Domžalčani visoko slavili na derbiju

Olimpija - Domžale 1:4 (0:2)

* Stadion Stožice, sodniki: Perić, Gabrovec in Smej.
* Strelci: 0:1 Maksimenko (2./avtogol), 0:2 Vetrih (20.), 0:3 Vuk (58.), 1:3 Kronaveter (70.), 1:4 Nicholson (78.).
* Olimpija: Vidmar, Štiglec (od 67. Jurčević), Mujčić, Maksimenko, Boakye, Valenčič, Putinčanin, Savić (od 67. Kidrič), Kronavater, Cekici (od 46. Kadrić), Suljić.
* Domžale: Santini, Sikošek (od 71. Podlogar), Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Vetrih, Mujan (od 88. Pečnik), Ibričić, Gnezda Čerin, Lazarević (od 35. Vuk), Nicholson.
* Rumeni kartoni: Štiglec, Putinčanin; Ibričić.
* Rdeči karton: /.

Potem ko so Ljubljančani v prejšnjem krogu nadigrali bodoče prvake Mariborčane, so tokrat naleteli na razigrane Domžalčane, ki so v prvi uri trikrat zadeli in končali kakršno koli upanje zeleno-belih po morebitnem zgodovinskem preobratu v boju za naslov. Na drugi strani so Domžale še utrdile svoje tretje mesto in jim le še malenkost manjka do dokončne potrditve mest, ki vodijo v evropska tekmovanja.

Izbranci Simona Rožmana so tekmo v Stožicah odprli odlično in že v drugi minuti povedli, ko je Tonči Mujan prišel z leve strani, podal pred gol, tam pa se je žoga od Vitalijsa Maksimenka odbila v mrežo.

Le dve minuti pozneje je Shamar Nicholson iz bližine zgrešil cilj, v 19. minuti je Dejan Lazarević, ki je zaradi poškodbe moral v 35. minuti iz igre, zadel vratnico malce z desne, v 20. minuti pa so premoč Domžalčani kronali po kotu z leve Senijada Ibričića, Gaber Dobrovoljc je žogo podaljšal do Amedeja Vetriha, ta pa jo je prav tako z glavo poslal v mrežo.

Ljubljančani so bili še najnevarnejši v 42. minuti, ko je Rok Kronavater s prostega strela meril malce previsoko.

V drugem polčasu so se zeleno-beli v še večji godlji znašli v 58. minuti, ko je Shamar Nicholson na robu kazenskega prostora podal do Slobodana Vuka, ta pa je nato zadel z diagonalnim strelom za 3:0. Na drugi strani je Kronaveter v 61. minuti izvedel prosti strel, žogo spravil čez živi zid, a je bil Krševan Santini pripravljen.

Najboljši strelec prve lige Kronaveter pa je v 70. minuti le prišel na svoj račun, saj je z dobrih desetih metrov dosegel svoj 17. gol sezone, pri tem mu je malce pomagal tudi eden domačih nogometašev, ki je žogo preusmeril.

Malce pozneje je Kronaveter lepo našel Asmirja Suljića, ta pa je žogo iz ugodnega položaja poslal čez gol. Ko so domači kazali nekaj več znakov življenja, pa je Adam Gnezda Čerin v 78. minuti potegnil v kazenski prostor in z desne strani lepo podal na drugo vratnico, kjer je Shamar Nicholson iz bližine dosegel svoj 12. gol sezone.

Ljubljančani bodo v 34. krogu v soboto gostovali v Velenju, Domžalčani pa bodo gostili Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Domžale
    Olimpija je v Ljudskem vrtu pokvarila štajersko zabavo, zmaje pa že v 33. krogu čaka nov derbi. Ljubljančani se bodo v sosedskem dvoboju udarili z Domžalami, ki želijo v Stožicah storiti nov korak do tretjega mesta.

DELI NA