Derbi za prvaka brez zmagovalca

Olimpija - Maribor 0:0 (0:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Jug, Žunič, Klančnik.
* Strelci: /.
* Olimpija: Frelih, Korun, Savić, Maksimenko, Boakye, Pavlović (od 75. Andrejašič), Kapun (od 75. Ostrc), Elšnik, Kurež (od 61. Pungaršek), Ivanović, Vombergar (od 25. Perović).
* Maribor: Jug, Milec, Martinović, Uskoković, Koderman, Pihler, Gorenak (od 58. Kronaveter), Repas, Klinar (od 84. Kotnik), Felipe Santos (od 58. Matko), Mlakar.
* Rumeni kartoni: Kurež, Kapun; Uskoković, Pihler, Gorenak, Milec, Kronaveter, Martinović.
* Rdeči karton: /.

Večni derbi, obračun prvo- in drugouvrščene ekipe z lestvice, obenem pa ekipe, ki je najboljša na domačih tekmah, in ekipe, ki je najboljša v gosteh, se je končal brez golov in torej brez zmagovalca. Prvenstvo je tako še naprej povsem odprto, saj ima Olimpija tri kroge pred koncem dve točki prednosti pred Mariborom in tri pred Muro.

Do konca sezone Olimpijo čakajo še gostovanje v Celju pri branilcu naslova, ki se tej sezoni bori za obstanek, domača tekma s Taborom in mestni obračun na Žaku z Bravom. Maribor pa bo igral doma proti Gorici, gostoval v Kopru, za konec pa igral še doma z Muro. Sobočane, ki še niso bili prvaki, čaka še gostovanje v Kidričevem in domača tekma z Domžalami.

Ljubljančani so obračun s Štajerci morali igrati brez kaznovanega Radivoja Bosića ter poškodovanih Matica Finka in Antonia Delamee Mlinarja, Mariborčani pa so pogrešali kaznovana Marcosa Tavaresa in Blaža Vrhovca, poškodovane Nemanjo Mitrovića, Gregorja Bajdeta, Ignacia Guerrica, Jasmina Handanovića in Ivana Sušaka, v kadru pa spet ni bilo "odpisanih" Alexandruja Cretuja, Amirja Derviševića in Špira Peričića.

Ob vseh teh odsotnostih je domača ekipa zaigrala v nekako pričakovani postavi, trener gostov Simon Rožman pa je spet zaupal tudi mladima Galu Gorenaku in Vidu Kodermanu, Denisa Klinarja pa je potisnil na desno krilo.

Olimpija je odločno odprla tekmo, nanizala nekaj priložnosti, med drugim je Gal Kurež z akrobatskim strelom za malo zgrešil cilj, v deseti minuti pa je Andres Vombergar s strelom z glavo zadel prečko.

Pozneje se je igra malce umirila, je pa moral zaradi poškodbe že v 25. minuti domači trener Goran Stanković Vombergarja zamenjati z Mihailom Perovićem. Dve minuti zatem so prvič resneje domačega vratarja ogrozili tudi gosti, toda Žiga Frelih je bil pripravljen po poskusu Jana Mlakarja ter se tako odkupil za svojo napako pred tem, ko je žogo podaril gostom.

V drugem polčasu je najprej poskusil Perović z glavo po kotu v 48. minuti, a prešibko, v 57. minuti pa so domači zahtevali najstrožjo kazen po padcu Erica Boakyeja ob Kodermanu, a neuspešno.

V 60. minuti pa so najlepšo priložnost zapravili Mariborčani, potem ko je v osrčju kazenskega prostora do strela prišel Rok Kronaveter, Uroš Korun pa je žogo preusmeril v kot.

Devet minut zatem je po strelu Martina Milca žoga pobegnila Frelihu, a tega gostje v bližini gola niso znali kaznovati. V 80. minuti je do zaključnega strela spet prišel Kronaveter, a meril točno v Freliha.

Ljubljančani so imeli dve minuti pozneje na voljo prosti strel s 17 metrov, toda tega je Timi Max Elšnik slabo izvedel. V 87. minuti je z glavo zgrešil Korun, kar je bila zadnja večja priložnost tekme.

"Nismo zadovoljni. Že od samega začetka smo šli na zmago. Želja so bile tri točke. Toda to je nogomet. Še vedno pa smo prvi in imamo vse v svojih rokah," je po tekmi za TV Slovenija povedal Nik Kapun.

Milec je bil podobno razpoložen. "Nismo zadovoljni. Želeli smo si vse tri točke, saj derbije igraš, da zmagaš. Imamo pa še tri tekme do konca in če bomo te tri dobili, smo lahko prvi."

Olimpija bo v 34. krogu v nedeljo gostovala v Celju, Maribor pa bo dan prej gostil Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor bosta v Stožicah odigrala eno od tekem sezone. Komu bo pripadel večni derbi?

DELI NA