Domžalčani z zmago tik pod vrhom

Luka Koper - Domžale 1:3 (1:2)

* Stadion Bonifika, gledalcev 450, sodniki: Jug (Tolmin), Bensa (Kojsko) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).
* Strelci: 0:1 Pekuson (2.), 1:1 Dobrovoljc (39.), 1:2 Horvat (45.), 1:3 Dobrovoljc (60.).
* Luka Koper: Simčič, Biljan (od 76. Park), Valencia, Pekuson (od 64. Muslimović), Dedić, Ibričić, Pučko, Teijo, Horvat (od 46. Andrejašič), Pranjić, Sikošek.
* Domžale: Milić, Vuk (od 78. Bratanović), Matjašič, Repas (od 62. Volarič), Širok, Horvat, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Majer (od 68. Husmani), Žinko.
* Rumeni kartoni: Teijo; Majer, Matjašič.
* Rdeč karton: /.

Na tekmi z Domžalami je svoj domači debi dočakal novi domači strateg Igor Pamić, ki je skupaj s svojimi varovanci, poskušal prekiniti niz tekem brez zmage. Že v prvem resnem napadu so domači povedli. Courage Pecuson je v 2. minuti na robu kazenskega prostora prejel podajo Senijada Ibričića, potem pa z izjemno natančnim diagonalnim strelom ugnal vratarja Domžal Dejana Milića za 1:0.

Gostje so šele po dobrih petnajstih minutah prišli do prve nevarne akcije. V 18. minuti je iz ugodnega položaja, že znotraj kazenskega prostora domačih, poskusil za goste Jure Balkovec, a je meril prek vrat. Čez minuto je sodnik Matej Jug po kotu zaradi prekrška v napadu Mihi Blažiču gol za izenačenje razveljavil. Štiri minute kasneje so gostje ponovno izvajali kot, a je vratar Kopra Vasja Simčič odlično reagiral.

Domači, ki so se po vodstvu pričakovano opredelili za protinapade, so v 27. minuti izpeljali lepo akcijo. Po podaji Mateja Pučka s peto, je Joel Valencia s šestnajstih metrov streljal za las prek vrat. Tri minute kasneje se je Simčič dobro postavil pri poskusu Jureta Matjašiča z nekaj metrov od vrat in ostalo je pri minimalnem vodstvu domačih. Isti nogometaš je iz neposredne bližine poskušal še v 38. Minuti, Simčič pa je bil ponovno na mestu.

A po kotu, ki je sledil, je podajo Žana Majerja na drugi vratnici najbolje izkoristil Gaber Dobrovoljc, ki je izid izenačil na 1:1. Prav v zadnjih trenutkih prvega polčasa pa je Lucas Horvat streljal z dvajsetih metrov, žoga je oplazila enega domačih igralcev, ukanila vratarja Simčiča in končala v domači mreži za 1:2. Domžale, ki so bile v prvem polčasu sicer aktivnejša ekipa, so tako tudi z nekoliko športne sreče odšle na odmor z vodstvom. Koprčani pa so bili po hitrem zadetku le premalo aktivni proti nasprotnim vratom.

Koper je dobro začel tudi drugi polčas, zelo nevaren poskus Danijela Pranjića pa je že v prvi minuti nadaljevanja Milić zaustavil. Gostje so preko Slobodana Vuka in Majerja zapretili v 51. minuti, v gneči pred svojimi vrati pa se je s požrtvovalnostjo izkazal vratar Simčič. V 60. minuti že nov zadetek za goste. Balkovec je iz prostega strela poslal zelo dober predložek z desne strani, z glavo pa je za 1:3 še drugič na tekmi zadel spretni Dobrovoljc.

V 60. minuti je z glavo v padcu zelo dobro streljal Vuk, a se je s parado izkazal Simčič, ki je kljub prejetim zadetkom dobro branil svoj gol. Koprčani so v 89. minuti preko rezervista In-Hyeok Parka še zadnjič zapretili, a je njegov poskus z glavo, gostujoči vratar Milić izbil čez prečnik. Domžalčani so tekmo v končnici mirno pripeljali do konca in glede na videno zasluženo osvojili tri nove točke, Koprčani pa kljub obetavnemu začetku tekme, niso uspeli prekiniti niza tekem brez zmage.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Luka Koper - Domžale
    Zanimiv spopad se obeta tudi na Bonifiki. Domžalčani bodo skušali nadaljevati serijo pozitivnih rezultatov v tekmah s Koprom, ki dvakratnega državnega prvaka ni uspel ugnati na zadnjih sedmih tekmah, na zmago pa čaka zadnjih pet krogov.

DELI NA