01.10.2021 | NZS
Dobrodelni nogometni večer na Stožicah z Aleksandrom Čeferinom in Luisom Figom

Aleksander Čeferin, Luis Figo, Maxwell Scherrer, Zvonimir Boban in Robbie Keane bodo v petek zvečer pritekli na zelenico Stožic v sklopu dobrodelnega nogometnega dogodka Fundacije Miroslava Cerarja, na katerem bodo skupaj s slovenskimi olimpijci odigrali nogometno tekmo ter zbirali sredstva za dobrodelni projekt Botrstvo v športu.

Predsednik UEFA, Aleksander Čeferin je v letu 2020 prevzel častno pokroviteljstvo športnega dogodka Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, namen katerega je zagotavljanje pomoči mladim športnicam in športnikom iz socialno ogroženih okolij, starih med 14 in 23 let, pri izvedbi in organizaciji letošnjega dogodka pa se je vključila tudi Nogometna zveza Slovenije. Želja vseh je omogočiti čim večje število štipendij in tako pomagati kar največ mladim športnikom, ki jih na njihovi poti zavira šibkejše socialno okolje.

V petek zvečer se bosta pod žarometi Stožic pomerili ekipi UEFA/NZS in OKS, v obeh ekipah pa bodo nastopala velika evropska in slovenska športna imena. V ekipi UEFA/NZS bo kapetanski trak prevzel Aleksander Čeferin, poleg njega pa bodo igrali še Luis Figo, Robbie Keane, Zvonimir Boban in Maxwell Scherrer. V Čeferinovi ekipi bodo še predsednik NZS, Radenko Mijatović in športni direktor mlajših reprezentanc ter nekdanji slovenski reprezentant Miran Pavlin, igralec z največ nastopi v slovenskem reprezentančnem dresu in selektor reprezentance do 19 let, Boštjan Cesar, drugi najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov, Milivoje Novaković, generalni sekretar KZS, Radoslav Nesterović in ostali.

Ekipo OKS bo kot kapetanka vodila Tina Maze, nosilka dveh zlatih medalj z olimpijskih iger v Sočiju. Nogometne športne čevlje bodo obuli tudi Benjamin Savšek, nosilec zlate medalje z OI v Tokiju, pa Peter Kauzer, nosilec srebra iz Ria, bronasti slalomist iz Lillehamerja, Jure Košir, kakor tudi bronasti veslač iz Barcelone, Jani Klemenčič in še mnogi drugi.

Ekipa UEFA/NZS
Aleksander Čeferin
Luis Figo
Robbie Keane
Zvonimir Boban
Maxwell Scherrer
Radenko Mijatović
Robert Volk (V)
Miran Pavlin
Milivoje Novaković
Boštjan Cesar
Mišo Brečko
Radoslav Nesterović
Robert Kranjec
Zala Kuštrin

Selektor: Zoran Janković

Ekipa OKS
Tina Maze
Benjamin Savšek
Peter Kauzer
Jure Košir
Ivan Trajković
Tomaž Razingar
Luka Žvižej
Marko Milić
Stanko Glažar
Amir Karić
Milenko Ačimović
Primož Gliha
Branko Ilić
Aleksandar Radosavljević
Marko Simeunović (V)
Kaja Kajzer
Luka Janežič
Žan Rudolf
Andrej Kastelic
Jani Klemenčič
Janez Sodržnik
Tomaž Barada
Vesna Fabjan
Dragutin Špiranec
Rok Reja

Selektor: Miroslav Cerar

Tekst: NZS/MaK
Foto: Arhiv NZS

SORODNE NOVICE

 • 20.10.2021 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Ekonom
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 02.10.2021 | NZS
  Za Botrstvo v športu zbrali 120 tisoč evrov!
  V petek je bil stadion Stožice odet v dobrodelnost. Na Dobrodelnem nogometnem večeru Fundacije Miroslava Cerarja se je igralo za dober namen. Zbranih 120.000 evrov bo šlo za projekt Botrstvo v športu, ki s štipendijami podpira mlade športnike in športnice iz socialno šibkejših okolij.
 • 13.09.2021 | NZS
  Izvršni odbor z novimi 317.335 EUR pomoči, skupaj klubom že več kot milijon
  Člani izvršnega odbora NZS so se v prejšnjem tednu sestali na 15. seji in sprejeli nekaj odločitev, s katerimi bodo nekoliko olajšali delovanje klubov v času med in po epidemiji COVID-19. Ker bo epidemija krojila tudi nadaljevanje leta 2021, je NZS sprejela nove oblike pomoči klubom.
 • 09.09.2021 | NZS
  Poslovil se je Danilo Popivoda
  V 75. letu starosti je umrl velikan slovenskega nogometa Danilo Popivoda. Nekdanji odlični napadalec je za jugoslovansko reprezentanco odigral 20 tekem in bil član izbrane vrste na svetovnem prvenstvu leta 1974.
 • 07.09.2021 | NZS
  Odziv ob dogodkih na tekmi 3. SNL v Škofji Loki
  Na Nogometni zvezi Slovenije smo z ogorčenostjo spremljali incident, ki se je pred dnevi zgodil na tekmi 3. SNL Zahod med domačo Škofjo Loko in Izolo. Incident, ko je na igrišče vdrla skupina huliganov in napadla gostujoče nogometaše in igralce, najhuje obsojamo in bomo storili vse v svoji moči, da podobne incidente na slovenskih nogometnih igriščih preprečimo.
 • 26.07.2021 | NZS
  Poslovil se je Ivan Toplak
  V 90. letu starosti je v Mariboru umrl nekdanji odlični nogometaš, kasneje pa trener in selektor, Ivan Toplak.
 • 29.06.2021 | NZS
  Po 13. seji IO NZS
  Na 13. seji so člani IO NZS poleg odločitve o uporabi tehnologije VAR v slovenskem prvoligaškem nogometu in sestave ligaških tekmovanj pod okriljem NZS sprejeli tudi odločitev o finančni stimulaciji klubom za vključevanje mladih igralcev, potrdili koledar ženskih in futsal tekmovanj, ter se seznanili s poročilom o licenciranju klubov 2021/22.
 • 29.06.2021 | NZS
  Sestava lig za sezono 2021/22
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije se je sestal na svoji 13. seji, na njej pa so sprejeli nekaj pomembnih odločitev za začetek prihajajoče nogometne sezone. Med njimi tudi sklepe o sestavi lig pod okriljem NZS.
 • 09.06.2021 | NZS
  Izvršni odbor na 12. seji potrdil predlog finančne vzpodbude za bodoče drugoligaše
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 12. seji sprejel sklepa, ki bosta klubom prinesla neposredno finančno korist. Potrjena sta bila namreč sklepa o finančni vzpodbudi klubom, ki napredujejo v 2. SNL in sofinanciranje stroškov za sodniška in delegatska nadomestila za mladinske in ženske kategorije. Imenovan je bil tudi selektor reprezentance do 15 let.

DELI NA