07.02.2019 | Futsal AA
Dobovičnik: Vsi smo potrebovali ta rezultat

Slovenska članska vrsta je sinoči navdušila, z 8:1 je bila boljša od Francije.

„Francozi so ena močna ekipa. Tak rezultat ni povsem realen. A moram reči, da imamo v ekipi fante, ki že 10, 13 let igrajo v tej reprezentanci. Z ne vem kako muko smo premagali te odlične Francoze. Ko pogledamo, vidimo, da jim je manjkal le en dober igralec, ki pa tega ne bi bistveno popravil. Mi smo pokazali kvaliteto! Imeli smo težave z zbori, a sem velik optimist, tako dolgo sem že selektor, da te fante poznam in vem, da bomo prišli na kvalifikacije pripravljeni. Povsem zaupam tem fantom in se ne bojim 1. kroga kvalifikacij,“ je uvodoma povedal selektor Andrej Dobovičnik.

Tudi Koren in Kanc

„Vsi mi smo potrebovali ta rezultat. Predvsem pa smo rabili, da se po letu dni spet zberemo, da se igralci med sabo družijo, kar počno radi, da stroka naredi svoje, skratka, da smo skupaj. Ker pa zdaj nekaj časa ne bo tekme, pa je pomembno tudi to, da smo zmagali,“ je še poudaril Dobovičnik, ki je minute na tekmi ob koncu namenil tudi Žanu Korenu in Luki Kancu. „Tako se je gibal rezultat, zato smo to lahko naredili. Oba imata potencial. Če bosta posvetila svoje življenje futsalu, je pred njima svetla reprezentančna prihodnost. Kdaj pa to bo, pa bomo videli,“ je sklenil Dobovičnik.

Super realizacija

„Prevagala je naša realizacija. Kar smo udarili proti golu, je šlo v mrežo. Tekmecu je padla morala, težko mu je bilo igrati. Bistveno pa bomo, da bomo pravi, ko bo šlo zares,“ je ob tem spomnil Kristjan Čujec, ki je sinoči dosegel tri zadetke.

„Tekma je bila dobra, pristop pa pravi. Ko je pristop tak, nam vse steče. Vrhunsko smo odigrali v obrambi, na taki ravni je bila tudi realizacija. Vidi se, da smo uigrani. Lepo se je bilo po letu dni spet zbrati v taki dokaj kompletni postavi in znova predstavljati Slovenijo na vrhunskem nivoju. Pa čeprav je bila le prijateljska tekma. V vsako tekmo gremo resno in odgovorno. Vesel pa sem, ker smo igrali pred polno dvorano v Kopru, ki je pokazal, da je športno mesto,“ je piko na i postavil kapetan Igor Osredkar.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 02.08.2019 | Futsal AA
  Urejeni arhiv članov, članic, U21 in U19
  Na tem mestu pa so bili urejeni in osveženi arhivi reprezentančnih vrst futsala – članice, člani, U21 in U19, na spletno stran www.futsal.si so bili namreč dodani vsi zapisniki vseh futsal reprezentanc, vse od prve leta 1995.
 • 01.08.2019 | Futsal AA
  Velik korak naprej za reprezentančni futsal
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi na področju reprezentančnega futsala dela korake naprej. V glavnem delu kvalifikacij se ukinja turnirski sistem, prehaja se namreč na sistem kvalifikacij tekma doma, tekma v gosteh.
 • 23.06.2019 | Futsal AA
  Italijani cenijo slovenski futsal
  Dejan Bizjak je sezono sklenil v dresu rimskega Lazia, s katerim je bil prvovrstno presenečenje. V boju za mesto med najboljšo osmerico so najprej s 3:2 ugnali Maritime Augusto, potem pa izvrstno kljubovali zasedbi Acqua&Sapone Unigross.
 • 16.06.2019 | Futsal AA
  Kapetan reprezentance ostaja na Hrvaškem
  „V Makarski smo zbrani ljudje, od predsednika pa do vseh nas v klubu, ki stremimo k zmagi,“ se še enkrat ozre nazaj, hkrati pa pogleduje v novo poglavje. Jesen prinaša tudi za slovenski futsal izredno pomembne kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2020.
 • 13.06.2019 | Futsal AA
  Oktobrski uspeh tlakuje pot do Eura 2022
  Naslednje evropsko prvenstvo bo na sporedu leta 2022. Po poročanju Uefe, evropske nogometne zveze, so v konkurenci za organizacijo tega odmevnega futsal tekmovanja ostale še tri države: Francija (v mestih Lille in Orchies), Nizozemska (Amsterdam in Groningen) ter Portugalska (Lizbona in Porto). Odločitev bo gostitelju bo obelodanjena 24. septembra letos.
 • 05.06.2019 | Futsal AA
  Po izjemni sezoni že pogleduje v kvalifikacije za SP 2020
  Za 32-letnim Igorjem Osredkarjem je izjemna sezona – tako v ligi prvakov (zmaga na turnirju glavnega dela tekmovanja) kot na Hrvaškem je vnovič opozoril nase, sezono pa kronal z vsemi odigranimi možnimi tekmami in naslovom državnega prvaka Hrvaške.
 • 27.05.2019 | Futsal AA
  Razume igralce, na vse računa oktobra
  V preteklih tednih se je sklenila klubska sezona, druga polovica leta pa prinaša zahtevne in ključne preizkušnje tudi za moško člansko futsal vrsto. Oktobra (med 22. in 27.10.) bo Slovenija igrala prvi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi.
 • 28.03.2019 | Futsal AA
  Po vozovnico za SP 2020 v Makedonijo
  Slovenska članska reprezentanca bo oktobra igrala prvi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi. Je pa z odločitvijo Uefe, evropske nogometne zveze, prišlo do spremembe organizatorja kvalifikacijskega turnirja.
 • 19.02.2019 | Futsal AA
  Bogato in uspešno 2018. napoveduje pomembno 2019.
  „Tudi leto 2019 je zelo pomembno za naš futsal! Marca gostimo v Podčetrtku kvalifikacije za prihajajoče Euro za ekipe do 19 let. To so sploh prve kvalifikacije v tej starostni kategoriji. Pomembno bo, kako in kam se bomo uvrstili. Zaželjen je dober rezultat, saj bi se tako tudi pri mlajših selekcijah dobro pozicionirali v Evropi,“ razmišlja selektor Andrej Dobovičnik.
 • 11.02.2019 | Futsal AA
  Slovenija 9. v Evropi in 17. na svetu
  V letu 2019 vrhunec članske reprezentance predstavljajo kvalifikacije za SP 2020. Kvalifikacije bodo na sporedu oktobra, Slovenija pa odhaja v Ukrajino po vsaj 2. mesto v skupini in vstopnico za naslednji kvalifikacijski cikel.

DELI NA