04.05.2017 | 2. SNL
Dob z lovom Triglava nadaljuje v Brežicah

Pred drugoligaši so že tekme 24. kroga prvenstva. Dobljani s tekmo več na računu za vodilnim Triglavom, ki bo v soboto gostoval v Novem mestu, zaostajajo le še točko, nove točke pa bodo lovili v Brežicah. Sobotno srečanje Brežic in Doba pa boste lahko spremljali tudi v prenosu na NZS.si. Deveti Veržej bo pomembne točke lovil na Ptuju, v Goriških Brdih pa se bosta udarila še dva kandidata za obstanek, Brda in Zarica.

 

Sobota, ob 14.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - ROLTEK DOB
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: Rok Kidrič in Matic Mirtić (Roltek Dob)
Spletni prenos: NZS.si

Nogometaši Doba so izkoristili še en spodrsljaj vodilnega Triglava, ki je vknjižil še drugi zaporedni neodločeni izid. Četa trenerja Damijana Romiha z odigrano tekmo več za Kranjčani zaostaja le še točko, kar napoveduje zanimiv zaključek sezone. Modri z Doba so namreč v zadnjih tednih v odlični formi, spomladi so pokleknili zgolj v zaostali tekmi s Triglavom, nazadnje pa so nanizali že štiri zaporedne zmage. Po Zarici, Brdih in Dravi so bili Dobljani po enajstmetrovki kapetana Klemna Kunstlja boljši še od Krke, dobro formo pa so potrdili tudi med tednom, ko so v pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali velenjski Rudar. Ob Kunstlju je mrežo prvoligaša dvakrat zatresel tudi Samo Kokalj, ki ga morda že v soboto čaka nekoliko pomembnejša vloga tudi v ligaški preizkušnji, saj bodo Dobljani prisiljeni zaigrati brez dveh pomembnih adutov začetne enajsterice.

Gostujoči strateg Romih bo v Brežicah pogrešal Matica Mirtića in Roka Kidriča, ki je s 17 zadetki drugi strelec lige. Dobljani bodo pred zahtevno nalogo, saj so Brežičani sila neugodna ekipa, kar so nazadnje na svoji koži občutili tudi Ankarančani, ki so sicer slavili minimalno zmago. Da bodo gostje  pred zahtevno nalogo, priča tudi podatek, da so Brežičani na domači zelenici nazadnje izgubili v začetku novembra, ko je Posavce presenetila Zarica. Že v zadnji jesenski tekmi so se na brežiški zelenici opekli Ankarančani, domov pa so se brez točk vrnili tudi nogometaši Veržeja in Brd, sosedski derbi z Novomeščani pa ni dal zmagovalca, čeprav so Dolenjci vodili že z 0:2. Dobljanska obramba bo morala biti pozorna predvsem na Neda Turkovića, saj je Sarajevčan spomladi zabil že pet zadetkov, Albert Pobor pa za razliko od svojega kolega na gostujoči klopi nima težav s kaznovanimi nogometaši.

 

Sobota, ob 17.00: KRKA - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved nastopa: Danijel Dežmar in Denis Mojstrovič (Krka) ter Ožbej Kuhar (Triglav)

V taboru Triglava bodo pred sobotno tekmo s Krko verjetno že seznanjeni z razpletom tekme v Brežicah, a si na Portovalu nove oddaje točk, ne glede na točkovni izplen Doba, ne smejo privoščiti, če želijo zadnjo tekmo sezone odigrati neobremenjeni. Četa trenerja Siniše Brkića je do 18. kroga točke oddala zgolj dvakrat, v zadnjih štirih tekmah pa je Kranjčane najprej presenetil Veržej, po porazu v Veržeju so orli dobili mestni derbi, po reševanju točke v Vipolžah pa je podoben scenarij ponudil tudi nedeljski dvoboj z Dravo. Ptujčani so že zaostajali z 2:0, a je prišlo do popolnega preobrata, a je poraz s 25. golom sezone preprečil Matej Poplatnik. Slednji bo močno orožje Triglava tudi na Dolenjskem, saj je prav Poplatnik jeseni Triglavu na Portovalu priigral vse tri točke. Novomeščani na domači zelenici ne blestijo, saj so izgubili vse tri pomladanske domače preizkušnje, v zadnjih štirih krogih pa so osvojili zgolj točko. Željko Martinović bo za nameček pogrešal še izkušena Danijela Dežmarja in Denisa Mojstroviča, v minulem krogu zdesetkani orli pa bodo pogrešali Ožbeja Kuharja.

