24.08.2018 | 2. SNL
Dob za prekinitev uspešnega niza Drave

Tudi v četrtem krogu 2. SNL ne bo manjkalo zanimivih dvobojev, trojica na vrhu ligaške razpredelnice pa bo skušala nadaljevati niz brez oddane točke. Bravo bo na domačem igrišču gostil Bilje, Nafto čaka lokalni derbi v Beltincih, vodilna Drava pa bo pričakala motivirane Dobljane.

Prenos srečanja iz najstarejšega slovenskega mesta boste lahko spremljali tudi v prenosu na spletni strani NZS, gledalci pa se lahko nadejate pestrega obračuna. Tako je bilo tudi v preteklosti, saj obračuni Ptujčanov in Dobljanov še nikoli niso razočarali s pomanjkanjem zadetkov. Z izjemo jesenskega obračuna na Ptuju, ko so kurenti slavili z 1:0, so na preostalih sedmih tekmah vselej padli vsaj tri zadetki. V minuli sezoni so se dveh tesnih zmag veselili Štajerci, ki so na domačem igrišču slavili z golom Luke Šalamuna. Drava je bila uspešnejša tudi v Dobu, kjer so Ptujčani dobili že prvi polčas. V deveti minuti je domačo mrežo načel Matthias Fanimo, po domačem izenačenju Senada Jarovića pa je v 93. minuti zmagovalca odločil Jon Šporn. Sobotna tekmeca sta si v osmih zmagah razdelila po štiri zmage.

Ptujčani v novi sezoni še niso oddali točke, jezo po pokalnem porazu z Bravom pa so znesli nad Slatinčane, ki so se lahko pred dvobojem tretjega kroga prav tako pohvalili z dvema zmagama. Modri s Ptuja so zasedbo Rogaške odpihnili s kar sedmimi zadetki, med strelce pa sta se vpisala vsega dva nogometaša. V prvem polčasu je blestel za večino drugoligaških obramb prehitri Matthias Fanimo. Anglež je v polno meril kar štirikrat, s skupno že šestimi zadetki pa kraljuje na ligaški lestvici strelcev. Visoko zmago Drave je s »hat-trickom« v nadaljevanju tekme potrdil Jaka Bizjak, ki se lahko pohvali s petimi zadetki.

Simon Sešlar kljub temu poudarja, da v igri njegovih varovancev vse še vedno ne teče kot namazano, obenem pa opozarja, da se je Drava udarila s tekmeci, ki se najverjetneje ne bodo borili za najvišja mesta. Se lahko za mesta pri vrhu lestvice borijo Dobljani? Dob v slogu minule sezone še vedno precej niha. To niti ne čudi pretirano, saj dobljanski strateg Nenad Toševski razpolago z močno pomlajeno ekipo. »Roletarji« so poleti močno prenovili igralsko zasedbo, ki predvsem v fazi napada močno sloni na posojenih mladcih domžalskega kluba.

Medtem ko so Ptujčani v treh krogih osvojili devet točk, se je Dobljanom v prejšnjem krogu ob polčasu nasmihala druga zmaga sezone, a so se Beltinčani pobrali in v končnici srečanja nadomestili dva zadetka zaostanka. Kdo bo boljši v soboto?

Tekst: PDo
Foto: NK Roltek Dob

SORODNE NOVICE

  • 09.10.2019 | 2. SNL
    Drava dobila zaostalo tekmo z Dobom
    Na Ptuju je bila odigrana zaostala tekma 11. kroga 2. SNL. Drava je gostila Dobljane, ki se domov vračajo praznih rok. Štajerci so slavili z izidom 3:1 in se osmemu Fužinarju približali na dve točki zaostanka.
  • 30.03.2018 | 2. SNL
    Ptujčani nove točke napadajo v Dobu
    Enega od sedmih sobotnih dvobojev 21. kroga 2. SNL bodo gostili tudi Dobljani, ki bodo na domačem igrišču pričakali zasedbo Drave. Pričakovanja pred obračunom, ki ga boste lahko spremljali tudi v prenosu na NZS.si, sta predstavila Kristijan Šipek in Aleksander Šeliga.
  • 08.09.2017 | 2. SNL
    Dobljani izzivajo Ptujčane
    Uvodna tekma šestega kroga 2. SNL bo odigrana v najstarejšem slovenskem mestu, dvoboj Drave in Doba pa si boste ljubitelji drugoligaškega nogometa ogledali tudi v neposrednem prenosu na Sportklubu 1.
  • 24.03.2017 | 2. SNL
    Dobljani prvo pomladansko zmago lovijo na Ptuju
    V 2. SNL bodo v nedeljo odigrana srečanja zadnjega kroga druge tretjine prvenstva. Vodilni Triglav bo gostoval pri Bricih, Veržej bo skalp Ankarančanov, ki bodo v Dekanih pričakali Krko, potrjeval v Brežicah, v prenosu na NZS.si pa boste lahko spremljali obračun Drave in Doba.

DELI NA