22.11.2019 | 1. SFL
Derbi vrha na Vrhniki, Oplast in Bronx po prvo

Tokratni petek bo v znamenju futsala, na sporedu je deveti krog domačega državnega prvenstva 1. SFL.

Na sporedu bodo „le“ tri tekme, saj bo takisto danes v Rusiji državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel proti ruskemu podprvaku lovil mesto na finalnem turnirju lige prvakov! Kozli bodo svojo tekmo prvenstva (torej tekmo 9. kroga 1. SFL proti FSK Stripyju) odigrali v sredo. Danes pa se igra v Litiji, Ljutomeru in na Vrhniki!

1. SFL, 9. krog, 22.11.
KMN Oplast Kobarid – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
Siliko – FC Litija (20.30)
KMN Tomaž Šic Bar – KMN Bronx Škofije (20.30)

27.11.
FSK Stripy – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)

Prepoved nastopa:
Thomas Pihler (FC Hiša daril Ptuj)
Dejan Bojkić (KMN Bronx Škofije)
Borut Kolar (KMN Bronx Škofije)
Aljaž Kusterle (KMN Oplast Kobarid)
Jaka Sovdat (KMN Oplast Kobarid)
Alen Muratagić (FK Siliko)

Lestvica strelcev:
Kristjan Čujec ( Dobovec Pivovarna Kozel) 10
Denis Totošković ( Dobovec Pivovarna Kozel) 10
Alen Fetić ( Dobovec Pivovarna Kozel) 7
Tilen Gajser (FC Hiša daril Ptuj) 7

Po napredek v igri in točke

Oplast in Ptuj sta soseda na lestvici, ekipa iz Kobarida je 7. s petimi točkami, Ptujčani šesti z osmimi. Zasedba iz Posočja je pred tednom dni prišla do prve zmage v sezoni, kurenti so pri dveh. Oboji pa vstopajo v tekmo oslabljeni. V domači vrsti ne bo kaznovanih Aljaža Kusterleta in Jake Sovdata, pri gostih manjkata kaznovani Thomas Pihler in poškodovani David Pauko.

Ekipi vodita sta znanca s futsal terenov. Domači javnosti v Kobaridu se bo vnovič predstavil Zoran Tesko, ki je tretji trener Oplasta v sezoni. Ob tej priliki je Tesko pohvalil igralce, da so dobro trenirali in da pričakuje zahtevno tekmo z vrsto s Ptuja.

„Pripravili smo se na tekmeca, vadili smo dobro, pričakujem pa pozitivno reakcijo mojih igralcev. Želim si, da pokažemo pozitivno reakcijo igralcev in da smo naredili korak naprej v sami igri,“ pa dodaja Dejan Kraut, trener FC Hiše daril Ptuj. Kraut tudi opozori, da pot in vožnja ne smeta biti izgovor za igro v Kobaridu.

Vabilo gledalcem

Na Vrhniki je na sporedu tekma 3. in 4. ekipe lige, domači Siliko pričakuje Litijo. Siliko pod taktirko trenerja Mileta Simeunoviča dela velike korake naprej in kaže velike ambicije. Predvsem pa vse skupaj ni brez osnove – uvod v sezono je zaznamovala zmaga v superpokalu, pred tednom dni so remizirali z državnim prvakom Dobovcem. Kljub temu pa Mile Simeunovič v slogu svojih iger stopa na žogo in miri morebitno evforijo.
„Čaka nas zelo zahtevna tekma proti zelo dobri ekipi, ki je po skoraj polovici prvenstva zasluženo na vodilnih mestih,“ uvodoma Simeunovič polaska ekipi iz Litije.

„Mi te dni nismo dobro trenirali,“ še doda trener Vrhničanov in spomni, da bodo zaigrali brez kaznovanega Alana Muratagića. „Pričakujem malo več gledalcev in obenem jih vabim, da pridejo v Športno dvorano pri OŠ Antona Slomška Vrhnika. Obljubim jim, da bo ekipa dala vse od sebe in jih ne  bo razočarala,“ sklene Simeunovič.

Litijani imajo še naprej velike težave pri sestavi ekipe, zadnje uradno srečanje pa so Litijani odigrali pred dvema tednoma. Vmesno pavzo pa so izkoristili za prijateljsko tekmo z avstrijskim Celovcem, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Dušan Razboršek. „Ekipi se med sabo dobro poznata, to je praksa v 1. SFL. Vrhničani so hitri in agresivni, s priključevanjem vratarja razbijajo ritem tekmecu,“ trener Litije Bojan Žunko navrže, kaj je tisto, kar jih čaka na gostovanju na Vrhniki. Ali bo Litijanom pomagal tudi Anže Širok, še ni jasno.

Po prvo gostujočo točko

KMN Tomaž Bar je v pozitivni seriji. Po uvodu, ko so v prvih štirih krogih želi simpatije zavoljo dobre igre, so zdaj prišle na vrsto točke. V zadnjih treh tekmah niso izgubili: zmagi so dodali še dva remija. „V goste prihaja neugodna ekipa Bronxa. Moramo gledati predvsem na sebe. Ostati moramo potrpežljivi in ohranjati disciplino v igri. V zadnjih kolih smo izboljšali obrambo, imamo pa probleme z realizacijo. Všečno in lepo igro, ki nam je že veliko vzela v prejšnjih kolih, moramo pustiti v slačilnici, pomembne so tri točke,“ se pomembnosti tekme zaveda trener Matej Gajser.

