06.05.2022 | 1. SFL
Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa

Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0).

Druga tekma bo 10. maja v Litiji.

Naslov prvaka 27. sezone si bo zagotovila ekipa, ki bo prva zbrala tri zmage.

V finalu sta se pričakovano znašli ekipi, ki sta v ligi doživeli le po en poraz - in tega na medsebojnih tekmah. 

1.SFL, sezona 2021/2022:

1. tekma, 6.5.
Dobovec - Litija 5:4
(2:2, 0:0) - kazenski streli (1:0 v zmagah)
Strelci: 1:0 Novak (24.), 1:1 Vrhovec (25.), 2:1 Čujec (28.), 2:2 Vrhovec (37.); kazenski streli: 2:3 Vrhovec, 3:3 Novak, 4:3 Čeh, 4:4 Ferreira, 5:4 Daniel.

2. tekma, 10.5.
FC Litija – FK Dobovec (20.15) (prenos na Sportklubu)

3. tekma, 13.5.
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

4. tekma, 17.5.*
FC Litija – FK Dobovec (20.15) (prenos na Sportklubu)

5. tekma, 20.5.*
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

Tokrat sta ekipi uvodoma pokazali izenačeno igro, prišli do nekaj nevarnih strelov, nekaj konkretnejši so bili sicer gostitelji. Čeprav je bil tudi zaključek prvega polčasa razburljiv s kar nekaj priložnostmi, sta se ekipi na glavni odmor odpravili z začetnim izidom.

Dvakratni odgovor Litije

Se je pa ta spremenil v 24. minuti, ko je Tihomir Novak z leve strani udaril, žoga pa je med nogama Nejcu Berzelaku ušla čez golovo črto. Že minuto pozneje pa so gosti izenačili, ko je z desne strani žogo pod prečko poslal Gašper Vrhovec.

Malce pozneje so gosti zadeli vratnico, v 28. minuti pa je izkušeni Kristjan Čujec iz bližine domačim vnovič priigral vodstvo, pred tem je levji delež posla naredil Žiga Čeh, ki je na sredini vzel žogo Litiji in zaposlil Čujca. Domači so nato spet bili blizu zadetku, Teo Turk je v 32. minuti poskusil s strelom proti praznim vratom čez večji del igrišča, a je zadel vratnico. Vmes je vratnico stresel tudi Litijan Marko Bjelčevič.

Vrhovec za 2:2

Okvir vrat je zatem pri gostih zadel še Jeferson, v 37. minuti pa je še drugič na tekmi izid poravnal Vrhovec z novim močnim strelom pod prečko. Tako je izsilil kazenske strele, pri katerih so bili nekoliko bolj zbrani domači, odločilnega je zadel Daniel. Novinec, Brazilec, ki je prišel v Dobovec iz Ukrajine, je dosegel svoj prvi ligaški gol za Dobovec.

V domači vrsti se je vnovič izkazal golman Marko Peček.

Tretja tekma bo 13. maja, morebitni četrta in peta pa 17. in 20. maja.

Tekmo v Rogaški Slatini je spremljal tudi Tomislav Horvat, selektor članske reprezentance.

»Srečen sem, ker smo uspeli priti do zmage. Vodimo 1:0, bilo je zelo težko. Celo tekmo smo skušali doseči gol več, Litija je potrdila, da je dobra ekipa, ki zna kaznovati vsako našo napako,« je po tekmi uvodoma povedal trener Dobovca Kujtim Morina.

»Povedli smo 1:0 in 2:1, Litija nas je ujela, zato čestitke mojim fantom, ker so v zaključku tekme pri kazenskih strelih pokazali zbranost in mirnost. Spet bi izpostavil Marka Pečka, ki je bil spet zelo dober,« je Morina spomnil na svojega golmana, ki je postal mojster za 6-metrovke. »Po drugi strani pa je ravno Peček pokazal, kaj je moč naše ekipe: tudi to, da vsakič nekdo stopi naprej in pomaga do uspeha. Se pa v isti sapi zavedamo, da smo povedli le in samo 1:0 in da nas velik del posla še čaka. Vesel sem, ker so gledalci uživali v dobri tekmi, ki je postregla s štirimi goli v rednem delu. Pred nami je nekaj dni, v torek smo v Litiji, kjer bo spet težko,« sklene Morina.

»Malce so še mešani občutki. Vsekakor pa lahko rečem, da je bila tekma zelo izenačena. Na mojih fantih pa je, da dvignemo glavo in gremo dalje. V torek je nova tekma, ko se ne sme poznati, da smo v petek izgubili,« pa je začel trener Litije Andrej Dobovičnik.

»Gradimo igro, dva meseca smo vsi skupaj, a je precej dobro vse skupaj izgledalo, igralci so se držali dogovora, ki smo ga imeli. Zaslužijo si vse pohvale, v tem tempu moramo nadaljevati,« pa se je Dobovičnik že ozrl proti torkovi tekmi, ki bo v Litiji.

