07.02.2019 | Futsal AA
Dobovičnik: Vsi smo potrebovali ta rezultat

Slovenska članska vrsta je sinoči navdušila, z 8:1 je bila boljša od Francije.

„Francozi so ena močna ekipa. Tak rezultat ni povsem realen. A moram reči, da imamo v ekipi fante, ki že 10, 13 let igrajo v tej reprezentanci. Z ne vem kako muko smo premagali te odlične Francoze. Ko pogledamo, vidimo, da jim je manjkal le en dober igralec, ki pa tega ne bi bistveno popravil. Mi smo pokazali kvaliteto! Imeli smo težave z zbori, a sem velik optimist, tako dolgo sem že selektor, da te fante poznam in vem, da bomo prišli na kvalifikacije pripravljeni. Povsem zaupam tem fantom in se ne bojim 1. kroga kvalifikacij,“ je uvodoma povedal selektor Andrej Dobovičnik.

Tudi Koren in Kanc

„Vsi mi smo potrebovali ta rezultat. Predvsem pa smo rabili, da se po letu dni spet zberemo, da se igralci med sabo družijo, kar počno radi, da stroka naredi svoje, skratka, da smo skupaj. Ker pa zdaj nekaj časa ne bo tekme, pa je pomembno tudi to, da smo zmagali,“ je še poudaril Dobovičnik, ki je minute na tekmi ob koncu namenil tudi Žanu Korenu in Luki Kancu. „Tako se je gibal rezultat, zato smo to lahko naredili. Oba imata potencial. Če bosta posvetila svoje življenje futsalu, je pred njima svetla reprezentančna prihodnost. Kdaj pa to bo, pa bomo videli,“ je sklenil Dobovičnik.

Super realizacija

„Prevagala je naša realizacija. Kar smo udarili proti golu, je šlo v mrežo. Tekmecu je padla morala, težko mu je bilo igrati. Bistveno pa bomo, da bomo pravi, ko bo šlo zares,“ je ob tem spomnil Kristjan Čujec, ki je sinoči dosegel tri zadetke.

„Tekma je bila dobra, pristop pa pravi. Ko je pristop tak, nam vse steče. Vrhunsko smo odigrali v obrambi, na taki ravni je bila tudi realizacija. Vidi se, da smo uigrani. Lepo se je bilo po letu dni spet zbrati v taki dokaj kompletni postavi in znova predstavljati Slovenijo na vrhunskem nivoju. Pa čeprav je bila le prijateljska tekma. V vsako tekmo gremo resno in odgovorno. Vesel pa sem, ker smo igrali pred polno dvorano v Kopru, ki je pokazal, da je športno mesto,“ je piko na i postavil kapetan Igor Osredkar.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 28.03.2019 | Futsal AA
  Po vozovnico za SP 2020 v Makedonijo
  Slovenska članska reprezentanca bo oktobra igrala prvi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi. Je pa z odločitvijo Uefe, evropske nogometne zveze, prišlo do spremembe organizatorja kvalifikacijskega turnirja.
 • 19.02.2019 | Futsal AA
  Bogato in uspešno 2018. napoveduje pomembno 2019.
  „Tudi leto 2019 je zelo pomembno za naš futsal! Marca gostimo v Podčetrtku kvalifikacije za prihajajoče Euro za ekipe do 19 let. To so sploh prve kvalifikacije v tej starostni kategoriji. Pomembno bo, kako in kam se bomo uvrstili. Zaželjen je dober rezultat, saj bi se tako tudi pri mlajših selekcijah dobro pozicionirali v Evropi,“ razmišlja selektor Andrej Dobovičnik.
 • 11.02.2019 | Futsal AA
  Slovenija 9. v Evropi in 17. na svetu
  V letu 2019 vrhunec članske reprezentance predstavljajo kvalifikacije za SP 2020. Kvalifikacije bodo na sporedu oktobra, Slovenija pa odhaja v Ukrajino po vsaj 2. mesto v skupini in vstopnico za naslednji kvalifikacijski cikel.
 • 06.02.2019 | Futsal AA
  Pred polno dvorano napolnili francosko mrežo
  Na svoji 253. uradni tekmi je Slovenija dosegla visoko zmago. Pred kar 450 gledalci so bili varovanci selektorja Andreja Dobovičnika z 8:1 boljši od Francije. S tremi goli se je izkazal Kristjan Čujec.
 • 06.02.2019 | Futsal AA
  V Kopru lahko pokažejo še več
  Danes se bo Slovenija vnovič pomerila s Francozi, ki so s člansko in selekcijo U21 na pripravah na Hrvaškem. Danes sta na sporedu tekmi v Kopru. Uvodoma se bodo z ekipo U21 pomerili naši mladci U19, potem pa sledi še obračun članov – od 19. ure dalje v Kopru.
 • 05.02.2019 | Futsal AA
  Remi Slovenije in Francije
  Slovenska članska futsal reprezentanca je točno leto dni po četrtifinalu na evropskem prvenstvu v Ljubljani odigrala prijateljsko tekmo s Francijo, na Hrvaškem je uvodoma remizirala s Francijo, 2:2 je bilo. Gola za Slovenijo sta prispevala Igor Osredkar in Matej Fideršek.
 • 04.02.2019 | Futsal AA
  Kapetan Osredkar vesel vsakega zbora reprezentance
  Jutri, 5.2., mineva točno leto dni od dne, ko je Slovenija, člani, odigrala zadnjo mednarodno tekmo. V četrtfinalu izvrstno organiziranega evropskega prvenstva v Ljubljani je bila Rusija boljša od Slovenije, 0:2 je bilo. Na tem prvenstvu je nastopila tudi Francija, ki je v prvem krogu remizirala s Španci.
 • 03.02.2019 | Futsal AA
  Slovenija dobila tekmeca v kvalifikacijah za SP 2020
  „Makedonija je pričakovano zasedla 1. mesto v svoji skupini. Malce preseneča pa visok poraz Norveške proti Kosovu. Sicer pa smo dobili tekmeca, ki jih bomo dobro preučili. Pričakujemo, da jih na kvalifikacijah premagamo, kar bo dovolj za napredovanje v kvalifikacijah,“ je ob koncu kvalifikacij povedal selektor članske vrste Andrej Dobovičnik.
 • 31.01.2019 | Futsal AA
  V predkvalifikacijah še dva tekmeca Sloveniji
  Skupina C začenja s tekmami danes v Makedoniji, v skupini pa po prvih dveh tekmah najboljše kaže Norveški in Belorusiji, ki sta zabeležili zmagi. Na turniju v Moldaviji sodi slovenski mednarodni sodnik Dejan Veselič.

DELI NA