Disciplinski sodnik določil kazni po sobotnem derbiju

Nogometna zveza Slovenije obsoja navijaške izgrede, do katerih je prišlo na tekmi 22. kroga PLTS med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu in katerih posledica je bila dvakratna prekinitev tekme ob uporabi pirotehničnih sredstev na tribuni. Na NZS podpiramo zgolj navijaško kulturo, ki pomeni športno navijanje na nogometnih stadionih in ne vključuje ogrožanja drugih ali sebe.

Z današnjim dnem je tako postalo znano poročilo disciplinskega sodnika  in s tem kazni, ki bodo doletele oba kluba.

Disciplinski sodnik NZS je zaradi večkratnih kršitev predpisov s strani navijaške skupine kaznoval NK Maribor s skupno kaznijo 11.000 EUR. Mariborski navijači so večkrat med tekmo uporabili pirotehnična sredstva ter posledično dvakrat poskrbeli za prekinitev tekme, ob tem pa še žaljivo vzklikali nasprotni ekipi in njenim navijačem.

Disciplinski sodnik pa je zaradi vedenja navijačev kaznoval tudi ljubljansko Olimpijo, kar je bila prav tako posledica uporabe pirotehničnih sredstev in žaljivega vzklikanja. Kazen gostujočim navijačem je bila odmerjena v višini 4.600 EUR.

Predsednik NZS, Radenko Mijatović, je situacijo v Ljudskem vrtu komentiral z besedami: »Na področju zagotavljanja varnosti vselej delujemo proaktivno. Očitno pa bodo v prihodnje potrebni tudi dodatni ukrepi s katerimi bomo uspešno omejili oziroma preprečili aktivnosti posameznikov, ki jim športno vedenje ni blizu. Osebno mi je žal vseh, ki so bili poškodovani v sobotnem dogajanju. Želim si, da bi navijači sami pri sebi uvideli, da situacije ne obvladujejo in da s takšnim vedenjem ogrožajo sebe in svoje navijaške kolege, klubu pa povzročajo visoke stroške z vidika kazni, kakor tudi morebitnih odškodninskih zahtevkov pravnim in fizičnim osebam. S ključnimi deležniki imamo v prihodnjem tednu namen opraviti sestanek na najvišjem nivoju in storiti vse potrebno, da se v prihodnje takšne situacije ne bodo ponavljale.«

Tekst: NZS/MaK
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 14.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Milan Anđelković vodil prvi trening zmajev
  Nogometaši Olimpije so opravili prvi trening v sklopu priprav na novo sezono. Po slovesu Gorana Stankovića je prvi trening zmajev vodil Milan Anđelković, sicer trener mladinske selekcije zeleno-belih.
 • 14.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Kavčič oblekel dres Brava
  Matija Kavčič bo tudi v sezoni 2021/22 igral na prvoligaških zelenicah. Dosedanji član Gorice se je preselil v Šiško, z Bravom je sklenil dveletni dogovor z možnostjo podaljšanja še za eno leto.
 • 14.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Celjani bodo vadili tudi v Laškem in Čatežu
  Za Celjani je pestro leto. Po naslovu državnega prvaka so se vse do zadnjega kroga borili za obstanek med prvoligaši, sezono pa so zaključili z nastopom v pokalnem finalu. Minula sezona je zdaj že preteklost, Agron Šalja in varovanci so danes pričeli priprave na prihajajoče izzive.
 • 14.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Raduha in Žižek iz Prekmurja med grofe
  Nogometaši Celja poletne priprave pričenjajo z dvema novincema, oba se v knežje mesto selita iz prekmurske sredine. Kevin Žižek je bil doslej član Mure, Florijan Raduha je branil mrežo Nafte. Napadalec in vratar sta grofom obljubila triletno zvestobo.
 • 14.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Božić še tri leta v knežjem mestu
  Ivan Božić ostaja grof. Hrvaški napadalec, ki je v knežjem mestu dve sezoni nastopal kot posojeni član zagrebškega Dinama, je danes sklenil triletno pogodbo s Celjem, dogovor velja do konca sezone 2023/24.
 • 14.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Kidričani pričeli priprave
  Poletnega premora je konec tudi za Kidričane. Oskar Drobne je na prvem treningu pozdravil 28 nogometašev, med njimi tudi pet mladincev in Roberta Čakša, ki se dokazuje na preizkušnji.
 • 12.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Prenovljeni Maribor dobil prvo pripravljalno preizkušnjo
  Za prenovljeno zasedbo Maribora je prva pripravljalna preizkušnja. Štajerci so prvi teden priprav sklenili z gostovanjem pri severnih sosedih, pri tretjeligašu Kalsdorfu.
 • 10.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Ob Kamniški Bistrici zavihali rokave
  Domžalčani so po kratkem premoru opravili prvi trening. Ob Kamniški Bistrici je v nekoliko spremenjeni zasedbi vadilo 23 nogometašev, tudi Grega Sorčan, Til Mavretič in Dohyun Kim, ki so pomlad preživeli v Novi Gorici oziroma Kidričevem.
 • 10.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Radomljani pričeli prvoligaško misijo
  Radomlje se po štirih letih vračajo med prvoligaško druščino, danes pa so nogometaši pričeli priprave na novo sezono. Glavni trener Rok Hanžič je na prvem treningu zbral 24 nogometašev.
 • 08.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Nizozemec povečal konkurenco med vratnicama Maribora
  Športni direktor Maribora Marko Šuler je ob včerajšnjem pričetku priprav napovedal, da bo klub že v kratkem potrdil nekaj novih moči. Štajerci so danes predstavili novega vratarja, dveletno pogodbo z Mariborom je sklenil Menno Bergsen.

DELI NA

0