Domžale do nove visoke zmage

Tudi Domžalčani se že zavzeto pripravljajo na prihajajoči dvoboj z estonsko Floro. Četa trenerja Simona Rožmana je dobro formo potrdila z novo zmago, poraz pa so v uvodni pripravljalni tekmi doživeli Krčani.

Rumeni so še drugič to poletje v mrežo nasprotnika pospravili sedem zadetkov. Po sedmici v dvoboju z mladinsko ekipo Domžal, je Rožmanova zasedba s sedmimi goli odpravila tudi Ungheni, zadnjo ekipo letošnjega moldavskega prvenstva. V deseti minuti je po akciji Repasa in Firerja v polno meril Luka Volarič. Repas je bil v 40. minuti vpleten tudi v akcijo za drugi zadetek pokalnih prvakov. Mladi vezist Domžal je prodrl v kazenski prostor nasprotnika in zaposlil Luko Žinka, ki je s 16 metrov meril v desni kot moldavskih vrat. V sodniškem dodatku pa je Firer izkoristil še najstrožjo kazen, potem ko so Moldavci po predložku Batrovića igrali z roko. V 51. minuti je po kotu Volariča v polno meril Gaber Dobrovoljc, šest minut kasneje je po levi strani igrišča pobegnil Balkovec in v osrčju kazenskega prostora našel Jana Repasa, ki je zadel z 11 metrov. Še dva zadetka pa sta padla v končnici, v 81. minuti je bil Zeni Husmani najvišji po prostem strelu Franjića, dve minuti pred koncem srečanja pa je po podaji Ožbolta žogo v prazno mrežo pospravil Lovro Bizjak, ki je v štirih tekmah dosegel prav toliko zadetkov.

Krčani, ki so priprave pričeli minuli četrtek, so v prvi pripravljalni tekmi pod vodstvom novega trenerja Stipeta Balajića gostili Osijek. Četrta ekipa hrvaške lige je pred dnevi že premagala Maribor, tudi tokrat pa se je znašla v rezultatskem zaostanku, saj je David Kovačič v 14. minuti izkoristil najstrožjo kazen, ki jo je priigral Nikola Mandić, sicer posojeni nogometaš Osijeka. Vodstvo je bilo dolgo vsega štiri minute, saj je Marka Zalokarja s pomočjo živega zidu premagal Luka Marin, Osijek pa je na odmor odšel s prednostjo, potem ko je v 36. minuti z glavo v polno meril Ivan Ikić. Končni izid tekme je v drugem polčasu po indirektnem strelu v kazenskem prostoru postavil Muzafer Ejupi. V krškem dresu se je sicer predstavilo nekaj novih obrazov, a tudi starih znancev, ki so v preteklosti že nosili zeleno opravo.

 

DOMŽALE - UNGHENI 7:0 (2:0)

Strelci: Volarič (10'), Žinko (40'), Firer (45+1'/11m), Dobrovoljc (51'), Repas (57'), Husmani (81'), Bizjak (88')
Domžale: Milić, Vetrih, Volarič, Firer, Širok, Repas, Žinko, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Batrović. Igrali so še: Klemenčič, Bizjak, Matjašič, Žužek, Franjić, Ožbolt, Rom, Husmani. Trener: Simon Rožman.

 

KRŠKO - OSIJEK 1:3 (1:2)

Strelci: Kovačič (14'); Marin (18’), Ikić (36’), Ejupi (93’)
Krško: Zalokar, Krajcer, Gorenc, Jakolić, Totić, Marin, Urbanč, Kovačič, Mujan, Mandić, Gatarič, Frelih, Vodeb, Dušak, Totić, Šturm, Nakić, Klemenčič, Jovanović, Škrbić, Bučar, Sokler, Ebenezer, Ribič. Trener: Stipe Balajić.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krčani poraženi proti Domžalam
    Nogometaši Krškega so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:2 (0:2).
  • 18.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Domžale
    Po nogometno mirni nedelji bo spored 28. kroga PLTS zaključen s ponedeljkovo tekmo na Gubcu. Krško po pomembni zmagi v Novi Gorici napada Domžale. Kdo bo velikonočne praznike zaključil z zmago?
  • 08.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Nogometaši Domžal so v 19., zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 2:1 (0:0).
  • 06.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Krško
    Domžalčani jesenski del sezone zaključujejo na domači zelenici, ob Kamniški Bistrici pa bodo gostili Krčane. Posavci se želijo izogniti zadnjemu mestu, Domžalčani pa želijo svoje pristaše razveseliti z novo zmago.
  • 26.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani z visoko zmago iz Krškega
    Nogometaši Krškega so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:4 (0:2).
  • 25.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Domžale
    Prvoligaši po zaključku uvodne četrtine prvenstva niso imeli veliko časa za počitek. Zadnji septembrski teden bo postregel z dvojnim sporedom, deseti krog bodo s sredino tekmo odprli Krčani in Domžalčani.
  • 22.07.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani do prvih treh točk
    Nogometaši Domžal so v tekmi 1. kroga 1. lige Telekom Slovenije premagali krško z 2:0 (0:0)
  • 20.07.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Krško
    Tudi Domžale so preskočile prvo evropsko oviro, rumene pa pred obračunom z rusko Ufo čaka še uvodna preizkušnja PLTS. Ob Kamniški Bistrici bodo gostovali Krčani, ki v četrto zaporedno sezono korakajo s prenovljeno ekipo.
  • 20.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani do domače zmage nad Krškim
    Nogometaši Domžal so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3:1 (2:1).
  • 17.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Krško
    Domžalčani se že ozirajo proti naslednji sezoni, a ravbarje še pred tem čakajo tri preizkušnje. Rumeni se bodo v nedeljo ob Kamniški Bistrici udarili s Krčani, ki so se v prejšnjem krogu dobro upirali Mariboru.

DELI NA