02.03.2019 | Pokal Terme Olimia
Dobovec s sedmico v finale

Dobovec MB Monting je prvi finalist pokala Terme Olimia. Branilec naslova je bil v prvem polfinalu pred 300 gledalci s 7:1 boljši od Litije. Po dva gola sta k zmagi dodala Klemen Duščak in Alen Fetić.
Dobovec bo nekaj po 21. uri dobil tekmeca v finalu, kamor bo napredoval boljši iz tekme KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor

Pokal Terme Olimia 2018/2019:

polfinale, 2.3.
FC Litija – Dobovec MB Monting 1:7
(1:3)
0:1 Čujec (1.), 1:1 Lah (7.), 1:2 Duščak (18.), 1:3 Čeh (19.), 1:4 Fetić (24.), 1:5 Fetić (25.), 1:6 Totošković (33.), 1:7 Duščak (38.).

KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (19.30) (videoprenos na www.futsal.si)

finale, 3.3.
Dobovec MB Monting – zmagovalec polfinala 2 (19.15) (prenos na Sportklubu)

Hitro 0:1 in 1:1

Dobovec je začel idealno: povedel je v 25. sekundi. Po akciji s kota je meril Alen Fetić, na odbito žogo pa je prišel Kristjan Čujec in zabil za 0:1. Dobovec je ohranil pobudo in pretil, Litija pa se je postavila defenzivno in čakala svoje priložnosti. Prva prava se je zgodila v 7. minuti. Po prekršku in kratki podaji je pod strop gola žogo spravil David Lah za 1:1.

Videoposnetek tekme:Ključna gola za zmago

Varovanci trenerja Kujtima Morine za svojo premoč, nenazadnje Litija je nastopila brez poškodovanega Anžeta Široka in bolehnega Gašperja Vrhovca, kronali ob koncu polčasa. Najprej je Klemen Duščak v akciji „ena na ena“ prebil Laha in zadel za 1:2. V naslednji minuti pa se je Žiga Čeh sprehodil z leve v sredino in neovirano matiral vratarja Žigo Dovča.

8:5

V drugem polčasu je prišla do veljave večji fond kvalitete in izkušenj na strani Dobovca, ki premore osem članskih reprezentantov, Litija pa peterico članov reprezentance do 19 let.

Za 100 nastopov

Pred tekmo smo videli tudi prijetno slovesnost. Vlado Močnik, član IO NZS in tehnični koordinator futsal reprezentanc in tekmovanj, je Roku Mordeju (jutri slavi 30. rojstni dan) izročil priznanje za 100 nastopov v članski vrsti Slovenije.

Izjavi po tekmi:

Kujtim Morina, trener Dobovca Monting MB:
„Hitro smo povedli, dobro smo začeli. Potem smo padli v igri, s čimer nisem zadovoljen. A smo potem pravočasno dosegli gol za mir. V drugem polčasu je bilo precej boljše, priložnost pa so lahko dobili tudi mladi, da sem odpočil nosilce.“

Damir Pertič, trener FC Litije:
„To je realnost, imamo mlade reprezentante, ki morajo dobivati priložnost in minutaže. Oni so prihodnost našega futsala. Imajo pa možnost, da se učijo od Damirja Puškarja, Denisa Totoškovića, Kristjana Čujca... Seveda sem razočaran po porazu, a hkrati ponosen na prvih 18 minut, dobro smo stali.“

Zmagovalci pokala Terme Olimia (23 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1
Dobovec MB-Monting 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 02.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Na poti do naslova niso prejeli gola
  "Še enkrat čestitam mojim fantom, ki so dokazali, da so najboljši, ko je to najbolj potrebno,“ je po finalu pokala Terme Olimia dejal trener prvakov Kujtim Morina.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Pokalna lovorika ostaja v Obsotelju
  Dobovec MB-Monting je osvojil tretji (zaporedni) naslov prvaka pokala Terme Olimia. Zasedba trenerja Kujtima Morine je bila v finalu s 4:0 pred 400 gledalci boljša od Oplasta.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast četrtič ali Dobovec tretjič (zapored)
  Ekipi sta se v tej sezoni pomerili dvakrat v 1. SFL – 5:2 in 6:1 je bilo vsakič za Dobovec. Moštvi sta se srečali v pokalu Terme Olimia že lani – 1:1 in 7:2 za Dobovec v četrtfinalu. Dobovec prednjači v medsebojnih tekmah, zadnji uspeh Oplasta proti Dobovcu pa datira v 27.10. 2017 – 7:6 je bilo za Oplast v športni dvorani v Tolminu.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast in Dobovec finalista pokala
  Naslov brani Dobovec MB-Monting, finale je jutri na sporedu ob 17.30, prenos pa na spletni strani www.nzs.si.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  V Podčetrtku za naslov pokalnega prvaka
  Udeležbo na turnirju so si priigrali Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. Od leta 2011 je sponzor futsal pokala NZS podjetje Terme Olimia.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Verjame v ekipo, ki prihaja po naslov
  „Finalni turnir pokala Terme Olimia je eden od vrhuncev sezone. Tekme se igrajo za gledalce, brez njih to ni to. Verjamem, da se jih bo precej zbralo v Podčetrtku. Na tem mestu pa še posebno vabilo za naše podpornike, da pridejo na tekmo polfinala, da nam bodo tisti potreben in nujen veter v hrbet!“ še doda trener Kujtim Morina.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast se spogleduje z novim naslovom
  Pet let je že minilo od zadnjega nastopa KMN Oplasta iz Kobarida na finalnem turnirju pokala Terme Olimpia. Letos je zasedba iz Posočja spet poleg, igra pa na karto izkušenj in neobremenjenosti.
 • 27.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničanom so zrasle ambicije
  „Menim, da bo Oplast čakal našo napako in branil svoj gol. Morda nas presenetijo, a dvomim. Predvsem pa bomo morali biti pozorni na njihove protinapade, v tej prvini igre so ena najboljših ekip v ligi!“ še opozarja Simeunovič, ki je z igralci fokusiran na tekmeca, a se tudi zaveda kvalitet, ki jih premorejo njegovi varovanci.
 • 26.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Proti prvaku iščejo svojo priložnost
  Sevničani so leta 2017 in 2015 igrali polfinale pokala Terme Olimia, enkrat so priznali premoč Mariboru, drugič Dobovcu. Leta 2014 so bili Sevničani finalisti, naslova se je veselila Litija. „Veseli in ponosni smo, ker smo spet med elito, to je eden od vrhuncev sezone,“ pove trener Sevničanov Mitja Jontez.
 • 24.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju finalnega turnirja v Podčetrtku
  Polfinale so si priigrali Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. Vse tekme enega od vrhuncev sezone, 25. sezone pokala Terme Olimia, tudi v prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Finale bo v nedeljo, 1.3., ob 17.30.

DELI NA