01.11.2018 | 2. SNL
Dob gosti Ilirijo

 

V soboto boste lahko v neposrednem prenosu spremljali še eno srečanje. Kmalu po koncu dvoboja Brava in Drave se bo na spletni strani NZS pričel prenos srečanja Doba in Ilirije.

Ljubljančani bodo na bližnjem gostovanju v vlogi izzivalca, saj jim na ligaški razpredelnici kaže slabše od Dobljanov. Poleti močno pomlajena ekipa Nenada Toševskega je eno od lepših presenečenj dosedanjega dela sezone, saj modri s šestim mestom ostajajo v stiku z vodilnimi moštvi.

»Roletarji« se lahko v zadnjem obdobju pohvalijo s skalpoma Tabora in Nafte, nazadnje pa so ustavili tudi nalet Krke. Dobljani so z remijem na novomeškem Portovalu prekinili serijo štirih zmag Dolenjcev, za točko pa je v 70. minuti tekme zadel Nejc Levec.

Dob je na 13 preizkušnjah nabral 23 točk, Ilirija pa je trenutno pri 12 točkah, a se počasi vzpenja tudi forma Ljubljančanov. Zeleno-beli so neporaženi na zadnjih treh tekmah, po porazu s Fužinarjem so remizirali z Brežicami in Rogaško, v Biljah pa so vknjižili tudi prve gostujoče točke v letošnjem prvenstvu.

Dobljani so sicer imeli več časa za pripravo na tekmo, saj je nedeljsko deževje poskrbelo za prestavitev dvoboja Ilirije in Rogaške. Športni park Ilirija se je deloma znašel pod vodo, zato je bila tekma v sredo odigrana kar na igrišču z umetno travnato površino v Športnem parku Ljubljana, obračun pa ni ponudil zadetkov.

Ilirijani bodo v Dobu iskali revanšo za poraza v minuli sezoni, saj so modri obe tekmi dobili z 2:0 in s podobnim receptom, goloma v drugem polčasu. Kakšen bo sobotni scenarij?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

DELI NA