12.09.2012 | U17
Dnevnik iz tabora WU17: Čakamo Estonke in zmago

Slovenska reprezentanca deklet do 17 let je v torek, 11.9., končala kvalifikacij za EP 2013, na katerih je za konec ugnala Estonijo s 3:0. Na tem mestu pa dnevnik igralk od prvega dne do zaključka.

torek, 11.9.

»Današnji dan smo začeli z kratkim sprehodom skozi park. Tam smo naredili nekaj razteznih vaj in se odpravili nazaj proti hotelu. Ko smo dočakali kosilo smo si odpočili in pripravili na tekmo. Na tekmo smo odšle z visoko željo po zmagi. Tekmo smo zelo dobro odigrale in zmagale 3:0. Po tekmi smo odšle domov. S to tekmo smo tudi zaključile kvalifikacije,« je povedala Nika Lombar.

»Še ne dolgo nazaj smo že vse nestrpno pričakovale kvalifikacije, za katere smo delale in se trudile mesece, zdaj pa so že pri koncu. Našo devetdnevno nogometno akcijo smo končale z zmago nad Estonkami s 3:0, zato lahko iz priprav odidemo dvignjenih glav. Sicer mislim, da smo kljub zmagi nekoliko razočarane, da se nam ni uspelo uvrstiti v naslednji krog, vendar je bila to definitivno dobra izkušnja za celotno ekipo, vsako posameznico. Današnja tekma se je odvijala večinoma na nasprotnikovi polovici, punce smo dokazale, da znamo žogo spustiti na tla ter igrat. Tudi Estonke so prišle do nekaj priložnosti, večinoma iz kotov, vendar nam je uspelo končati tekmo brez žoge v naši mreži. Moji vtisi iz kvalifikacij so zgolj pozitivni, mislim da se je vsaka punca ujela v ritem nogometnega življenja (brez šole), no jaz vem da sem se. S takim pristopom vem, da nam bo kmalu uspelo priti tudi v tako željen drugi krog in se zapisati v zgodovino,« pa je za konec povedala še Ketiš Sara.

WU 17 Slovenija

ponedeljek, 10.9.

»Današnji dan se je začel z jutranjim treningom,na katerem smo osvežile glave in se začele mentalno pripravljati na jutrišnjo tekmo. Po kosilu smo si spočile od treninga,se uredile in odšle v šoping. Tam smo seveda uživale,ker smo se lahko sprostile in zapravile še zadnje denarčke,ki so nam ostali. Ko smo prišle nazaj v Radence,smo imele krajši sestanek z analizo tekme proti Češki. Omenili smo glavne napake,ki jih bomo v prihodnje skušale odpraviti.Po sestanku smo komaj čakale večerjo. Med čakanjem smo imele čas,da uredimo še stvari za šolo,nekatere pa so si čas krajšale s šahom v družbi igralk iz Estonije. Sedaj je čas,da gremo spat in smo z mislimi že pri jutrišnji tekmi. Potrudile se bomo,da jo odigramo kot je treba!« pristavi Ana Kosi.

»Po včerajšnjem prostem dnevu smo danes dan začele z lažjim jutranjim treningom. Trening je bil posvečen predvsem pas igri in igri hitrih pasov kateri bodo na jutrišnji tekmi nas glavni adut. Popoldan smo preživele v šopingu. Ko smo se vrnile pa smo imeli kratek sestanek kjer smo vse misli usmerili v jutrišnjo tekmo kjer upamo in ciljamo na zmago. Kar pa nam je ostalo časa smo preživele skupaj saj je bil to nas skupni večer,« še doda Lara Ivanuša, vezna igralka.

Se beremo jutri!

WU 17 Slovenija


nedelja, 9.9.

