30.04.2022 | Prva liga Telemach
Derbi za vrh lestvice brez zmagovalca, Maribor ostaja na prvem mestu

MARIBOR - KOPER 1:1 (1:1)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 7200, sodniki: Obrenović, Žunič, Kovačič.
Strelca: 1:0 Mudrinski (26.), 1:1 Osuji (35.).
Maribor: Bergsen, Milec, Mitrović, Watson, Sikošek, Makoumbou, Repas, Alvir, Ivanović (od 90. Tavares), Kronaveter (od 75. Žugelj), Mudrinski.
Koper: Golubović, Palčič, Žužek, Novoselec, Bručić, Jelić Balta, Vešner Tičić, Kotnik (od 74. Šušnjara), Osuji, Parris, Colley.
Rumeni kartoni: Kronaveter, Milec, Repas; Vešner Tičić, Šušnjara.
Rdeči karton: /.

Maribor in Koper sta edini ekipi, ki se še borita za naslov slovenskega prvaka, po njuni medsebojni tekmi v Mariboru pa se položaj na lestvici ni spremenil. Ekipi sta se razšli z neodločenim izidom, Mariborčani so obdržali prednost ene točke, o prvaku pa bodo odločali zadnji trije krogi.

Ekipi sta pokazali všečno predstavo, obe sta pokazali željo po napadih, a ne za vsako ceno, tako da sta bili tudi obrambi zelo zbrani. Gostitelji so bili nekoliko bolj konkretni, imeli več lepših priložnosti, a posebej učinkoviti niso bili. Prva manjša priložnost se je Đorđeju Ivanoviću ponudila že po 15 sekundah, a je z glavo iz težkega položaja streljal mimo gola.

V deseti minuti je Martin Milec z desne strani poslal žogo v sredino, Rok Kronaveter je z glavo lepo zaposlil ognjena Mudrinskega, ta pa je z volejem streljal mimo gola. Kar srbskemu napadalcu ni uspelo takrat, mu je v 26. minuti, ko je veliko delo opravil Jan Repas, njegovo podajo pa je Srb znal izkoristiti.

Koper v prvem polčasu ni bil nevaren, svojo edino priložnost, ki se mu je ponudila srečno, pa je v 35. minuti izkoristil. Lamin Colley je preigraval pred kazenskim prostorom, streljal, žoga pa se je srečno odbila do Bedeja Osujija, ki je odlično reagiral in poslal žogo pod prečko.

Mudrinski je zapravil tudi prvo priložnost drugega dela, ko mu je strel blokiral Ivan Novoselac, se pa je zatem zbudil tudi Koper. Izvedel je nekaj nevarnih napadov, dva izmed njih sta neuspešno zaključila Osuji in Andrej Kotnik. Na drugi strani se je nekajkrat izkazal vratar Adnan Golubović.

Zagotovo je najzaslužnejši, da se njegova ekipa na Obalo vrača s točko, predvsem zaradi obrambe v 78. minuti, ko bi lahko zapravljeno priložnost Žana Žužka kaznoval Nino Žugelj. Ta je prišel sam pred Golubovića, a je ta dobil medsebojni dvoboj ena na ena. Pozneje je bil koprski vratar na mestu tudi po strelih Milca in Nemanje Mitrovića.

V naslednjem krogu bo Koper gostil sežanski Tabor, Maribor pa bo gostoval pri Bravu.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Koper
    Vrhunec 33. kroga Prve lige Telemach bo spopad vodilnih klubov prvenstva. Maribor ima pred dvobojem s Koprom zgolj točko prednosti pred kanarčki. Kdo bo v Ljudskem vrtu storil korak do naslova?

DELI NA