22.11.2019 | 1. SFL
Derbi vrha na Vrhniki, Oplast in Bronx po prvo

Tokratni petek bo v znamenju futsala, na sporedu je deveti krog domačega državnega prvenstva 1. SFL.

Na sporedu bodo „le“ tri tekme, saj bo takisto danes v Rusiji državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel proti ruskemu podprvaku lovil mesto na finalnem turnirju lige prvakov! Kozli bodo svojo tekmo prvenstva (torej tekmo 9. kroga 1. SFL proti FSK Stripyju) odigrali v sredo. Danes pa se igra v Litiji, Ljutomeru in na Vrhniki!

1. SFL, 9. krog, 22.11.
KMN Oplast Kobarid – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
Siliko – FC Litija (20.30)
KMN Tomaž Šic Bar – KMN Bronx Škofije (20.30)

27.11.
FSK Stripy – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)

Prepoved nastopa:
Thomas Pihler (FC Hiša daril Ptuj)
Dejan Bojkić (KMN Bronx Škofije)
Borut Kolar (KMN Bronx Škofije)
Aljaž Kusterle (KMN Oplast Kobarid)
Jaka Sovdat (KMN Oplast Kobarid)
Alen Muratagić (FK Siliko)

Lestvica strelcev:
Kristjan Čujec ( Dobovec Pivovarna Kozel) 10
Denis Totošković ( Dobovec Pivovarna Kozel) 10
Alen Fetić ( Dobovec Pivovarna Kozel) 7
Tilen Gajser (FC Hiša daril Ptuj) 7

Po napredek v igri in točke

Oplast in Ptuj sta soseda na lestvici, ekipa iz Kobarida je 7. s petimi točkami, Ptujčani šesti z osmimi. Zasedba iz Posočja je pred tednom dni prišla do prve zmage v sezoni, kurenti so pri dveh. Oboji pa vstopajo v tekmo oslabljeni. V domači vrsti ne bo kaznovanih Aljaža Kusterleta in Jake Sovdata, pri gostih manjkata kaznovani Thomas Pihler in poškodovani David Pauko.

Ekipi vodita sta znanca s futsal terenov. Domači javnosti v Kobaridu se bo vnovič predstavil Zoran Tesko, ki je tretji trener Oplasta v sezoni. Ob tej priliki je Tesko pohvalil igralce, da so dobro trenirali in da pričakuje zahtevno tekmo z vrsto s Ptuja.

„Pripravili smo se na tekmeca, vadili smo dobro, pričakujem pa pozitivno reakcijo mojih igralcev. Želim si, da pokažemo pozitivno reakcijo igralcev in da smo naredili korak naprej v sami igri,“ pa dodaja Dejan Kraut, trener FC Hiše daril Ptuj. Kraut tudi opozori, da pot in vožnja ne smeta biti izgovor za igro v Kobaridu.

Vabilo gledalcem

Na Vrhniki je na sporedu tekma 3. in 4. ekipe lige, domači Siliko pričakuje Litijo. Siliko pod taktirko trenerja Mileta Simeunoviča dela velike korake naprej in kaže velike ambicije. Predvsem pa vse skupaj ni brez osnove – uvod v sezono je zaznamovala zmaga v superpokalu, pred tednom dni so remizirali z državnim prvakom Dobovcem. Kljub temu pa Mile Simeunovič v slogu svojih iger stopa na žogo in miri morebitno evforijo.
„Čaka nas zelo zahtevna tekma proti zelo dobri ekipi, ki je po skoraj polovici prvenstva zasluženo na vodilnih mestih,“ uvodoma Simeunovič polaska ekipi iz Litije.

„Mi te dni nismo dobro trenirali,“ še doda trener Vrhničanov in spomni, da bodo zaigrali brez kaznovanega Alana Muratagića. „Pričakujem malo več gledalcev in obenem jih vabim, da pridejo v Športno dvorano pri OŠ Antona Slomška Vrhnika. Obljubim jim, da bo ekipa dala vse od sebe in jih ne  bo razočarala,“ sklene Simeunovič.

Litijani imajo še naprej velike težave pri sestavi ekipe, zadnje uradno srečanje pa so Litijani odigrali pred dvema tednoma. Vmesno pavzo pa so izkoristili za prijateljsko tekmo z avstrijskim Celovcem, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Dušan Razboršek. „Ekipi se med sabo dobro poznata, to je praksa v 1. SFL. Vrhničani so hitri in agresivni, s priključevanjem vratarja razbijajo ritem tekmecu,“ trener Litije Bojan Žunko navrže, kaj je tisto, kar jih čaka na gostovanju na Vrhniki. Ali bo Litijanom pomagal tudi Anže Širok, še ni jasno.

