21.11.2022 | 1. SFL
Dobovec pripravljen na elitni del lige prvakov

Od srede do sobote bo na sporedu elitni del futsal lige prvakov, kjer bo šestič oz. kar petič zapored tudi slovenski državni prvak Dobovec, ki je v letošnjo ligo prvakov vstopil kot 6. ekipa Uefine lestvice. Dobovec od srede do sobote na Mallorci. Ob tem velja omeniti še tri slovenske legionarje, ki se bodo merili med najboljšimi 16 ekipami v Evropi.

Dobovec je na svoji 30. jubilejni evropski tekmi potrdil mesto v elitnem delu. Tja so se uvrstili tudi Igor Osredkar (Pula), Matej Fideršek (Piast Gliwice) in Dejan Bizjak (Luxol St. Andrew). Osredkar bo z ekipo hrvaške Pule doma gostil turnir, Matej Fideršek in Dejan Bizjak pa sta v gosteh.

Tekme Dobovca v elitnem delu lige prvakov:

23.11.
Dobovec – AE Malorca (20.15)

24.11.
Dobovec – Novo Vrijeme (17.00)

26.11.
Piast Gliwice – Dobovec (17.00)

Tekme Igorja Osredkarja v ligi prvakov:

23.11.
Sporting – Pula (20.30)

24.11.
Pula – United Galati (20.30)

26.11.
Barca – Pula (20.30)

Tekme Mateja Fiderška v ligi prvakov:

23.11.
Novo Vrijeme – Piast Gliwice (17.00)

24.11.
AE Mallorca – Piast Gliwice (20.15)

26.11.
Piast Gliwice – Dobovec (17.00)

Tekme Dejana Bizjaka v ligi prvakov:

23.11.
Luxol St. Andrew – Kairat (16.00)

24.11.
Luxol St. Andrew – Benfica (13.30)

26.11.
Chrudim – Luxol St. Andrew (13.30)

Prvaku uspela generalka v Posočju

Dobovcu je generalka pred Evropo uspela, saj je z dobro igro v 9. krogu 1. SFL premagal Oplast (7:1). „Moram čestitati igralcem za pokazano. Odigrali smo tako, kot sem pričakoval in zahteval. Menim, da je bila to ena naših najboljših tekem v tej sezoni. Tudi vodilni gol Oplasta nas ni ustavil, potem smo zabili sedem golov, lahko bi še kakega več. Predvsem pa veseli dejstvo, da so fantje zgledno izpeljali tudi vse elemente igre, od prekinitev, igre v polju in obrambi. Na najlepši možni način odhajamo na Mallorco,“ napoved začenja trener Dobovca Kujtim Morina.

„Vesel sem, ker imamo na voljo vse igralce, da ni poškodb. Še bolj sem vesel, da so igralci dobro reagirali po vseh opozorilih, ki sem jim jih namenil po koncu glavnega dela lige prvakov. Dejstvo je, da danes futsal zahteva celega človeka, trdo delo, odrekanje. Moji igralci so kritike sprejeli in naredili korak naprej. V zadnjih 20 dnevih smo popravili fizično pripravljenost, kar je bil prvi in osnovni cilj. Med temi, ki so naredili korak naprej, je tudi Niko Cesarec, ki se dviga iz tekme v tekmo,“ nadaljuje Morina.

Premagali Barcelono

Dobovec bo uvodoma igral z ekipo AE Mallorca, ki v tem hipu zaseda visoko 2. mesto v španski ligi. V predzadnjem krogu so doma s 4:2 premagali Barcelono, minuli vikend pa remizirali z ekipo Nejca Hozjana (2:2 proti ekipi Noia Portus Apostoli). „Potiho smo si vsi želeli, da bi igrali v Španiji. Želja se nam je izpolnila. Naš prvi tekmec bo Mallorca, ki je pred dnevi v domači ligi premagala Barcelono. Tisto Barcelono, ki nas je v v glavnem delu lige prvakov „razmonitirala“. Zato je hitro jasno, za kako kvalitetno ekipo gre. Na vsaki poziciji imajo tudi po tri izvrstne igralce. Želim si, da se naša ekipa pokaže na tej tekmi pokaže v precej boljši luči, kot je bilo to proti Barceloni,“ je jasen Morina.

„Za tem nas čaka hrvaški klub Novo Vrijeme, ki ga precej dobro poznamo in spremljamo. Tu so zbrani najboljši hrvaški igralci, dodali so jima še dva Brazilca. To bo tekma, kjer tudi sami lahko kaj naredimo,“ nadaljuje trener Dobovca, ki za konec nameni pozornost še poljskemu predstavniku Piast Gliwicam. „To je dobra ekipa, ki jo vodi izkušeni portugalski trener Duarte, v ekipi je precej izkušenih tujih igralcev, med njimi tudi Matej Fideršek. To je tudi ekipa, ki veliko in dobro trenira,“ še dodaja Morina.

„Zavedamo se, da smo v elitnem delu lige prvakov. Pred nami je zahteven turnir. Verjamem, da je precej ekip in igralcev, ki si želijo, da bi bili na našem mestu. Želim si, da odigramo resno, odgovorno. Da igralci dobro predstavijo sebe, klub in slovenski futsal,“ navrže trener Kujtim Morina.

Iz španske, hrvaške in poljske lige

AE Mallorca je klub, ki je bil ustanovljen leta 1998. Domače tekme igra v dvorani, ki sprejme 4116 gledalcev, v lanski sezoni so v domači ligi osvojili 2. mesto. Ekipo vodi trener Antonio Vadillo, v ekipi pa tudi nekaj izjemnik imen (Eloy Rojas, Mario Rivillos, Moslem Oladghobad in ostali).

MNK Novo Vrijeme, tudi trenutno vodilna ekipa hrvaške lige, je začel z delovanjem leta 1979, ljubitelji slovenskega futsala pa so ga spoznali predvsem zavoljo tega, da je tu igralo kar nekaj slovenskih igralcev. Največji pečat je tu pustil kapetan reprezentance Igor Osredkar, poleg njega so dres Makarske nosili še Alen Fetić, Nejc Hozjan in Matej Fideršek. Trener moštva je bil tudi Tomislav Horvat. V letošnji sezoni ekipa igra pod taktirko Ivana Božovića, ton igri dajejo domači igralci, ob njih pa še dva Brazilca Rafael Ferreira Lima in Jefferson Breno Ferrira Alves. V zadnjem krogu hrvaške lige so doma remizirali z Vrgoracem (3:3).

Poljski klub Piast Gliwice je bil ustanovljen leta 2016, ekipo pa vodi portugalski trener Orlando Duarte, ki je bil v preteklosti tudi selektor Portugalske. V 11. krogu domače lige so Matej Fideršek in ekipa doma s 5:2 premagali Clearex Chrozow, med strelce se je vpisal tudi Matej Fideršek, njegova ekipa pa prihaja na turnir kot 3. ekipa poljske lige. Letošnjo evropsko pot so Poljaki začeli v predkrogu.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.

DELI NA