Kar nekaj dobre volje je bilo na Škofijah, kjer so pred tednom dni ugnali Škofjeločane, trener Marko Hrvatin pa opozarja vse, da so opravili šele eno tretjino delo, ki so si ga zastavili. „Pričakujem trdo tekmo, kjer bodo zmagovalca odločale malenkosti. Če želimo se izogniti spodnji polovici lestvice, bo potrebno začeti točke zbirati tudi na gostovanjih. Kot sem že napovedal, to je drugi od treh final za nas v letu 2019,“ sklene napoved Hrvatin.

Spomnimo: Bronx je vseh devet točk v tej sezoni zbral doma, v gosteh pa točke še ni osvojil! Gostom bo tudi tokrat težko do njih, saj prihajajo v Ljutomer brez kaznovanega dvojca Borut Kolar&Dejan Bojkić.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 27.07.2021 | 1. SFL
  Brazilec v Litiji
  Člansko ekipo FC Litije je okrepil nov igralec. Tokrat se je ekipa, ki jo bo vodil trener Andrej Dobovičnik, okrepila na položaju pivota, kjer bo po novem igral Allex Rezende da Silva (letnik 1994).
 • 26.07.2021 | 1. SFL
  Potrjen format tekmovanja 1. SFL za sezono 2022/23
  Pred nami je nova futsal sezona. V preteklosti je Nogometna zveza Slovenije že pomagala klubom, da so se lažje soočili s posledicami COVID-19. Tudi o tem in ostalih strateških zadevah je tekla beseda na uvodni seji Komisije za futsal.
 • 19.07.2021 | 1. SFL
  Litija predstavila novega trenerja
  Na to mesto prihaja Andrej Dobovičnik, nekdanji selektor članov Slovenije in aktualni selektor reprezentance do 19 let. V minuli je Litijane sprva vodil Tomislav Horvat, potem pa Senudin Džafić.
 • 18.07.2021 | 1. SFL
  Velik poudarek projektu NZS Futsal centri
  Na svoji prvi seji v novi sestavi je Komisija za futsal namenila veliko pozornost tudi NZS futsal centrom, kjer se mladi in nadarjeni igralci prvič srečujejo s poenotenim sistemom vadbe na nacionalni ravni, temu pa kasneje sledijo vpoklici v mlajše futsal reprezentance.
 • 17.07.2021 | 1. SFL
  V Dobrepolju Dan slovenskega futsala
  Tudi letošnji uvod v novo sezono bo obeležil Dan slovenskega futsala. Komisija za futsal je na seji v sredo, 14.7., odločila, da bo Dan slovenskega futsala letos gostil FK Dobrepolje, prihodnje leto, 2022., pa bo Dan slovenskega futsala v Spodnjem Dupleku, organizator pa KMN Slovenske gorice.
 • 16.07.2021 | 1. SFL
  Za prijavo v tekmovanja za sezono 2021/2022
  V teh dneh se pripravlja vse potrebno za novo sezono, ki bo potekala pod okriljem tekmovalnega sektorja Nogometne zveze Slovenije. Znana je že sestava 1. SFL, prav tako je bil opravljen žreb parov.  Še vedno pa so odprte prijave za ostala tekmovanja, roki pa se počasi iztekajo.
 • 16.07.2021 | 1. SFL
  Kneževič se seli v Dobovec
  Zadnja tri leta je predan futsalu, pred tem je igral nogomet v NK Posavje Krško. V minuli sezoni je v KMN Sevnica pod taktirko trenerja Jožeta Gačnika dosegel 13 golov. V dresu članske futsal reprezentance je debitiral lani jeseni.
 • 14.07.2021 | 1. SFL
  Opravljen žreb nove sezone 1. SFL
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije je bil izveden žreb tekmovalnih parov 1. SFL za novo sezono 21/22. To bo že 27. sezona po vrsti. Naslov prvaka bo branil FK Dobovec.
 • 14.07.2021 | 1. SFL
  Pred prvo sejo nove Komisije za futsal
  Ob tej priložnosti bodo obravnavali tudi Poročila vodje futsal tekmovanj za sezono 2020/2021, se posvetili optimalni izvedbi Dneva slovenskega futsala, Futsal pokalu Terme Olimpia, izobraževanju trenerjev in licencam za sezono 2021/2022. Opravljen bo tudi žreb 1. SFL, pred katero je 27. sezona.
 • 11.07.2021 | 1. SFL
  Pravica igranja v futsal tekmovanju U19
  Tako je Izvršni odbor NZS na korespondenčni seji sprejel sklep, da se v tekmovalnem letu 2021/2022 in 2022/2023 v tekmovanju U19 dovoli nastopiti tudi igralcem, ki napolnijo 19 let v koledarskem letu, v katerem se je tekmovalno leto pričelo (rojeni leta 2002 v TL 21/22 in rojeni leta 2003 v TL 22/23).

DELI NA