21.03.2021 | 2. SNL
Dob porazil Krko, Fužinar remiziral z Radomljami

Drugoligaši so po petmesečnem čakanju dočakali vrnitev na igrišča. Dob je v nogometno pomlad zakorakal s skalpom Krke, ki je doživela prvi poraz v letošnji sezoni, vodilne Radomlje pa so v izdihljajih tekme s Fužinarjem prišle do točke.

Pred kamerami Sportkluba sta se za prve spomladanske točke udarila tretji Dob in druga Krka, točke pa so ostale doma. Dobljani, med katere se je vrnil trener Jernej Javornik, so v novomeško mrežo pospravili dve žogi. Uvod tekme ni ponudil veliko priložnosti, v 33. minuti pa je dobro akcijo gostiteljev zaključil Žiga Repas, ki je po strelu z bližine zadel za minimalno prednost domačinov. Dolenjci so kmalu zatem izgubili poškodovanega branilca Lea Ejupa, v četrti minuti nadaljevanja tekme pa je mlajši od bratov Repas udaril še drugič in Dobu zagotovil prestižno zmago. Modri, v golu katerih je blestel Matic Čretnik, so se z zmago povzpeli na drugo mesto lestvice.

Jernej Javornik, trener NK Dob: "Prva tekma po petih mesecih ni pokazatelj točnega stanja naše ekipe. Fantom čestitam za zmago, mislim, da so odigrali odlično tekmo. Po prikazani igri smo bili boljši nasprotnik in zmaga je zasluženo ostala doma."


Dobljani za sosedi iz Radomelj zaostajo za tri točke. Vodilna ekipa 2. SNL je v izdihljajih srečanja s Fužinarjem izvlekla točko. Prvi polčas dvoboja ni postregel z zadetki, Ravenčani pa so se v 70. minuti veselila vodstva. Gašper Koritnik, ki so ga Fužinarju posodili Celjani, je ponovil vajo s sredine pokalne tekme v Lendavi in načel mrežo domačega moštva. Korošci niso uspeli zadržati prednosti, v 90. minuti je izid poravnal Anže Pišek. Fužinar je z remijem prekinil radomeljsko serijo zmag, ki je trajala kar deset tekem. "Mlinarji" s 34 točkami ostajajo na vrhu lestvice.

Anže Pečnik, trener NK Fužinar: "Fantje so že na sredini pokalni tekmi z Nafto pokazali nekaj zelo dobrih stvari. To smo skušali nadgraditi v Radomljah. Res je, da je bil čas za regeneracijo dokaj kratek, vendar mislim, da nam je dobro uspelo. Fantje so storili vse, kar so lahko, čeprav nikoli ni lepo, ko izenačujoči gol prejmeš v zadnji minuti. To je lepa popotnica za prihodnost. Radomlje so pokazale, da niso po naključju nabrale deset zaporednih zmag in so prve na lestvici. Našim fantom čestitam, delamo dalje, najprej se moramo spočiti, nato pa nadgraditi današnjo igro in v Velenju iskati nove točke."


Zadnji sobotni dvoboj je bil odigran pod brežiškimi žarometi. Četa Roka Zorka, ki je bila s četrtim mestom najprijetnejše presenečenje jeseni, je gostila Biljence. Gostitelji so pozimi izgubili Esterja Soklerja, nekoliko presenetljivo pa priložnosti za igro ni dobil Matic Predanič, ki je bil jeseni eden od motorjev brežiške zasedbe. Primorci so odpor Posavcev strli deset minut pred odmorom, ko je brežiško mrežo načel Kevin Humar. Biljenci so kmalu po vrnitvi na igrišče udarili še dvakrat, obakrat preko Danijela Šturma. Ta je v drugi minuti nadaljevanja tekme podvojil prednost, v 53. minuti pa je bil natančen še z bele točke. Gostitelji so kmalu zatem preko Davida Božiča znižali zaostanek, moštvo iz Bilj pa je v zadnji tretjini uspelo zadržati prednost in vknjižilo pomembno zmago.

Rok Zorko, trener NK Brežice: "Naša igra ni stekla. Načrt, ki smo ga imeli, se je rušil, saj je bil nasprotik zelo kompakten in agresiven. Naredili smo preveč napak in izgubljali pomembne duele, da bi lahko bili bolj nevarni. Ko pa so nam stvari začele uspevati, pa je bil rezultatski zaostanek že prevelik. Čestitke ekipi Bilja za zmago, mi pa se zavedamo, da imamo še ogromno rezerv, ki jih bo ekipa še pokazala."

