18.09.2020 | Ženska A
Dobro delo potrditi z novo zmago

V Kranju je vse pripravljeno, da se nocoj ob 20. uri za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022 pomerita ženski članski vrsti Slovenije in Turčije. To bo tekma 49. in 69. reprezentance na lestvici svetovne nogometne zveze.

Zadnjič 10. marca

Slovenija prihaja na tekmo z izkupičkom treh zmag in treh porazov v šestih tekmah v kvalifikacijski skupini 1, kjer je Turčija v petih tekmah zbrala točko. Slovenija je zadnjo tekmo odigrala 10. marca na Kosovu, to bo prva tekma za obe selekciji v nadaljevanju kvalifikacij.

Sodniška četverica prihaja iz Belgije: Viki De Cremer, Joline Delcrois, Bosmans Ilka, Lois Otte.

V „slovenski skupini“ kvalifikacij sta danes na sporedu še dve tekmi: Rusija – Nizozemska in Kosovo – Estonija.

Kvalifikacije za Euro 2022, Kranj, 18.9.
Slovenija – Turčija (20.00)

Vesele, ker tekma bo

„Zadnji trening je bil dober, čeprav je res, da je lahko vsakič boljše. Zatrdim pa lahko, da smo pripravljene in da komaj čakamo tekmo. Premor je bil dolg. Smo pa vesele, ker se bo igralo, ker se tekma lahko organizira,“ pove Dominika Čonč.

Zbranost

„Želim si, da bi danes videli na delu agresivno in resno Slovenijo, ki mora biti prava od prve sekunde, že na ogrevanju. Predvsem pa nismo ekipa, ki bi si lahko dovolila, da ne bi tekme začela tako. S kakršnokoli rezerviranostjo in podcenjevanjem se nam slabo piše. Nismo ekipa, ki bi šla v tekmo s kako rezervo in potem zmagovala,“ opozarja Dominika Čonč, ki se zaveda, da bo treba zbranost zadržati na najvišji možni ravni. „Popraviti moramo vhod v 1. in 2. polčas. Selektor pravi, da je vse v glavi. Predvsem pa moramo pokazati, kdo je tu domačin, da tri točke ostanejo doma,“ sklene Mariborčanka.

Začetek 1. in 2. polčasa

„Komaj čakamo, da se tekma začne. Cel teden smo dobro in pridno trenirale. Tekmice so spremenile zasedbo. Bomo pa mi naredili vse, da pridemo do te zelo pomembne zmage,“ pa dodaja Kaja Korošec, ki tako kot Dominika opozarja na začetek 1. in 2. polčasa.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.11.2020 | Ženska A
  Znan seznam za tekmo proti Estoniji
  Pred slovensko žensko reprezentanco je domača tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2021. V torek, 1. 12., se bo v Kopru pomerila z Estonijo.
 • 25.10.2020 | Ženska A
  Zaradi okužb v reprezentanci brez tekme v Estoniji
  Slovenska ženska reprezentanca se je po tekmi v Rusiji odpravila v Estonijo, kjer bi se varovanke Boruta Jarca morale v torek pomeriti z domačo reprezentanco. Ta tekma pa bo zaradi pozitivnih testov na COVID-19 v slovenski reprezentanci odpovedana.
 • 23.10.2020 | Ženska A
  Kljub dobri igri ostale brez točk
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Moskvi igrala svoj osmo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022. Izbranke Boruta Jarca so igrale proti Rusiji in izgubile z 0:1 (0:0). Predzadnja kvalifikacijska preizkušnja Slovenke čaka čez štiri dni v Estoniji.
 • 23.10.2020 | Ženska A
  V Moskvi z jasnim ciljem
  „Vse tekme so pomembne, a na tole današnjo se pripravljamo in mislimo že nekaj časa. Naš cilj je jasen,“ pove Kaja Eržen, igrala italijanskega prvoligaša Rome. „Vse igralke so dobro pripravljene, vse smo v optimalnem tekmovalnem ritmu. Rusije se ne bojimo. Na prvi medsebojni tekmi smo nastopile oslabljene,“ sklene Erženova.
 • 22.10.2020 | Ženska A
  V petek prenos tekme iz Rusije
  Ženska nogometna reprezentanca je dopoldan iz Maribora odpotovala v Moskvo, kjer jo jutri ob 16.30 čaka obračun z Rusijo. Gre za 8. tekmo Slovenije v kvalifikacijski skupini A. Varovanke selektorja Boruta Jarca lovijo zmago in vsaj dva dosežena zadetka.
 • 22.10.2020 | Ženska A
  V Rusijo po piko na i
  „Bistvena je dobra priprava tekmeca, ob tem pa je bistven fokus na sebe. Vse bo odvisno od nas, ne pa to, kaj bo naredila Rusija, ampak kar bomo mi pokazale. Skozi te kvalifikacije smo pokazale, da rastemo kot ekipa. Da smo vedno boljše. Pozitivni rezultati niso več slučaj, presenečenje ampak konstanta. Tudi zdaj v Rusiji nas zanima le in samo zmaga,“ poudari Dominika Čonč.
 • 21.10.2020 | Ženska A
  Kapetanka in soigralke živijo za petkovo tekmo
  Ženska reprezentanca nadaljuje s pripravami na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v mislih igralk pa prva naslednja tekma. „Komaj čakamo obračun z Rusijo,“ pravi kapetanka Mateja Zver, ki se je veselila vnovičnega zbora. V Maribor je prišla iz Avstrije, kjer uspešno igra in trese mreže.
 • 20.10.2020 | Ženska A
  Z razlogom samozavestno v Rusijo
  Ženska nogometna reprezentanca se je zbrala v Mariboru, kjer ostaja do četrtka, ko odhaja na gostovanji. Sprva v Rusijo, potem v Estonijo. Po točke za čim višjo uvrstitev v kvalifikacijski skupini za evropsko prvenstvo 2022.
 • 19.10.2020 | Ženska A
  Dominika Čonč junakinja mestnega derbija
  Pred reprezentančno akcijo, tekmama kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 proti Rusiji in Estoniji, so svoje opravile naše reprezentantke na tujem.
 • 16.10.2020 | Ženska A
  Pred nadaljevanjem kvalifikacij opravile preleminarne teste
  Članice ženske nogometne reprezentance so danes v skladu z ustaljenimi protokoli pred ponedeljkovim zborom opravile preliminarno testiranje na novi koronavirus COVID-19. Rezultat testa je bil pozitiven pri eni od igralk.

DELI NA