Domžalčani za konec ugnali še Maribor

Domžale - Maribor 2:1 (2:1)

* Športni park, sodniki: Kajtazović, Vukan in Smej.
* Strelci: 0:1 Zahović (12.), 1:1 Rajčević (25./avtogol), 2:1 Vetrih (38.).
* Domžale: Santini, Rom, Morris, Klemenčič, Sikošek, Vetrih, Hodžić (od 83. Žužek), Gnezda Čerin, Mujan (od 73. Podlogar), Pečnik (od 59. Vuk), Nicholson.
* Maribor: Pirić, Klinar, Rajčević (od 46. Dervišević), Ivković, Kolmanič, Vrhovec, Cretu, Pihler (od 64. Kramarič), Hotić, Mešanović (od 75. Tavares), Zahović.
* Rumeni kartoni: Morris, Vetrih, Gnezda Čerin, Klemenčič, Podlogar; Cretu, Vrhovec.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani so sezono, po kateri se poslavlja vratar Dejan Milić, končali s prestižno zmago proti prvaku. Tekma sicer ni odločala o ničemer, saj sta bili ekipi zacementirani na prvem oziroma tretjem mestu, je pa na njej nekaj zadovoljstva doživel Luka Zahović, ki je z 18. zadetkom prevzel prvo mesto na lestvici strelcev.

Prvi polčas so dobili Domžalčani, pa čeprav so bili Štajerci v prvi polovici boljši tekmec in tudi vodili. Najprej je Dino Hotić sprožil s 25 metrov, Krševan Santini je žogo odbil, že v naslednji minuti pa so gosti povedli, ko je po dvojni podaji z Aleksom Pihlerjem pred Santinija prišel Luka Zahović in ga premagal za svoj 18. gol sezone in skok na vrh lestvice strelec.

V 17. minuti je bil nevaren še Jasmin Mešanović, ki je bil malce nenatančen z 20 metrov, v 25. minuti pa so domači izenačili. Po podaji Tončija Mujana z leve strani je nespretno posredoval Aleksander Rajčević in žogo poslal v lastno mrežo.

Tudi v nadaljevanju so imeli domači še nekaj priložnosti, v 30. je Kobie Morris z glavo meril previsoko, v 44. je Shamar Nicholson že obšel Kenana Pirića, a nato močno z desne strani zadel le zunanji del mreže, vmes pa je v 38. minuti po kotu z leve strani žoga prišla do Amedeja Vetriha, ki jo je s približno desetih metrov poslal v mrežo za vodstvo z 2:1.

Drugi polčas ni prinesel toliko razburljivih dogodkov, vendarle pa sta si ekipi priigrali še nekaj nevarnih akcij. V 57. minuti je Mešanović streljal iz prve iz bližine, Santini pa je bil na mestu, na drugi strani je Shamar Nichoslon v 65. minuti poskusil z roba kazenskega prostora, a je žogo poslal malce čez gol.

Novo nevarnost so Mariborčani uprizorili v 80. minuti, ko je bil najprej Zahović sam pred Santinijem, ta je žogo odbil, nato pa še posredoval po poskusu Blaža Vrhovca z 18 metrov. V 88. minuti je bil z glavo le malce prenizek Marcos Tavares, že v sodniškem dodatku pa je po kotu streljal Vrhovec, z golove črte pa izbil Slobodan Vuk.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Maribor
    Prvoligaše do poletnega premora loči le še zadnjih 90 minut. Zadnji krog bodo s tekmo ob Kamniški Bistrici odprli nogometaši Domžal in Maribora. Bo Luka Zahović še drugič zapored kralj strelcev PLTS?

DELI NA