3. zmago v sezoni, krimovke pa prvo točko.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Cerklje

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.

DELI NA