26.11.2017 | 2. SNL
Dobljani na premor s šesto zaporedno zmago

Štirinajsterica drugoligašev je ta konec tedna sklenila z jesenskim delom prvenstva. Sedemnajsti krog je postregel s sedmimi obračuni, več razlogov za veselje pa so imele gostujoče ekipe. V Veržeju so se zmage razveselili tudi Dobljani, ki se po odličnem zaključku jeseni na tekmovalni premor podajajo s popotnico šestih zmag v nizu.

Dobljani so do zmage v Prlekiji prišli v drugem polčasu dvoboja in tako maščevali poletni poraz na domači zelenici. Gostitelji so si delo otežili v uvodu nadaljevanja srečanja, ko je Patrick Kolar Robnik v razmiku štirih minut prejel dva rumena kartona in moral predčasno zapustiti igrišče. Četa gostujočega stratega Nenada Toševskega je številčno premoč kronala že v naslednjem napadu, v 57. minuti je domačega vratarja Nina Irgoliča premagal Klemen Nemanič, sedem minut zatem pa je prednost podvojil Stefan Andjelić. Veržej bo zimo preživel povsem na repu lestvice, štiri točke za Fužinarjem, Dob pa se je z uspešno serijo otresel začelja razpredelnice. Modri z Doba pod taktirko Toševskega niso oddali točke, v zadnjih šestih krogih pa osvojili kar 18 od skupno 23 točk.

Med moštva, ki zagotovo niso zadovoljna z drugo polovico jesenskega dela prvenstva, spadajo tudi Brežice. Četa Alberta Poborja je zadnjo zmago vknjižila v devetem krogu, v naslednjih osmih preizkušnjah pa na svoj račun dodala le še dve točke. Posavci so morali v zadnji jesenski tekmi na svojem igrišču čestitati tudi gostom s Primorske, Dekančani so v domačo mrežo pospravili dva zadetka. Nejc Travnikar je prvič klonil že po nekaj sekund igre, potem ko ga je v uvodni minuti tekme ugnal Luka Vekić in postavil tudi izid prvega polčasa. Upi Brežičanov so bili dokončno pokopani v 78. minuti, ko je v polno meril še en nekdanji član mlade reprezentance, Marko Krivičić. Trideset točk Jadrana je dovolj za peto mesto, Brežice so z 11 manj desete.

Morda najlepše presenečenje kroga so pripravili Slatinčani, ki so še drugič to sezono premagali zasedbo novomeške Krke. Dolenjci so se v Rogaško Slatino podali z dobro popotnico, saj so v zadnjih šestih tekmah točke oddali zgolj Fužinarju, na zadnjem jesenskem gostovanju pa so vnovič potrdili, da jim to jesen precej bolj ležijo predvsem domače preizkušnje. Krka je po enajstmetrovki Dina Cvrtile sicer povedla že v četrti minuti, a so varovanci Ibrahima Neskića še pred odmorom prišli do rezultatskega preobrat. V 21. minuti je izenačil Rok Romih, osem minut pred koncem polčasa pa je za vodstvo domačih zadel Alen Neskić, s sedmimi goli prvi strelec ekipe. Deset minut po vrnitvi na zelenico so domači po zaslugi Gorana Čučka še povečali svojo prednost, zmago pa je dobrih 20 minut pred koncem tekme potrdil Matija Biruš. Rogaška jesen zaključuje na 12. mestu, Krka je po sedmem porazu šesto mesto prepustila Sežancem.

