04.11.2016 | 2. SNL
Dob proti Krki po podaljšanje uspešnega niza

Pred drugoligaši so pred zimskim spancem le še tri jesenska dejanja. Dobljani bodo v 14. krogu 2. SNL lovili približanje vodilnemu Triglavu, ki je tokrat prost. Modri bodo pričakali Krko, ki bo skušala prekiniti serijo šestih zaporednih zmag Doba. Če bo farmacevtom uspelo, boste lahko spremljali tudi v prenosu na NZS.si. Ptujska Drava bo pričakal Veržej, Zarica bo prekinitev slabega niza rezultatov lovila v Brežicah, z nedeljskim primorskim dvobojem pa bodo krog zaključili Brici in Ankarančani.

Sobota, ob 14.00: ROLTEK DOB - KRKA
Sodnik: Mihael Antić
Prepoved nastopa: Karlo Ivančić (Krka)
Spletni prenos: NZS.si

Nogometaši Triglava bodo zaradi završkega izstopa iz tekmovanja v 14. krogu tekmovanja počivali. Kljub temu pa bodo Kranjčani zagotovo z zanimanjem pogledovali proti Dobu, kjer bo domače moštvo gostilo novomeško Krko. Prav Novomeščani so morali v minulem krogu priznati premoč Kranjčanom, ki imajo na vrhu lestvice pred Dobljani štiri točke prednosti. Tako se varovancem dobljanskega stratega Romiha ponuja priložnost, da se vodilnemu moštvu lige, s katerim se bodo na domačem igrišču pomerili v sklopu 16. kroga, pred krogom premora približajo na vsega točko zaostanka. Dobljani so stik s Triglavom obdržali tudi po zaslugi zadnje zmage, ko so v Veržeju slavili še šestič zapored. Zmago so gostom zagotovili trije najboljši strelci kluba, Jernej Leskovar, Ernest Grvala in Rok Kidrič, ki je že pri desetih doseženih zadetkih.

Otrok celjskega kluba v prvem letošnjem obračunu Doba in Krke sicer ni bil uspešen, zato pa je bil natančnejši Grvala, ki je z dvema zadetkoma v novomeški mreži maščeval pokalni izpad proti Krki. Novomeščanom je pokalno zmago priigral Marko Brekalo, s sedmimi zadetki prvi strelec kluba. Kot že zapisano, so morali Dolenjci v minulem krogu čestitati Kranjčanom, ki so polfinalistu Pokala Slovenije zadali še šesti poraz sezone, s čimer so varovanci Iztoka Kapušina še povečali zaostanek za mesti, ki Krko popeljala v prvoligaško druščino. Ob tem je zasedba s Portovala nadaljevala s trendom rezultatov, ki traja že vse od petega kroga 2. SNL. Novomeščani v 13 krogih prvenstva namreč še niso uspeli povezati dveh zmag, saj, če upoštevamo tudi tekmo v Zavrču, slavju praviloma sledi grenkoba poraza. Se bo trend po porazu s Triglavom nadaljeval v Dobu? Bodo farmacevti našli recept za prekinitev serije šestih zmag Dobljanov?

Sobota, ob 14.00: DRAVA PTUJ - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Aleksander Matković
Prepoved nastopa: Matej Vok (Veržej)

Ptujčani se bodo v 14. krogu tekmovanja pomerili z Veržejem, ki z dvema zmagama ostaja prikovan na osmo mesto. Prleki so po dveh zaporednih neodločenih izidih – remizirali so tudi z vodilnim Triglavom – morali čestitati Dobljanom, ki so veržejskemu moštvu zadali še sedmi poraz sezone. Brez točk so se z gostovanja v Ankaranu vrnili tudi Ptujčani, ki na Primorskem niso uspeli podaljšati dveh serij. Četa trenerja Simona Sešlarja je po dveh zaporednih zmagah nad Brdi in Zarico vknjižila še sedmi poraz sezone. Ob tem se je prvič v letošnji sezoni zgodilo, da modri niso uspeli zatresti mreže nasprotnikov, tako pa so Ptujčani zapravili priložnost, da bi se vsaj približali zgornjemu domu prvenstva, ki ga zaključujejo Brežičani in Novomeščani. Tokratni gostitelji so dobili prvi dvoboj letošnje sezone, ko je z golom za 1:2 zmago potrdil Nastja Čeh.

Sobota, ob 14.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - ZARICA KRANJ
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved nastopa: Darko Djukić (Zarica)

Brežičani so v minulem krogu zaradi izstopa Zavrčanov počivali in spremljali dvoboje tekmecev, po dvotedenskem premoru pa se Posavci vračajo na nogometne zelenice. Po delitvi točk z Brdi, proti katerim so kapetan Robert Drugovič in soigralci niz neporaženosti podaljšali na tri srečanja, bo letošnji novinec v drugoligaški druščini na domači zelenici pričakal Zarico, ki je tudi v 13. krogu tekmovanja neuspešno lovila tretjo zmago sezone. Kranjčani v zadnjih devetih krogih ostajajo pri zgolj eni točki, ki so jo v devetem krogu osvojili v Halozah. Moštvo trenerja Janeza Zupančiča je v dvoboju s konkurentom za drugoligaški obstanek moralo priznati premoč Bricem, ki so Gorenjcem zadali četrti poraz v nizu. Že pred tem so morali Kranjčani priznati poraz Triglavu, Dobu in Dravi, v začetku septembra pa so se treh točk v obračunu z Zarico po rezultatskem preobratu veselili tudi v taboru Brežic.

Nedelja, ob 14.00: BRDA - ANKARAN HRVATINI
Sodnik: Iztok Gornjak
Prepoved nastopa: Marko Rojc (Brda) in Robi Gajšek (Ankaran Hrvatini)

Tekmovalni spored 14. kroga 2. SNL bodo s primorskim dvobojem zaključili nogometaši Brd in Ankaran Hrvatinov. Varovanci trenerja Vlada Badžima so se po porazu z Dobom, ki se je po zaslugi treh točk oddaljil od Primorcev, vrnili v zmagovalne tirnice, saj so z golom Dejana Angova premagali Dravo in tako nadaljevali z učinkovitimi predstavami. Ankarančani so po 13 krogih edina tekma, ki je mrežo nasprotnika zatresla na prav vsaki tekmi. Brici so v doseganju zadetkov nekoliko skromnejši, na šestih tekmah letošnje sezone niso uspeli doseči zadetka. Tako je bilo tudi v prvem letošnjem dvoboju z Ankaranom, ki so ga s petimi zadetki dobili Ankarančani. Po porazu na Obali se je z briške klopi poslovil Mitja Kristančič, ki ga je nasledil Tonči Žlogar. Nekdanji reprezentant je Brice uvodoma popeljal do nekaj dobrih rezultatov, a so uspešnemu nizu sledili trije zaporedni porazi, niz štirih tekem brez zmage pa je z golom v mreži Zarice prekinil Leon Marinič.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.10.2022 | 2. SNL
    Krka serijo brez poraza zaključila v Dobu
    Dobljani so v zaostalem srečanju osmega kroga 2. SNL poskrbeli za prekinitev novomeškega niza neporaženosti. Krka, ki poraza ni poznala vse od lanskega novembra, je po preobratu gostiteljev izgubila z 2:1.  

DELI NA