Domžale v Beltincih potrdile četrtfinalno vstopnico

Domžalčani so v Beltincih potrdili četrtfinalno vstopnico. Na prekmurski zelenici smo v kulisi, v kateri so se izmenjevali sonce in oblaki, ki so za nekaj minut postregli tudi z ledenim dežjem, videli tri zadetke gostov.

Z s strelom Luke Lukača so prvi zapretili Beltinčani, ki pa so se kmalu zatem znašli v zaostanku. Tekla je 12. minuta, ko so Domžalčani izvedli kot, Damjan Vuklišević je predložek z glavo poslal v osrčje kazenskega prostora, pred golom pa je bil najspretnejši Sven Šoštarič Karić. Pet minut kasneje smo videli podobno situacijo pred domačim golom. Gregor Sikošek je prodrl po levi, žogo poslal na drugo vratnico, po udarcu Andraža Žinića pa se je okroglo usnje od osamljenega Daria Kolobarića odbilo čez črto. V prvem polčasu velja omeniti še odlično posredovanje Nika Sereca, ki je strel Mathias Kaita preusmeril mimo gola. Pet minut pred odmorom je Šoštarič Karić zatresel prečnik, Lukač pa je na drugi strani meril mimo gola.

Drugi polčas je postregel z manj priložnostmi, čeprav smo spremljali igro pretežno na domači polovici. Gostitelji s čvrsto postavitvijo niso dopustili veliko poskusov, najbližje golu je bil Senijad Ibričić. Kapetan Domžal je izvedel prosti strel z 20 metrov, veselje pa mu je preprečil prečnik. Po številnih menjavah na obeh straneh se je mreža Beltincev tresla še tretjič. Domžalčani so žogo ukradli na sredini igrišča, izpeljali hiter napad, po podaji  Tamarja Svetlina z leve pa je Sereca premagal neovirani Matej Podlogar.

Domžale so se v četrtfinalu pridružile Mariboru, Radomljam, Olimpiji, Kopru, Dravi in Nafti, ki je včeraj premagala Ravenčane. Danes ob 16. uri se bosta za zadnje mesto udarila Triglav in Celje.

BELTINCI KLIMA TRATNJEK - DOMŽALE 0:3 (0:2)
Strelci:
 Šoštarič Karić (12'), Kolobarić (17'), Podlogar (79')

Tekst: PDo
Foto: PDo

SORODNE NOVICE

DELI NA