Domžalčani zanesljivi na uvodu

Ankaran Hrvatini - Domžale 0:4 (0:2)

* Športni park, brez gledalcev, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Povšnar (Zagorje ob Savi) in Šumer (Ptuj).
* Strelci: 0:1 Melnjak (4.), 0:2 Alvir (39.), 0:3 Bizjak (65.), 0:4 Melnjak (90.).
* Ankaran Hrvatini: Bužan, Gliha, Badžim, Pahor, Mate, Romero, Burkić, Meledje (od 65. Bišević), Suljić, Santos (od 90. Zemljak), Bordon (od 46. Vodeb).
* Domžale: Mulalić, Melnjak, Klemenčič, Dobrovoljc, Širok, Ibričić (od 74. Hodžić), Husmani, Ibraimi, Kirm (od 65. Franjić), Bizjak (od 80. Nicholson), Alvir.
* Rumeni karton: Romero.
* Rdeči karton: /.

Primorci, ki so znova igrali v Novi Gorici in znova za zaprtimi vrati, so po remiju proti Aluminiju in zmagi proti Triglavu doživeli prvi spomladanski poraz. Že v prvem polčasu so jim Domžalčani ob precej boljši igri zabili dva zadetka, v drugem pa le še potrdili premoč. Ankaran, ki je igral brez kaznovanega Raoula Delgada, je tako ostal na dnu lestvice z dvema zmagama, Domžale, ki so na svoji prvi spomladanski preizkušnji pogrešale kaznovanega Amedeja Vetriha, pa so se z deseto zmago utrdile na tretjem mestu lestvice. Domžalčani so sicer že jeseni dobili oba dvoboja z galebi.

Izbranci Simona Rožmana so v prvem polčasu večinoma gospodarili na igrišču in tudi zasluženo vodili. Že v četrti minuti je za 1:0 zadel Dario Melnjak, ki je svoj drugi zadetek v sezoni dosegel po podaji Andraža Kirma z leve strani.

Gosti so znova zagrozili v 15. minuti, ko je po podaji Agima Ibraimija z desne strani Lovro Bizjak iz bližine oplazil vratnico. Pred vrati Ankarana je bilo znova nevarno v 29. minuti, takrat je Marko Alvir sprožil z 20 metrov, Primož Bužan je žogo odbil, a le do Bizjaka, ki pa je nato z desne strani iz bližine zadel le zunanji del mreže.

V 36. minuti se je po strelu osamljenega Kirma izkazal Bužan, ki pa je znova moral po žogo v mrežo v 39. minuti, ko je najprej Ibraimi z roba kazenskega prostora z desne strani zadel oddaljeno vratnico, odbito žogo pa je za Bužanov hrbet pospravil Alvir za svoj četrti gol v sezoni.

Primorci pod vodstvom Vlada Badžima, ki so imeli žogo malenkost več v svoji posesti, v prvem delu niso pokazali prav veliko, nekajkrat so sicer poskrbeli za malce vroče dogajanje v domžalskem kazenskem prostoru, a do strela v prvih 45 minutah niso prišli.

V uvodu drugega polčasa pravih priložnosti ni bilo, v 58. minuti je sicer Ibričić sprožil s prostega strela, a meril preveč po sredini vrat, tako da je Bužan žogo odbil. V 60. minuti so gosti prek Bizjaka dosegli še en zadetek, a iz prepovedanega položaja, tako da je ostalo pri 2:0.

V teh trenutkih so Domžalčani pritiskali, prihajali do obetavnih akcij, a v 65. minuti so bili prvič na tekmi blizu zadetku tudi gosti, ko je Jan Pahor po kotu zadel prečko. Le nekaj sekund pozneje pa so Domžalčani vodili že s 3:0, ko je Alvir najprej podal na desno do Kirma, ta pa pred vrata do Bizjaka, ki je dosegel svoj četrti gol v sezoni.

Do konca tekme so gosti zagrozili še v 84. minuti, ko je strel Nermina Hodžića Bužan obranil, tako kot tudi Petra Franjića v 87. minuti, v 90. pa ga je drugič na tekmi premagal Melnjak s strelom z dobrih desetih metrov.

V 22. krogu bo Ankaran v soboto gostil Maribor, Domžale pa Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Domžale
    Zima je osiromašila izvedbo 20. kroga PLTS, torek pa že ponuja nove ligaške preizkušnje. V Dravogradu se bodo za točke udarili Ankarančani in Domžalčani, ki jih čaka uvodna pomladanska tekma.

DELI NA