Domžalčani z zmago na četrto mesto

Domžale - Gorica 3:1 (2:0)

* Športni park, sodniki: Mertik (Odranci), Klančnik (Slovenj Gradec) in Benc (Rače).
* Strelci: 1:0 Podlogar (10.), 2:0 Nicholson (40.), 2:1 Smajlagić (62.), 3:1 Nicholson (76.).
* Domžale: Mulalić, Sikošek, Klemenčič, Dobrovoljc, Melnjak, Hodžić (od 72. Žužek), Gnezda Čerin, Ibričić, Mujan (od 81. Belima), Podlogar (od 86. Kirm), Nicholson.
* Gorica: Sorčan, M. Kavčič (od 67. Džuzdanović), Celcer, Lipušček, Tomiček, Curk, Osuji, Grudina, Humar, Kotnik (od 82. Jermol), Smajlagić.
* Rumena kartona: Gnezda Čerin; Humar.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani, pri katerih so manjkali kaznovani Amedej Vetrih ter poškodovani Matija Rom, Slobodan Vuk in Dejan Lazarević, so po desetem krogu vendarle spet prišli do zmage. Z njo so se Gorici, ta je bila brez Andrije Filipovića, Jake Kolenca in Alena Jogana, maščevali za poraz s prve medsebojne tekme sezone in se ji na četrtem mestu približali zgolj na dve točki zaostanka.

Domžalčani so zasluženo dobili prvi polčas, potem ko so v prvem polčasu precej več poskušali s streli. Povedli so v deseti minuti, potem ko je najprej po kotu z leve strani na bližnji vratnici streljal Matej Podlogar, gosti so odbili žogo do Shamarja Nicholsona, ki je poskusil s peto, žoga pa je nato prišla spet do Podlogarja, ki jo je naposled poslal v mrežo.

Na 2:0 so izbranci Simona Rožmana povedli v 40. minuti, potem ko je po Gregor Sikošek podal z leve strani, z glavo je streljal Nicholson, žoga pa je Gregi Sorčanu spolzela čez golovo črto. Za Nicholsona je bil to tretji zadetek na zadnjih dveh tekmah in četrti v sezoni.

Med nevarnejšimi poskusi v prvem delu velja omeniti še prosti strel Senijada Ibričića z več kot 20 metrov v 35. minuti, takrat se je goriški vratar izkazal.

V 47. minuti pa se je na drugi strani izkazal Ajdin Mulalić po strelu Andreja Kotnika z glavo, na drugi strani pa Ibričić malce pozneje ni znal unovčiti napake Mattea Tomička, ki je slabo podal nazaj proti svojemu vratarju.

V 62. minuti pa so prebujeni Novogoričani znižali zaostanek, potem ko po podaji z leve strani Uroša Celcerja domači obrambi ni uspelo izbiti žoge, tako da jo je dobil Semir Smajlagić in jo rutinirano poslal v mrežo.

Le tri minute pozneje je imel Žiga Lipušček lepo priložnost za izenačenje, a je po novi podaji z leve strani povsem sam zgrešil z glavo, v 70. minuti pa je priložnost za Gorico zapravil še Bede Osuji.

V 72. minuti je bil iz bližine nenatančen še Rok Grudina, štiri minute pozneje pa je spet "udaril" Nicholson, ko je z glavo iz bližine unovčil podajo Daria Melnjaka in tako prekinil pritisk Primorcev, ki niso več našli poti do priključka.

Domžalčani bodo v 16. krogu v nedeljo gostili Celjane, Novogoričani pa bodo dan prej gostovali v Murski Soboti.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Gorica
    Obilno deževje je pred dnevi odplaknilo obračun Domžalčanov in Goričanov, ki se bodo udarili deset dni po načrtovanem prvotnem terminu. Kdo se bo veselil ob Kamniški Bistrici?
  • 25.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Gorica
    Ob Kamniški Bistrici se bosta udarili ekipi, ki sta med tednom izgubili pokalno preizkušnjo. V prvenstvu bolje kaže Goričanom, ki so nazadnje izgubili z Mariborom, Domžalčani pa ligaško zmago lovijo zadnje tri tekme.

DELI NA