Po prvo gostujočo točko

KMN Tomaž Bar je v pozitivni seriji. Po uvodu, ko so v prvih štirih krogih želi simpatije zavoljo dobre igre, so zdaj prišle na vrsto točke. V zadnjih treh tekmah niso izgubili: zmagi so dodali še dva remija. „V goste prihaja neugodna ekipa Bronxa. Moramo gledati predvsem na sebe. Ostati moramo potrpežljivi in ohranjati disciplino v igri. V zadnjih kolih smo izboljšali obrambo, imamo pa probleme z realizacijo. Všečno in lepo igro, ki nam je že veliko vzela v prejšnjih kolih, moramo pustiti v slačilnici, pomembne so tri točke,“ se pomembnosti tekme zaveda trener Matej Gajser.

Kar nekaj dobre volje je bilo na Škofijah, kjer so pred tednom dni ugnali Škofjeločane, trener Marko Hrvatin pa opozarja vse, da so opravili šele eno tretjino delo, ki so si ga zastavili. „Pričakujem trdo tekmo, kjer bodo zmagovalca odločale malenkosti. Če želimo se izogniti spodnji polovici lestvice, bo potrebno začeti točke zbirati tudi na gostovanjih. Kot sem že napovedal, to je drugi od treh final za nas v letu 2019,“ sklene napoved Hrvatin.

Spomnimo: Bronx je vseh devet točk v tej sezoni zbral doma, v gosteh pa točke še ni osvojil! Gostom bo tudi tokrat težko do njih, saj prihajajo v Ljutomer brez kaznovanega dvojca Borut Kolar&Dejan Bojkić.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj sama na vrhu
  Končan je 3. krog 1. SFL, na vrhu FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj, ki imata popoln izkupiček. Tekma meseca brez zmagovalca, KMN Tomaž Šic Bar in FK Dobrepolje še brez točk, ŠD Mlinše prvič poraženo.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Kamere na tekmi meseca v Kobaridu
  Današnji petek bo obeležila tekma KMN Oplast Kobarid – FK Siliko, ki jo boste lahko od 20. ure dalje spremljali v prenosu na spletni strani www.futsal.si. To bo tekma 6. in 7. ekipe 1. SFL, Oplast prihaja na tekmo s tremi točkami, Siliko pa ima po dveh krogih eno točko.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Litijani trenirajo, gostje bi radi popravili vtis
  Po reprezentančni pavzi se vrača prvoligaški futsal. Danes je na sporedu 3. krog, oči pa uprte v Kobarid, na Ptuj in Škofije, ter v Litijo in Rogaško Slatino. Tekma beseca KMN Oplast Kobarid – FK Siliko je tekma meseca, zato tudi prenos na spletni strani www.futsal.si!
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Po dveh ničlah po točke na Obalo
  „Lahko smo razočarani, ker nismo osvojili točk. To je edino, kar me je jezilo po zadnji domači tekmi, ko smo priznali premoč Ptuju. A končnih 4:8 ni realen pokazatelj razmerij na terenu,“ poudari Gačnik, ko se ozre na odigrano v 1. in 2. krogu.
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke
  Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo
  Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.
 • 23.09.2020 | 1. SFL
  Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju
  Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 22.09.2020 | 1. SFL
  Na Škofijah zadovoljni, misli pri Sevnici
  Varovanci trenerja Marka Hrvatina imajo po dveh krogih 1. SFL štiri točke, selekcija U19 pa je v 1. krogu vknjižila visoko zmago proti Dobovcu.
 • 17.09.2020 | 1. SFL
  Futsal liga prvakov z novim formatom
  Evropska nogometna zveza Uefa je predstavila spremenjen format tekmovanja za sezono 2020/2021, ko bo Slovenijo v tem elitnem tekmovanju zastopal FK Dobovec.
 • 11.09.2020 | 1. SFL
  Dobovcu derbi, na vrhu še Ptuj in Mlinše
  Tekmovanje se nadaljuje s 3. krogom 25.9., prihodnji teden je rezerviran za reprezentančno akcijo članov.

DELI NA