Derbi že v polfinalu pokala

S polfinalom Ženskega pokala NZS se tudi uradno začenja spomladanski del za članice. Žreb je hotel, da bomo v polfinalu pokala videli obračuna v Ljubljani in Velenju. Olimpija doma gosti ŽNK Teleing GMT Beltince, v Velenjčankam v goste pa prihaja Ankaran.

O potniku v finale odloča ena tekma. Finale bo na sporedu 31. maja, naslov prvakinj branijo igralke Pomurja. V dosedanjem poteku tekmovanja je s tremi goli najboljša strelka Monika Conjar.

Ženski pokal, polfinale, 12.3.
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Ankaran (16.30)
ŽNK Olimpija – ŽNK Teleing GMT Beltinci (14.00)

Pot do polfinala

Velenjčanke so na poti do polfinala izločile Maribor, Olimpija Krim, Ankaran Fužinarja in Velesovo, ŽNK Teleing GMT Beltinci pa ŽNK Moje-lece.si Radomlje.

Prvič ŽNK Jarše

Začetki ženskega pokalnega tekmovanja segajo v sezono 1994/95, prve prvakinje pa so postale igralke ŽNK Jarše. Šestkrat so se pokala veselile Pomurke, petkrat Krka, trikrat Škale, po enkrat pa ŽNK Jarše, ŽNK Domžale in ŽNK Jevnica.

ŽNK Olimpija – ŽNK Teleing GMT Beltinci (14.00)

V Ljubljano prihajajo Pomurke, ki so pred nadaljevanjem sezone ostale brez sester Kos in Andreje Nikl. Ekipi sta se pridružili 25-letna napadalka Biljana Bibi Bradić in prav tako 25-letna obrambna igralka Nikoleta Nikolić. „Po zimskem premoru in šestih tednih napornih priprav na nadaljevanje sezone je v nedeljo pred nami prva prava preizkušnja.  Na tekmo v Ljubljano odhajamo motivirani in željni ponovne uvrstitve v finale. Zavedamo pa se, da gre za eno tekmo, kjer popravnega izpita ni. Če bomo odigrali odgovorno in nepopustljivo od prve do zadnje minute, je pred nami uspešna nedelja, ki jo bodo zagotovo dodatno polepšali tudi naši navijači,“ je jasna trenerka Pomurka Nuša Ladinek.

Spremembe so doživeli tudi v taboru Olimpije. Na Švedsko je odšla Lara Ivanuša. Novinke so Lucija in Evelina Kos ter Jelena in Marija Čubrilo, po poškodbi se vrača Ines Špelič. V bolniškem staležu je Špeličevo zamenjala Lucija Kos. „Čuti se pritisk, čuti se breme. Delamo velike stvari – drugo leto smo v ligi, takoj smo zasedli vrh. Prevzeli smo tron Pomurju, ki je vrsto kraljeval. Vsi pričakujejo od nas, da ostanemo na vrhu. To pričakujem tudi sam, to pričakuje tudi ekipa,“ pred nadaljevanjem sezone razmišlja ljubljanski trener Samir Škrgič.

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Ankaran (16.30)

S finalom se spogledujejo tudi v Velenju, kjer so menjali trenerja. Vrnil se je Dušna Uršnik, ki ima kar nekaj kadrovskih težav. Larissa Šoronda je poškodovana, Tara Komatar in Tamara Janković pa sta odšli v tujino „Zdaj je bistveno, da opravimo korektno v pokalu. Računamo na finale. Potem imamo dovolj časa, da se pripravimo na začetek sezone,“ je kljub vsem tegobam optimistično razpoložen Uršnik.

Bogati in uspešni pomladi se nadejajo tudi v ŽNK Ankaran, kjer je glavni trener postal Massimiliano Baggatin, Miha Gaberc zdaj trenira vratarke. Primorke so doživele tudi nekaj kadrovskih sprememb. Ana Tomažič se je preselila v Ajdovščino, novinke zasedbi pa so Francesca Sterzai, Nathalie Donaggio, Margherita Cerne, Giada Pacor in Sofija Delević.

„Lepo bi bilo, da bi na Obali odigrali finale pokala,“ pa so glasne in pobožne želje Ankarančank pred današnjo tekmo v Velenju.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Znana para polfinala ženskega pokala
    Letos je na sporedu jubilejna 25. sezona ženskega nogometnega pokala. V oddaji Pod prečko, ki jo predvaja Sportklub, je bil nocoj opravljen žreb polfinala. Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana.
  • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Ptujčanke prvič v polfinalu
    V četrtfinalu Ženskega pokala NZS so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, ŽNK Ljubljana ter WFC Drava Ptuj in ŽNK Olimpija Ljubljana.
  • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Kamere v Radomljah, naslov brani ŽNK Mura Nona
    Sreda prinaša četrtfinale ženskega pokala NZS. Tekme bodo v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in na Ptuju. Spletni prenos tekme se začne ob 14. uri, pred kamerami pa ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Ljubljana. Sezona pokalnega tekmovanja je s tekmama predkroga, pripadel je Ptujčankam in Primorkam, vstopila v 25. sezono
  • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Deseta jubilejna lovorika za Muro
    Igralke Mure None so zmagovalke ženskega pokalnega tekmovanja, potem ko so v finalu v Celju premagale branilca naslova Olimpijo s 3:1 (0:0).
  • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Mura desetič ali Olimpija tretjič
    Danes se bosta ob 16.30 v Celju na štadionu Z'dežele za naslov prvakinj ženskega pokala NZS pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, vstop na tekmo pa je prost.
  • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Oboji po pokal, lovorika le ena
    Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 22 tekem (trinajst zmag Pomurja oz. ŽNK Mure Nona, osem Olimpije, ena tekma se je končala z remijem), od prve medsebojne, 23.8. 2015, bo že skoraj osem let. Takrat je bilo 10:0 za Pomurke. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili petkrat, prve tri tekme so dobile Pomurke, zadnji dve Olimpija.
  • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Pripravljene in motivirane za sobotni pokalni finale
    V soboto bo v Celju nogometni praznik, del spektakla na celjskem štadionu Z'dežele pa bo tudi finale ženskega pokala NZS – pomerili se bosta zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.
  • 03.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Vodilni ekipi lige še za pokalni naslov
    Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta na celjskem štadionu Z'dežele pomerili zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.
  • 19.04.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Olimpija in Mura v finalu ženskega pokala
    Igralke Olimpije in Mure None so finalistke nogometnega pokala. Olimpija, ki brani pokalno lovoriko, je v polfinalu s 4:0 (4:0) premagala Ljubljano, Mura Nona pa Radomlje Medex s 4:1 (1:0). Finale bo 6. maja v Celju.
  • 18.04.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Za finale pokala pred kamerami
    Za mesto v finalu se bosta v Ljubljani pomerili ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana, v Murski Soboti pa bosta pot v finale iskali ŽNK Mura Nona in ŽNK Radomlje Medex.

DELI NA