11.03.2021 | 1. SFL
Dobovec brez Novaka, Mlinše brez bele zastave

V lov na naslov v 1. SFL se podaja tudi Dobovec, ki se bo v četrtfinalu pomeril z ekipo ŠD Mlinše, ki je v svoji krstni sezoni med prvoligaši prišla med osem najboljših.

1. SFL, četrtfinale, 1. tekma, 12.3.
FK Dobovec – ŠD Mlinše
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko
FC Litija – KMN Oplast Kobarid
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž Šic Bar

„Precej igralcev smo imeli v reprezentancah Slovenije in Hrvaške, včeraj in danes popolnjujemo svoje vrste. Moram pa na tem mestu pohvaliti vse tiste igralce, ki v teh dneh prizadevno in kvalitetno trenirali,“ začne Kujtim Morina, trener Dobovca, ki se v teh dneh sooča še z enim izzivom.

Maksimalen pristop

„Po taki reprezentančni akciji pride pri igralcih do izpraznitve. Še včeraj si igral z reprezentanco, danes si nazaj v klubu, začenja se četrtfinale 1. SFL. O tem smo z igralci že govorili, od njih pa vnovič pričakujem maksimalen pristop,“ poudari Morina, ki se zaveda, da se dejansko prvenstvo začenja z ničle, čeprav so z velikim točkovnim naskokom in kar 18 zmagami v prav toliko krogih dominirali v letošnjem rednem delu 1. SFL.

„Teh 18 zmag v rednem delu ne pomeni nič. V petek me zanima resen in 100-odstoten pristop in zmaga,“ nadaljuje strateg Dobovca, ki pristavi, da ima na voljo vse igralce razen Tihomirja Novaka, ki pa bo prihodnji teden že dobil zeleno luč za trening po poškodbi. „Vesel sem, ker se vrača, saj daje naši igri dimenzijo več,“ navrže Morina.

Povečati količino in obdobja dobre igre

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili dvakrat – 12:1 in 10:1 je bilo za Dobovec. Ti rezultati ne pokolebajo ekipe trenerja ŠD Mlinše Gregorja Ceglarja. „Mi smo dobro, kvalitetno smo trenirali, naša forma pa se stopnjuje,“ napoveduje Ceglar, ki si želi, da podaljšajo minute dobre igre.

Pravi, da jih zmorejo po 25 do 30 minut na tekmo, potem ne več. „Zadovoljen sem bil s prvimi 15 minutami tekme proti Litiji, pa tudi v 2. polčasu smo imeli obdobje desetih minut. Ko bomo to raztegnili na celo tekmo, se bomo resno potegovali za kaj več,“ razmišlja naš sogovornik.

Brez bele zastave

„Zavedamo se kvalitete, vrednosti in znanja Dobovca, tako na parketu kot na trenerski klopi. Odhajamo pa v Rogaško Slatino brez bele zastave, da pokažemo, kaj znamo in upamo na najboljše,“ nadaljuje Ceglar, ki pove še to: „Nekaj smo pripravili tudi za Dobovec. Nekaj stvari, ki jim ne odgovarja, in so pri tem „le“ vrhunski, ne odlični.“

Tekst: D.P.
Foto: Črtomir Goznik

SORODNE NOVICE

 • 21.04.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami za 1. SFL
  V petek je na sporedu tudi prva od dveh tekem, ki bo odločila, kdo bo kot 10. klub popolnil 1. SFL za sezono 2021/22. Kandidata sta dva – KMN Sevnica, ki je v 1. SFL v tej sezoni po rednem delu zasedel 9. mesto, in ŠD Extrem, ki je redni del 2. SFL končal na 2. mestu.
 • 16.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec in Siliko vodita 1:0
  S tekmama v Rogaški Slatini in Litiji se je začel polfinale 26. sezone 1. SFL. Po prvih 40 minutah največ zadovoljstva v ekipah Dobovca in Silika. Polfinale se nadaljuje 30. aprila, finalista pa bosta ekipi, ki bosta prvi zbrali tri zmage.
 • 16.04.2021 | 1. SFL
  ŠD Extrem v dodatne kvalifikacije za 1. SFL
  ŠD Extrem se bo za mesto v 1. SFL dvakrat pomeril s KMN Sevnico, ki je v letošnjem rednem delu 1. SFL zasedla 9. mesto. Žreb je določil, da bo prva tekma dodatnih kvalifikacij v Sevnici.
 • 15.04.2021 | 1. SFL
  V petek za finale 1. SFL, prihodnji teden za polfinale pokala Terme Olimia
  Ob tekmi Litija – Siliko se bosta za polfinale udarila še Dobovec in FC Bronx Škofije. Ekipi iz Obsotelja in z Obale pa sta tekmeca letos tudi v četrtfinalu pokala Terme Olimia. Drugače povedano: pred ekipama so v mesecu dni vsaj štiri tekme.
 • 15.04.2021 | 1. SFL
  Za Litijo in Siliko zelo pomembna že prva tekma
  V petek se začenja polfinale 1. SFL, para sta FK Dobovec – FC Bronx Škofije in FC Litija – FK Siliko Vrhnika. V finale se bosta uvrstili ekipi, ki bosta prej zbrali tri zmage, uvodni tekmi sta v Rogaški Slatini in Litiji. Za uvod pa smo pogledali v tabor Litije in Silika.
 • 13.04.2021 | 1. SFL
  Po reprezentanci fokus na lige in pokal
  Tako bosta v petek na sporedu uvodni polfinalni tekmi 1. SFL. Dobovec bo doma gostil FC Bronx, Litija pa bo na prvi polfinalni tekmi pričakala vrhniški Siliko. Nadaljujejo se tudi ostala tekmovanja.
 • 07.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec z Barcelono v Zadru
  Evropska nogometna zveza Uefa je potrdila, da bo finalni turnir futsal lige prvakov za sezono 2020/2021 na sporedu v Zadru in ne v Zagrebu, kot je bilo sprva načrtovano. Za to potezo so se odločili na prošnjo hrvaške države.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Znani vsi polfinalisti, prvi tekmi 2. aprila
  Dobovec, Litija, Siliko in FC Bronx so že nocoj izkoristili prvo zaključno žogo in se uvrstili v polfinale 26. sezone 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – FC Bronx in FC Litija – Siliko, polfinale se prične 2. aprila. Prihodnji petek, 26.3., je rezerviran za osmino finala pokala Terme Olimia.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Če ne danes, pa v torek
  Na www.futsal.si bomo prenašali obračun iz Ljutomera, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti FC Bronx. Trije gostje (Dobovec, Bronx in Litija) ter današnji domačin Siliko Vrhnika si lahko že danes zagotovijo nastop v polfinalu. V primeru, da bo potrebna 3. tekma, bo ta na sporedu v torek, 23. marca.
 • 18.03.2021 | 1. SFL
  Primorci v Ljutomer po polfinale 1. SFL
  „Vesel sem, da nam je uspel veliki preobrat na prvi domači tekmi, a morem priznati, da nismo bili pravi. Malo je manjkalo in bi šla tekma v drugo smer,“ se trener Bronxov Marko Hrvatin uvodoma ozre na prvo četrtfinalno tekmo, hkrati pa ne skriva veselja pred jutrišnjim vnovičnim obračunom! Škofjoti gostujejo v Ljutomeru, kjer bi ob drugi zmagi postali polfinalisti

DELI NA