Marin Mikac, trener ND Bilje: "Odigrali smo odlično tekmo proti dobremu in čvrstemu nasprotniku. Zadovoljen sem, da smo zgodaj dosegli zastavljeni cilj in sedaj gremo neobremenjeni naprej."


Beltinčani, ki so se v četrtek, v drugem krogu Pokala Pivovarna Union, so v nadaljevanje 2. SNL vstopili s tekmo v Dekanih. Prekmurci na najdaljšem gostovanju sezone niso obogatili točkovnega izkupička, saj so točke ostale doma. Dvoboj je odločil gol v 14. minuti tekme, ko je Domna Zvera premagal Nejc Plaznik. Primorci so se z zmago odlepili od dna lestvice, za 11. Beltinci pa zdaj zaostajajo le še za točko.


Med tednom sta bila v pokalnem tekmovanju dejavna tudi Triglav in Nafta. Kranjčani so morali čestitati Celjanom, Lendavčani so s preobratom izločili Ravenčani, ligaško srečanje v gorenjski prestolnici pa se je končalo brez zmagovalca. Prvi polčas se je končal z začetnim izidom, v nadaljevanje obračuna pa so bolje zakorakali gostitelji, ki so zaigrali brez poškodovanega Ibrahima Mensaha. V 55. minuti je lendavsko mrežo zatresel Albin Ahmetaj, na odgovor modrih pa ni bilo potrebno čakati prav dolgo. V 60. minuti, takoj po vstopu v igro, ko je nekaj sekund prej zamenjal Vedrana Vinka, je 11. to sezono udaril Meshack Ubochioma. Nigerijec si vrh ligaške lestvice strelcev deli s Kaheemom Parrisom. Nafta ostaja šesta, Triglav pa s petimi točkami manj zaseda sedmo mesto.

Boštjan Miklič, trener NK Triglav: "Težka tekma z dobrim nasprotnikom. Glede na to, da smo imeli po pokalni tekmi dan manj za regeneracijo, so fantje dali svoj maksimum. Mislim, da je točka realna."

Dejan Dončić, trener NK Nafta: "Odlična tekma, veliko dinamike, agresivnosti in pa dva lepa gola. Lahko rečem, da smo imeli v drugem polčasu nekoliko več priložnosti. Z izjemo gola smo kontrolirali tekmo."
 


Na lestvici so se povzpezli tudi Krčani, ki po zmagi v Šmartnem ob Paki zasedajo deseto pozicijo. Posavci so se vodstva veselili v 34. minuti, ko je bil z bele točke natančen Ivan Pranjić. Varovanci Damijana Romiha so v 49. minuti podvojili prednost. Rocco Ćoza je bil ob bližnji vratnici najvišji po prostem strelu z desne strani igrišča. Iz prekinitve so v 82. minuti zadeli tudi domačini. Po predložku z desne strani igrišča je žogo v mrežo pospravil Robert Čakš. Izid se v zaključnih minutah ni več spremenil.

Igor Fenko, trener NK Šmartno 1928: "Žal poraz doma. Mislim, da je ekipa pokazala srčnost in željo, verjetno pa malo premalo poguma v samem zaključku. Malo nas je presenetila, glede na to, da smo dobro šli v tekmo, enajstmetrovka, ki je absolutno bila. Žal pa pri tem nismo izkoristili svojih dveh, treh priložnosti. Tudi v drugem polčasu se nam je ponovila malce slabša koncentracija, po drugi prekinitvi, ko smo prejeli drugi zadetek. Sam mislim, da smo si ustvarili dovolj priložnosti, Krško se je kvalitetno branilo. Sicer smo ulovili rezultat 1:2, za kaj več, pa je bilo to na koncu premalo."
 


Brici po domačem porazu z Dravo ostajajo na repu lestvice. Ptujčani so v Goriških Brdih do kompleta točk prišli z zadetkoma v uvodu obeh polčasov. V šesti minuti srečanja je hiter protinapadov gostov zaključil Antonio Đurić, ki je izkoristil predložek Malika Baha. Gostitelji so v 33. minuti ostali brez pordečelega Filipa Merlina, srečanje pa so z deseterico končali tudi Štajerci. V 63. minuti je drugi rumeni karton prejel Antonio Đurić. Še prej, v 55. minuti tekme, je prednost Drave podvojil Amir Kahrimanović, ki je natančno izvedel prosti strel z 20 metrov.


Obilno sneženje v Velenju ni dovolilo izvedbe tekme med Rudarjem in Primorjem, ki je bila prekinjena po zgolj dveh minutah igre in bo odigrana 31. marca. 

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA