Domžalčani osvojili Celje

Celje - Domžale 0:2 (0:1)

* Arena Z'dežele, sodniki: Šmajc, Brezar, Kalan.
* Strelca: 0:1 Klemenčič (2.), 0:2 Vrbanec (64./avtogol).
* Celje: Rozman, Vego (od 41. Martis), Zaletel, Stojinović, Kadušić, Rorič (od 88. Benedičič), Vrbanec, Novak, Kuzmanović, Kerin (od 69. Matjašič), Dangubić (od 69. Sokler).
* Domžale: Mulalić, Sikošek, Šoštarič Karič, Vuklišević, Klemenčič (od 83. Adamov), Husmani, Pišek, Svetlin (od 83. Käit), Jakupović, Ibričić, Kolobarić (od 12. Podlogar, od 90. Markuš).
* Rumeni kartoni: Vrbanec, Novak, Dangubić, Rorič; Šoštarič Karič, Podlogar.
* Rdeči karton: /.

Celjani, ki so v četrtek ostali brez tekme proti Aluminiju (to bodo igrali v sredo), so v svojem spomladanskem uvodu pod vodstvom novega trenerja Jirija Jarošika izgubili proti Domžalam, ki so sredi tedna doma igrale 3:3 z Mariborom. Gosti, pri katerih po velikih napakah na obračunu s vijoličnimi ni bilo v kadru vratarja Grege Sorčana, med drugimi pa je manjkal tudi kaznovani Andraž Žinič, so tako prišli do sedme zmage in petega mesta, Celjani ostajajo osmi.

Domžalčani so tekmo odlično odprli in povedli že v drugi minuti. Po dolgi podaji je Dario Kolobarić streljal v kazenskem prostoru, Matjaž Rozman je žogo odbil, a le do Tilna Klemenčiča, ki jo je nato iz bližine poslal v mrežo.

V enajsti minuti je Jakob Novak žogo z glavo usmeril proti lastnim vratom, a je Rozman žogo odbil v kot, prvi resnejši strel Celja pa je sprožil Maj Rorič z roba kazenskega prostora, toda Ajdin Mulalić ni imel veliko dela. Tik pred koncem polčasa so Domžale prišle do nove lepe priložnosti, sam pred Rozmanom je bil Tamar Svetlin, a se je celjski vratar izkazal, nato pa je še Filip Dangubić na drugi strani poskusil s "škarjicami", a prešibko za spremembo izida.

V uvodu drugega polčasa je najprej za malce bolj vroče dogajanje poskrbel Arnel Jakupović, a je bil Rozman na mestu, je pa slednji spet klonil v 64. minuti, ko ga je premagal kar soigralec Matic Vrbanec, ki je preusmeril žogo v lastno mrežo po podaji Zenija Husmanija z leve strani.

V 73. minuti je poskusil še Gregor Sikošek, toda Rozman je žogo odbil brez posebnih težav. Celjani so v teh trenutkih sicer poskušali priti do želenega zadetka, sprožili nekaj strelov, a nobenega dovolj dobrega. Tudi Ester Sokler v 82. minuti ni premagal domžalskega čuvaja mreže s strelom z dobrih desetih metrov.

Celje bo v 22. krogu v soboto gostovalo v Mariboru, Domžale pa bodo dan pozneje gostile Tabor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Jiri Jarošik bo ognjeni krst na celjski klopi doživel proti Domžalam. Kako se bo razpletlo v knežjem mestu?

DELI NA