 

Sobota, ob 17.00: DRAVA PTUJ - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved nastopa: Nemanja Gajić (Drava) ter Luka Ciglarič (Veržej)

Veržej, ki bo gostoval na Ptuju, po dveh pomladanskih porazih z Zarico v minulem krogu ni uspel premagati niti Bricev, z remijem po izidu 0:0 pa so Prleki ostali na nehvaležnem devetem mestu lestvice. Brici in Kranjčani zasedbi trenerja Marka Lešnika bežijo za dve točki, zato bi Veržejci točke potrebovali že v nedeljo, saj se bosta tekmeca za drugoligaški obstanek pomerila v medsebojni tekmi. Prleška četa bi lahko z nekaj sreče zapustila deveto mesto, a naloga ne bo lahka, saj so Ptujčani tudi v obračunu z vodilnim Triglavom pokazali, da zadnje tekme niso bile naključje. Kurenti so po treh zaporednih porazih namreč ugnali Krko in Brežice, v zadnjih treh krogih pa se je mlada četa trenerja Simona Sešlarja pomerila z vodilno trojico. Štajerci so remizirali z Ankarančani in tesno izgubili z Dobom, v nedeljo pa so namučili tudi Triglav. Čeprav so v prvem polčasu zaostajali že z 2:0, so se Adnan Bašić in soigralci v nadaljevanju že veselili vodstva, domov pa so se vrnili s točko. Jeseni sta obe medsebojni tekmi ponudili tesno zmago Drave, ki bo tokrat pogrešala Nemanjo Gajića, gostje bodo zaigrali brez Luke Ciglariča.

 

Nedelja, ob 17.00: BRDA - ZARICA KRANJ
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved nastopa: Gianluca Franciosi (Brda)

Morda že odločilno srečanje v lovu na drugoligaški obstanek bodo odigrali nogometaši Brd in Zarice. Tekmeca sta štiri kroge pred koncem sezone točkovno izenačena, a so Brici odigrali tekmo več od Kranjčanov in Veržejcev. Ekipo trenerja Tončija Žlogarja »prisilni« počitek čaka v 25. krogu, zato bi bila prva pomladanska zmaga za briško zasedbo več kot zgolj dobrodošla, saj bi lahko rdeče-črni ob najmanj ugodnem scenariju v predzadnji krog prvenstva krenili z devetega mesta, pred katerim imajo trenutno dve točki prednosti. Za razliko od Bricev so Kranjčani spomladi že vknjižili dve zmagi, pred Gorenjci so obakrat pokleknili nogometaši Veržeja, ki so se v minulem vikendu z Brdi razšli z remijem. Kranjčani so bili brez tekmovalnih obveznosti, zato se je lahko ekipa v miru spoznala z zahtevami Roberta Marušiča, ki bo v zaključku letošnje sezone reševal drugoligaški status Zarice. Jesenski tekmi nedeljskih nasprotnikov sta postregli z gostujočim slavjem, zadela pa sta nogometaša, ki nista več člana klubov. Obračun v Vipolžah je odločil Aleš Poplatnik, v Kranju je bil natančen Leon Marinič. Bodo Brici brez kaznovanega Gianluce Franciosija trend obrnili v svojo korist?

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.12.2019 | 2. SNL
    Dob uspešen v Brežicah, Brici ugnali Rogaško
    V 2. SNL so zadnjo novembrsko soboto in prvo decembrsko nedeljo izkoristili za zaostali srečanji sedmega kroga. V Brežicah so se zmage razveselili nogometaši Doba, ki so tako prekinili posavsko serijo neporaženosti, Brici pa so bili na domačem igrišču boljši od Rogaške.

DELI NA