25.07.2019 | Ženska A
Dominika Čonč okrepila AC Milan

Še ena slovenska reprezentantka menja svojo sredino pred začetkom nove tekmovalne sezone. Vezistka Dominika Čonč se iz Španije seli v Italijo, kjer bo vsaj leto dni nosila dres AC Milana.

Korak naprej

„Občutki ob podpisu za tako velik klub, kot je AC Milan, so res fenomenalni. V moji karieri to pomeni preskok na višjo raven. Iz povprečnega kluba se selim v veliko svetovno ime, ki se v izvrstni ligi bori za naslov državnih prvakinj in nastop v ligi prvakinj. Pričakovanja so ogromna. Glede na to da smo del tako velikega moškega kluba, pričakujem, da so pogoji na najvišji ravni. Ob enem pa se zavedam velike odgovornosti in pritiska, ki ga prinaša takšno ime. Se pa s tem ne obremenjujem, saj iz dneva v dan delam dobro in sem tako fizično kot tudi psihično dobro pripravljena na ta nov izziv. S 150 odstotki na vsakem treningu in tekmi ter samozavestno! Mislim, da rezultat ne bo izostal,“ je ob izjavi za javnost povedala Dominika Čonč.

Igralke Milana so v zadnji sezoni zasedle 3. mesto v domači ligi, v pokalu pa so prišle do polfinala.

Šolanje v ZDA

Dominika Čonč je športno pot začela v Mariboru pri NK Železničar, nato je bila članica ŽNK Maribor. Z novomeško ŽNK Krko je igrala v ligi prvakinj, potem pa uspešno študirala v ZDA (univerza Tennessee). Po vrnitvi v Slovenijo je bila članica ŽNK Pomurja in ŽNK Maribora. V sezoni 2016/2017 je odšla na tuje: sprva na Dansko (Fortuna Hjorring), potem pa je igrala v Španiji (RCD Espanyol 2017/2018 in Malaga CF 2018/2019).

V pričakovanju kvalifikacij

Dominika Čonč je standardna reprezentantka, z izbrano vrsto, ki jo vodi selektor Borut Jarc, jo 30.8. čaka uvodna tekma kvalifikacij za Euro 2021. Slovenija v 1. krogu doma gosti Rusijo.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.11.2019 | Ženska A
  Lara Prašnikar igralka tekme
  V Italiji je bil na sporedu 7. krog. Dominika Čonč (igrala je do 88. minute) ostaja z Milanom na 2. mestu prvenstvene lestvice, Milano premore 17 točk, torinski Juventus dve več na prvem.
 • 18.11.2019 | Ženska A
  Nagrada Dominiki, Zverova v 107. minuti
  Mariborčanka je pred derbijem 6. kroga prve ženske italijanske nogometne lige proti Juventusu od združenja italijanskih nogometašev (AIC) prejela nagrado za najboljšo igralko preteklega meseca. Čončeva je na tekmi dokazala, da je nagrada šla v prave roke ter znova zabila.
 • 13.11.2019 | Ženska A
  Selektor upravičeno ponosen
  „Na prihodnje tekme v naši skupini gledam pozitivno. Vem, da so naše punce sposobne osvojiti lepo število točk v nadaljevanju kvalifikacij. Po drugi strani sem tudi vesel, ker sta za nami srečanji z Nizozemsko, ki je razred zase v tej skupini. Verjamem, da nas s takim pristopom naših igralk čaka lepa prihodnost!“ pove Borut Jarc.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z evropskimi prvakinjami
  Kljub porazu je Slovenija navdušila. Predvsem v prvem polčasu, ki je bil tak, kot si ga je selektor Borut Jarc s svojim strokovnim štabom želel. Njegove varovanke so parirale Nizozemkam, v primerjavi s prvo medsebojno tekmo v Murski Soboti so bile naše igralke boljše in čvrstejše v duelih, ob osvojeni žogi ali podaji pa so žogo znale zadržati in bolj premišljeno napasti tekmice.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Ambicije zrasle, napredek viden
  Po zdravstvenih težavah na uvodnih tekmah kvalifikacij za Euro 2021 se je branilka Sara Agrež vrnila v ekipo in poskrbela za dodatno dozo mirnosti in samozavesti v ekipi, še posebej pa v obrambi. Le to bo še kako koristno tudi nocoj, ko Slovenija na peti kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2021 gostuje na Nizozemskem.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Izkoristiti priložnosti, ki se ponudijo
  „Popraviti moramo duel igro, pa tudi vsako žogo ni treba oddati takoj, ampak je želja, da jo malce zadržimo. Pomembno bo tudi, da ne bežimo od žoge, ampak da prihajamo k žogi,“ navrže Milomir Kondić, trener v štabu selektorja Boruta Jarca.
 • 11.11.2019 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z vsemi
  Tekme na Nizozemskem se veseli tudi vezistka Dominika Čonč, igralka AC Milana in prvo ime italijanskih zelenic v mesecu oktobru. Čončeva verjame, da je dobro formo prinesla v izbrano vrsto, kjer ima pomembno vlogo. Ki jo bo po najboljših močeh skušala upravičiti tudi jutri.
 • 10.11.2019 | Ženska A
  Proti prvakinjam na preizkušnji tudi obramba
  „Zagotovo nas čaka precej dela, a ga bomo opravili po najboljših močeh. Nekaj lažje nam je, da npr. s Saro Agrež že vrsto let igrava skupaj na tem mestu. Poznava se, tudi kako napako se da popraviti prav na račun tega, da se dobro poznava,“ še pristavi Špela Rozmarič.
 • 09.11.2019 | Ženska A
  Ostati realen pred gostovanjem na Nizozemskem
  „Treninge izkoriščamo, da tehnično-taktično pripravimo ekipo. Poglavitnega pomena bo čvrsta faza branjenja glede na moč Nizozemske. Imamo pa tudi mi svoj plan za fazo napada, ne mislimo se le braniti!“ uvodoma pove selektor Borut Jarc.
 • 07.11.2019 | Ženska A
  Proti evropskim prvakinjam ponoviti Fazanerijo
  V petek se bo zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo prihodnji torek čaka gostovanje pri evropskih prvakinjah na Nizozemskem. To bo tekma 5. kroga v kvalifikacijski skupini 1, kjer so na vrhu prav Nizozemke, Slovenija pa zaseda 2. mesto (z dvema zmagama in dvema porazoma).

DELI NA