Tekma za 3. mesto, 1. tekma, 6.5.
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko 4:1 (2:1)
1:0 Pasariček (11.), 2:0 Senekovič U. (16.), 2:1 Đurić (20.), 3:1 Kneževič (24.), 4:1 Rednak (26.)

Tekma za 3. mesto, 2. tekma, 13.5.
FK Siliko – FC Hiša daril Ptuj (20.30)

V prvi tekmi za 3. mesto so si Ptujčani nabrali tri gole prednosti. Prvo tekmo za bron so varovanci trenerja Roberta Grdovića dobili s 4:1. Za prvi gol na tekmi je v 11. minuti poskrbel Patrik Pasariček, Urban Senekovič je v 16. minuti povišal na 2:0. Gostujoče upe je obudil Uroš Đurić, ki je v 20.  minuti znižal na 2:1. V tretji četrtini tekme so domačini zabili še dvakrat – uspešna sta bila Denis Kneževič in Rok Rednak.

Tekst: D.P.
Foto: R.V./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 01.07.2022 | 1. SFL
  Dobovec s 6. mesta v novo sezono lige prvakov
  Žreb skupin predkroga in glavnega kroga lige prvakov bo v četrtek, 7. julija ob 14.30 v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze. V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 52 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele po dva predstavnika.
 • 28.06.2022 | 1. SFL
  Zbirajo se prijave v futsal tekmovanja v novi sezoni
  Klubi so po elektronski pošti prejeli prijavnico v futsal tekmovanja NZS, pri prijavi priložijo rang tekmovanja in izjavo futsal kluba. Podatke o ekipah (uradne osebe, barve športne opreme, …) bodo klubi vnesli naknadno v informacijski sistem Regista – pred pričetkom tekmovanj bodo pozvani za vnos.
 • 19.06.2022 | 1. SFL
  Jeseni želi še okrepiti sodelovanje s klubi in treninge v NZS Futsal centru
  „Menim, da so bili treningi super. Igralci so jih dobro sprejeli, radi so prihajali. Na tem mestu hvala tudi vsem staršem, ki so jih vozili na treninge in čakali,“ pove Tomislav Horvat, selektor članov in reprezentance. Prav Horvat je skupaj s svojo strokovno skupino, v njej sta bila še Mile Simeunovič in Ivan Bratič, bdel na treningi in delom.
 • 18.06.2022 | 1. SFL
  Damir Pertič ostaja trener FC Bronx
  Moštvo bo še naprej vodil Damir Pertič, nekdanji igralec FC Bronxa, tudi slovenski reprezentant, ki je svojo športno pot začel v tedanji 3. SFL – MNZ Koper, kjer je sprva igral za ŠD A.S.C.I. – športno društvo italijanske manjšine v Kopru. V Kopru, kjer domače tekme igrajo Bronxi, deluje še danes.
 • 17.06.2022 | 1. SFL
  Pripravljajo kamp za mlade, zmagali v Zagrebu
  FK Dobrepolje bo tudi v novi sezoni igral v 1. SFL. Z minulo sezono so v Dobrepolju lahko zadovoljni, počasi pa pogledujejo naprej. V vodstvu kluba so potrdili, da bo člansko ekipo še naprej vodil trener Dani Kaljevič, za golmane bo skrbel trener Ivan Bratič.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  V ŠD Mlinše že pogledujejo v novo sezono
  „Želimo pa si, da bi še okrepili delo z mladimi. Da bi to postala znana Mlinška šola futsala. V lanski sezoni so se izkazali mladinci, letos bomo dodali še U17, zadaj pa že prihaja generacija iz U11. Radi bi tudi izobrazili strokovni kader, stroka je osnova za vse,“ dodaja trener ŠD Mlinše, kjer so poznani tudi po tem, da prvi začnejo priprave.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  Statistični pregled minule sezone v klubskem futsalu
  Po koncu sezone v futsal tekmovanjih še statistični pregled tekmovanj.
 • 11.06.2022 | 1. SFL
  Reprezentančni trojec še naprej v Dobovcu
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavo ekipe. V četrtek so potrdili, da bo ekipo še naprej vodil trener Kujtim Morina, ki bo lahko računal tudi na reprezentančni trojec.
 • 10.06.2022 | 1. SFL
  Kujtim Morina ostaja trener Dobovca
  »Skupaj smo dosegli veliko; klub smo dvignili visoko, na zavidanja vredno raven, ustvarili odlično vzdušje v ekipi, z vodstvom čudovito sodelujemo. Tu so Rok, Zvone in vsi ostali, ki so prispevali k tej odločitvi,« niza razloge za podaljšanje sodelovanja. Nova sezona zanj ne bo rutina.
 • 04.06.2022 | 1. SFL
  Dobovec prejel pokal in kolajne
  Dobovec je tako osvojil 5. naslov državnega prvaka, pokal in kolajne so igralci prejeli v petek. Priznanja jim je podelil Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal pri NZS in član IO NZS.

DELI NA