»Po dveh kvalifikacijskih tekmah smo s soigralkami imele danes prosti  dan, da se sprostimo ter psihično in fizično odmislimo prejšnje tekme ter se pripravimo na  prihajajočo tekmo  proti  Estoniji.  Po kosilu smo se igralke skupaj z vodstvom odpeljale v Maksimus v Murski Soboti, kjer smo si ogledale film Madagaskar in tako odmislile tekme ter se sprostile. Ko smo se vrnile smo opravile večerjo nato pa se še nekaj časa sprostile med prostim časom,« sporoča vezistka Tina Zadravec.

»V nedeljo zjutraj smo lahko spale nekoliko dlje, ker smo imele prost dan. Po zajtrku smo se odpravile na kratek sprehod in po sprehodu smo odšle na bazen, kjer smo se sproščale do kosila. Po kosilu smo se odpravile na kratek počitek, ker so nam plani o shopingu odpadli, zaradi tega, ker so bile trgovine zaprte. Po počitku smo se odpravile v kino. Pred kinom smo še imele dobro uro časa, da smo odšle na pijačo. Med filmom smo se zelo smejale, ker je bilo zelo smešno. Po končanem filmu smo se odpravile nazaj v hotel. Po večerji smo se nekatere odpravile na bazen, druge pa so prosti čas preživljale skupaj po sobah in na recepciji,«  zapiše branilka Špela Zagoršak.

Se beremo jutri!

WU 17 Slovenija


sobota, 8.9.

»Današnja tekma se je odvijala v športnem parku Beltinci proti reprezentanci Češke. Že prejšnji dan smo se pripravljale na nasprotnice in tudi na igrišče odšle z mislijo o zmagi. Tekmo smo začele preveč ležerno, kar nas je drago stalo, saj smo že v prvi minuti polčasa prejele gol, kateremu so sledili še trije. Proti koncu 1. polčasa, smo kljub poraznemu razultatu, nadaljevale tekmo veliko bolje kot prej. Tudi 2. polčas smo nadaljevale z borbo, vendar se nam to na koncu vseeno ni obrestovalo. Priznam, da sem tudi sama razočarana saj sem, kot vse ostale soigralke, pričakovala boljši razultat. V torek nas čaka še zadnja tekma v katero moramo od prve minute vstopiti tako borbeno, kot smo stopile v 2. polčasu današnje tekme,« zapiše branilka Evelina Kos.

 
»Današnji, 6. dan smo pričele z mislijo na 2. kvalifikacijsko tekmo proti Češki. Po jutranji aktivaciji, smo imele krajši sestanek. Selektorica nam je dala še zadnje napotke, ki smo jih potrebovale na obračunu s Čehinjami. Da smo sprostile svoje misli, smo se kot ekipa med prostim časom zabavale in se motivirale z glasbo in motivacijskimi govori. Po kosilu smo imele počitek, ki smo ga nekatere izkoristile s spancem, druge pa s poslušanjem pesmi. Ko je prišel čas za odhod, smo se samozavestno z avtobusom odpravile proti nogometnemu igrišču v Beltince, kjer se je odigrala današnja tekma. S prvim sodniškim piskom smo začele tekmo pod pritiskom Čehinj, ki se mu nikakor nismo mogle upreti. Prvi polčas smo igrale slabo, saj je bil rezultat že 4:0 za nasprotnice. Drugi polčas smo na igrišče prišle z dvignjenimi glavami in z mislijo, da lahko popravimo rezultat. Borile smo se do zadnje minute, vendar so se nam Čehinje neusmiljeno upirale. Imele smo nekaj dobrih priložnosti, a jih nismo uspele izkoristiti. Na koncu smo morale priznati premoč nasprotnic. Za konec dneva smo se sprostile še v bazenu, nato pa se odpravile spat,« še doda zadnja vezistka Nina Predanič.

Se beremo jutri!

WU 17 Slovenija

petek, 7.9.

»Dan po odigrani tekmi smo preživele zelo sproščeno. Zjutraj smo imele rahel regeneracijski trening. Po kosilu smo imeli veliko prostega časa in pa kratek sestanek, kjer smo si ogledali odigrano tekmo proti Islandiji, ter razložili nekatere napake. Večer smo preživljale v družbi Estonk, nekatere pa so pridno prepisovale snov iz šole. Jutri bomo odigrale tekmo proti Čehinjam, katere bomo poskušali premagati,« javlja iz našega tabora napadalka Martina Anželj.

 
»Danes smo opravile sestanek in se dogovorile o jutrijsnji tekmi. Pogledali smo si nekaj izrezkov iz nasprotnikove tekme. Na jutrijsnjo tekmo smo dobro pripravljene. Pozitivna stvar pa je tudi to da se z nasprotnicami druzimo izven igrisca. Danes zvecer smo v druzabnih igrah kot sta šah in dama spoznale Estonke. Dan smo nasplosno preživele zelo sprosceno. Mislim, da jutrisnja tekma veliko obeta. Zelimo si,da prikažemo borbeno igro, ki jo gradimo že nekaj časa,« sklene vezistka Pija Smukovič.

Se beremo jutri!

WU 17 Slovenija


četrtek, 6.9.

»Danes smo v Odrancih odigrale prvo tekmo proti reprezentanci Islandije. Na tekmo smo se seveda že prej pripravljale, saj smo si ogledale njihovo tekmo. Rezultat je bil vprid gostjam iz Islandije in sicer 3:0. Prvi polčas smo bile boljši nasprotnik saj smo si ustvarile kar nekaj lepih priložnosti, vendar jih nismo izkoristile, zato pa so jih nasprotnice ter povedle z 1:0.  V drugi polčas smo šle z dvignjeno glavo, saj smo verjele, da se lahko rezultat še vedno spremeni v naš prid. Kljub veliki borbenosti in tudi nekaj priložnostim, so se nasprotnice v drugem delu igre pobrale in v našo mrežo poslale še dve žogi. Kljub porazu in vidni razočaranosti se zavedamo, da nas čakata še dve pomembni tekmi, ki nas lahko pripeljeta v naslednji krog tekmovanja, zato moramo to tekmo pustiti za sabo in se osredotočiti na druge nasprotnice,« izvemo od Nine Marič, zunanja bočne branilke.

»Danes smo z ekipo odigrale tekmo proti reprezentanci Islandije. Nasprotnice so po pričakovanjih tekmo začele zelo agresivno. Celoten prvi polčas smo držale njihov tempo igre in jih na trenutke tudi nadigrale. Ustvarile smo si nekaj pravih priložnosti za gol, vendar jih nismo izkoristile. Zgrešeni goli so boleli predvsem v drugem polčasu, ko je padla koncentracija in smo prejele še dva zadetka. Čeprav nismo prišle do željene zmage, smo odigrale borbeno tekmo. Igralke smo z mislimi že pri drugi tekmi, ki bo odločala o napredovanju v naslednji krog,« pove Tina Marolt, kapetanka WU17 in notranja branilka.

Se beremo jutri!

WU 17 Slovenija


sreda, 5.9.

»Sredo zjutraj smo vse začele precej zmedeno. Kot da ni bilo dovolj, da smo v torek za kratek čas preživele v dvigalu. Zjutraj so nekatera dekleta pričakale namazane kljuke s kremo in podobnimi rečmi, nekatere pa skoraj da niso mogle ven iz svojih sob, saj so pred vrati imele postavljene kavče. Še čistilke so gledale debelo, zato skoraj vse mislimo, da je za nastalo zmedo krivo vodstvo  heheheJ . Po zajtrku smo dan nadaljevale s treningom, kjer smo vadile prekinitve in osvežile spomin na tekmo proti Islandiji. Za tem je sledilo kosilo, počitek in nekaj prostega časa. Imele smo še kratek sestanek, nato pa smo odšle na večerjo, kjer smo spoznale že naše druge nasprotnice, Čehinje. Danes nas čaka težka tekma in odigrale jo bomo najboljše kar se da,« sporoča Sara Gregorčič, vezna igralka.


»Minil je še zadnji dan ped začetno tekmo proti Islandiji.  Dopoldne smo opravile rahel trening, na katerem smo ponovile kote in ostale prekinitve.  Po treningu je sledilo kosilo in nato dolg počitek. Po počitku smo imele veliko prostega časa. Nekatere so se odpravile na bazen, ostale pa so prosti čas izkoristile za druženje. Po prostem času smo imele skupen sestanek ter ogled tekme med Islandijo in Slovenijo v reprezentančni kategoriji do 19 let.  Po se sestanku smo odšle na večerjo, po večerji pa smo zopet imele prosti čas. Ob 22.00 uri smo se odpravile na nočni počitek, da odsanjamo svoje današnje sanje,« še doda Jana Mohorko, vezna igralka.

Se beremo jutri!

WU 17 Slovenija

Torek, 4.9.

»Drugi dan je minil, počutim se zelo dobro. Opravile smo tudi trening v Beltincih. S soigralkami se dobro razumemo, upamo da bo tako tudi na igrišču, sicer se med sabo poznamo že dlje časa. Fizično in psihično se na kvalifikacije pripravljamo že dlje časa in verjamemo, da lahko konkuriramo drugim reprezentancam, saj se s trudom in volja da narediti vse,« zapiše vezistka Melani Jelen.

»Današnji dan smo pričeli z zajtrkom in nadaljevali s sprehodom ali z bazenom. Sprehod je bil zabaven saj smo se nekaj časa zabavali na igralih ter nato odlšli do trgovine. Zatem je sledilo kosilo in počitek. Ko smo se spočili smo se odpeljali do Beltincev kjer smo preizkusili teren za tekmo ter začeli z treningom. Kmalu se je naš zanimiv dan končal,« sklene Anja Bešter, prav tako vezna igralka.

Se beremo jutri!

WU 17 Slovenija

Ponedeljek, 3.9.

»Že prvi dan smo se delovno izkazale in tako moramo tudi nadaljevati. Zgodila se nam je tudi manjša prigoda , saj smo za kratek čas obtičale v dvigalu. Fizioterapevtka Julija je v stiski po telefonu poklicala selektorico, ki je na recepciji hitro uredila vse potrebno ter nas preko mobilnega telefona šaljivo zbadala, da "mojster" za dvigala v službo prispe čez dobro uro ipd. Še preden je prišla pomoč nas je iz dvigala rešila naša notranja branilka Evelina Kos, ki je spretno odprla vrata,« javlja Tara Komatar, vratarka.

»Vsi šolarji so danes zopet odšli v šolske klopi, me nogometašice pa novemu izzivu naproti. Tako smo se odpeljale v Radence na kvalifikacijski turnir za Evropsko prvenstvo, kjer bomo igrale proti Islandiji, Češki in Estoniji. Danes smo se v miru namestile v sobah in se sproščale v bazenu. Opravile smo tudi taktični trening, kjer smo na igrišču zopet uživale. Dnevu bi lahko rekli, da je bil super, če ne bi več kot polovica igralk obtičala v zaprtem dvigalu, ki se je pokvaril. Adrenalin nam je šel po žilah, ker nismo vedele kaj naj storimo. Nekaj minut v dvigalu je bilo kar neprijetnih, ampak se je k sreči vse odvilo dobro. Pred spanjem smo seveda zavile k naši fizioterapevtki na masažo in zatem k nočnemu počitku. Dan je bil skratka pester in komaj čakamo jutri. Vzdušje v ekipi je super in upam, da tako ostane do konca naših kvalifikacij,« pa sklene prvi zapis Sergeja Kržan, zunanja bočna branilka ali vezna igralka ter fotografinja WU17.

Se beremo jutri!

WU 17 Slovenija

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA