Djalo režiser preobrata v Sežani

CB24 Tabor Sežana - Olimpija Ljubljana 2:1 (1:1)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Kajtazović, Žunič, Mežnar.
* Strelca: 0:1 Elšnik (11.), 1:1 Djalo Aldair (17.), 2:1 Djalo Aldair (67.).
* CB 24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški (od 82. Hlad), Zebić (od 57. Sever), Krivičić, Mihaljević, Kouao, Djalo Aldair, Babić (od 83. Stanković), Rovas (od 71. Ndzengue).
* Olimpija: Frelih, Marin, Korun (od 88. Bagarić), Samardžić, Andrejašič, Perković (od 88. Ostrc), Elšnik, Ivanović, Fink (od 64. Kurež), Vombergar, Vukušić (od 76. Blagaić).
* Rumeni kartoni: Mihaljević, Nemanič, Djalo Aldair, Hlad; Vukušić, Marin, Kurež.
* Rdeči karton: /.

Po treh tekmah kroga, ki so se končale z 1:1, je obračun v Sežani ponudil drugačen razplet. Tabor, ki je na domačem igrišču v tej sezoni stoodstoten, je namreč z goloma Djala Aldairja prišel do druge zmage zaporedoma in vsaj začasno tudi do vrha lestvice. Olimpija pa je prekinila niz treh tekem brez poraza, obenem pa na gostovanjih še vedno čaka na prvo slavje.

Ljubljančani, ki so pogrešali nekaj nogometašev, tudi Mihaila Caimacova, Angela Ljaskova in Michaela Pavlovića, so odločno začeli tekmo in povedli v enajsti minuti, potem ko je Đorđe Ivanović na levi strani na kratko podal v notranjost do Timija Maxa Elšnika, ta pa je sprožil iz prve in žogo ob bližnji vratnici poslal v mrežo za 1:0.

Kraševci pa so izenačili že šest minut pozneje, ko je Hristos Rovas z glavo žogo v kazenskem prostoru vrnil do Djala Aldairja, ta pa je zadel s približno 12, 13 metrov. V 23. minuti je Mario Babić zapravil novo priložnost domačinov, tudi sicer pa so bili gostitelji, ki so igrali brez kaznovanega Kevina Grobryja, tisti, ki so imeli pobudo, a večjih priložnosti ni bilo več.

V uvodu drugega polčasa z izjemo poskusa Jana Andrejašiča, ustavil ga je Jan Koprivec, in Ivanovića, ki je zgrešil z leve strani, ni bilo posebej razburljivo, je pa v 61. minuti kmalu po vstopu v igro nase spet opozoril Leon Sever, ki je z 20 metrov zatresel prečko gola Olimpije.

V 67. minuti pa so Kraševci povedli. Mario Babić je najprej sprožil z roba kazenskega prostora in zadel vratnico, odbito žogo pa je v mrežo spet pospravil Djalo Aldair. V 72. minuti je z 20 metrov znova poskusil Sever, a bil premalo natančen, tako kot na drugi strani Andres Vombergar v 76. minuti, ko je poskusil s strelom z glavo.

Tabor bo v 9. krogu v sredo gostoval v Novi Gorici, Olimpija pa bo dan pozneje gostila mestnega tekmeca Barvo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Olimpija
    Tabor, ki je med tednom izpadel iz pokalnega tekmovanja, na domačem igrišču še ni oddal točke. Kraševci bodo tudi v nedeljo igrali na svoji zelenici, v Sežano pa prihaja Olimpija, ki na treh gostovanjih še ni slavila.

DELI NA