Tabor je gostoval v prestolnici in v spopadu z Ilirijo prišel do vseh treh točk. Kraševci so v Šiški slavili s suverenih 0:3, a so v gostujočem taboru po pomembni zmagi pohvalili tudi mladega vratarja Ariana Renerja, ki je še četrtič to sezono zaklenil svoja vrata. Gostje so ob polčasu vodili z golom Marka Črgana, na potrditev sežanskega slavja pa je bilo potrebno počakati vse do zaključne faze dvoboja. V 80. minuti je Saša Gulić prekinil strelski post in se po četrtem krogu podpisal še pod četrti gol letošnje sezone. V sodniškem dodatku je zmago potrdil Dino Stančić. Tabor se je s sedmo zmago zavihtel na šesto zmago, Ilirija pa je vnovič zdrsnila po lestvici. Šesti poraz v nizu in kar devet tekem brez zmage je Ljubljančane pahnilo za Zarico in Rogaško.

Na Ravnah na Koroškem sta se v dvoboju začelja ligaške razpredelnice merili zasedbi Fužinarja in Zarice. Ravenčani so vse štiri zmage vknjižili na domačem igrišču, Kranjčani pa so v sobotnem popoldnevu nadaljevali z uspešnimi rezultati na gostovanjih, saj so na Gorenjsko odnesli pomembno zmago. Gostje so povedli v šesti minuti, ko je globinsko podajo izkoristil Matic Kopač in svojemu moštvu zagotovil rezultatsko prednost. Korošci so pritisnili ob koncu prvega polčasa, s podobnim tempom pa so vstopili tudi v nadaljevanje tekme, ko so v 64. minuti prišli do izenačenja. Obramba Zarice žoge ni uspela izbiti iz svojega kazenskega prostora, Tilen Pečnik pa je z močnim strelom neubranljivo zadel v bližnji kot gostujočega gola. Kranjčani so v zaključku tekme krenili po zmago, domača obramba pa je v zadnji vrsti pozabila na Nika Burkeljca, ki je po predložku Krstova neoviran zadel z glavo in Zarici priigral prvo zmago 11. krogu. Enajstouvrščeni Kranjčani so vse štiri zmage vknjižili na gostujočih tleh.

Po porazu v Dobu se je v zmagovalne tirnice vrnila tudi Nafta, ki pod lendavskimi griči tudi v zadnji jesenski preizkušnji ni dovolila presenečenja. Lendavčani namreč na svojem igrišču še niso izgubili, tokrat pa so se Bravu maščevali za poraz v Ljubljani. Moštvo gostujočega stratega Dejana Grabiča se je v zaostanku znašlo po pol ure igre, po najstrožji kazni, ki jo je v vodstvo pretvoril Marko Malešević. Petindvajsetletni Srb je Nafti zagotovil prednost, ki jo je v 58. minuti podvojil Marko Novinić. Zgolj minuto pred tem je izenačenje preprečil domači vratar Florijan Raduha, ki je poskus Zorca preusmeril v vratnico, domači branilci pa so zatem izbili še udarec Milana Đajića. Prav kapetan Brava je sedem minut po drugem golu gostiteljev zadel za znižanje zaostanka, a Ljubljančanom ni uspelo zadeti še drugič in serije neporaženosti podaljšati na sedem tekem. Bravo je jesen sklenil kot osmi klub 2. SNL.

Nafta je z zmago skočila na drugo mesto, Lendavčani pa so v nedeljo čakali na razplet dvoboja v Vipolžah. Brda so v edini nedeljski tekmi gostila Dravo, ki je v Goriških Brdih slavila novo zmago in se s tremi točkami vrnila na drugo mesto. Srečanje je postreglo z enim zadetkom, pet minut pred koncem prvega dela srečanja pa je v polno meril najizkušenjši igralec na zelenici. Nastja Čeh je s šestim golom sezone potrdil 12. zmago Drave in Ptujčane približal na štiri točke razlike do vodilne Mure, ki pa ima v primerjavi s Štajerci odigrano tekmo manj.

Bolezen v vrstah Radomljanov je namreč preprečila izvedbo nedeljskega obračuna z Muro, tekmeca pa se bosta pomerila konec tega tedna. Nedeljsko srečanje si bo moč ogledati tudi v prenosu na Sportklubu.

 

Fotografija osebe Nogometna zveza Slovenije.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Video: NZS
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA