08.12.2023 | 1. SFL
Derbi vrha na Šport TV, za točke v Sevnici, Sodražici in Dobrepolju

Nocojšnji večer prinaša tekme 11. kroga 1. SFL; to pa je tudi sklepno dejanje kroga v tem koledarskem letu. Spomnili smo že, da bo derbi vodilnih v Rogaški Slatini, prenos pa na Šport TV-ju.

Ob tem pa nas čakajo še tekme v Sevnici, kjer gostuje KMN Meteorplast Šic bar, THE Nutrition Extrem gosti KMN Bronx Škofije, Dobrepolje pa Oplast.

1.SFL, 11. krog, 8.12.
KMN Sevnica – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
THE Nutrition Extrem – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.30) (prenos na Šport TV-ju)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)

Oplast v Dobrepolje

Dobrepolje išče pot iz krize, v katero je padel. Trener Dani Kaljevič verjame, da bo prišla tekma, ko se bodo njegovi igralci „razleteli“ po terenu, bili zbrani pri zaključkih akcij in ne delali napak v obrambi. „Še vedno smo v krču,“ pravi Kaljevič, ki ga tokrat ne bo, saj počiva zaradi izključitve na tekmi proti Sevnici. Na tribuni bosta tudi Gal Škulj in Anej Kmetič.

„Danes gostimo Oplast, s katerim smo odigrali dobrih 35 minut na prvi tekmi, potem pa v zadnjih petih minutah vse zapravili. Upam, da danes igralci, ki dobijo priložnost, in so dosedaj igrali manj, te minute izkoristijo,“ pred zadnjo letošnjo tekmo pove trener Kaljevič, ki ga bo na klopi nadomestil trenerski dvojec Siniša Brkič&Miha Babič.

Oplast je s tekmo manj na 4. mestu v ligi, tudi trener Matej Kavčič in igralci želijo z odliko skleniti predzadnje gostovanje v letu 2023. „Predvsem bo končni rezultat odvisen od nas. Pokazati moramo željo, voljo in pravi pristop. To bo odločalo, v Dobrepolje pa gremo po tri točke. Domačina spoštujemo. Vemo, da bo zaigral v oslabljeni postavi. A to ponavadi v ekipah vzpodbudi dodaten motiv,“ najavo iz Kobarida sporoči trener Oplasta Matej Kavčič.

KMN Meteorplast Šic bar v Sevnico

Sevničani so v 33 dneh, začenši v novembru, odigrali šest tekem 1. SFL in zbrali štiri zmage, kar jih uvršča na 5. mesto. „Nisem si mislil, da bomo pred zadnjo tekmo v letu 2023 v takem položaju, kot smo. Tudi zato lahko današnjo tekmo odigramo povsem neobremenjeno, saj smo v zadnjih krogih naredili velik in dober posel. Čestitam igralcem. A ne glede na vse tole povedano, pa to ne pomeni, da bi šli v današnjo tekmo neresno. Le in samo neobremenjeno,“ pove trener Sevničanov Matej Zakšek, ki je dal igralcem nekaj dni prediha, danes pred tekmo pa sledi še sestanek na temo KMN Meteorplasta Šic bar, ki danes prihaja v Sevnico.

To bo sicer 5. medsebojna tekma, prve štiri so dobili gostje, najbolj tesno letos jeseni, ko je bilo 3:2 za Ljutomerčane.

KMN Bronx Škofije v Sodražico

Sevnica in Oplast sta bila prevelik zalogaj za ekipo iz Sodražice, kjer danes gostuje KMN Bronx Škofije. „Dobro smo trenirali, tudi mentalno so igralci v dobrem stanju. Zavedamo se, da nas danes čaka zelo pomembna tekma. Zadnje tekme so nam tudi pokazale, da moramo točke iskati proti ekipam iz spodnjega dela prvenstvene lestvice. Želim, da bi imeli spet polno dvorano, da nam gledalci pomagajo na tej res pomembni tekmi,“ razmišlja Nik Jelič, trener ekipe THE Nutrition Extrem.

V Sodražici so preučili goste. „Bronxi so menjali trenerja, tudi kadrovsko imajo nekaj težav, a mi gledamo nase,“ je kratek in jedrnat Jelič. Ekipi sta se merili letos v 4. krogu, s 3:1 pa s slavili škofjoti.

„Po porazu proti Siliku je vse morda izgledalo črno, a smo potem dobro trenirali in se pripravili na petkovo tekmo, kjer imamo svoje cilje in ambicije. Vesel sem, da bom imel na voljo širši nabor igralcev,“ pa pove Nebojša Vajič, ki vodi KMN Bronx Škofije. V dresu gostov bosta manjkala poškodovana Matija Tonejc in Jernej Peroša.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Škofjotom derbi, zmagali prvi trije
  Za nami je 17. krog 1. SFL, največ zadovoljstva pa v taboru KMN Bronx Škofije. Škofjoti so s 4:3 premagali Dobrepolje in se utrdili na 7. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije, Dobrepolje ostaja osmo. Treh točk so se veselili še prvouvrščeni: FK Siliko, FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic bar.
 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Derbi v Dobrepolju
  Vodilna ekipa lige FK Siliko na Vrhniki gosti THE Nutrition Extrem, drugouvrščeni FK Dobobvec v Rogaški Slatini KMN Oplast Kobarid. Derbi spodnjega doma prvenstvene lestvice bo v Dobrepolje, kamor prihaja KMN Bronx Škofije, v Ljutomeru pa se bosta pomerila KMN Meteorplast Šic bar in KMN Sevnica.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Popoln krog gostujočih ekip
  Vse tri so se končale z zmago gostov: vodilni FK Siliko je s 3:1 slavil na Škofijah, KMN Meteorplast Šic bar je po preobratu zmagal v Kobaridu (2:4), Dobrepolje pa v Sevnici do 2. zmage sezone, 3:5 je bilo.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Na Škofijah, v Kobaridu in Sevnici
  Petek prinaša tri preostale tekme. KMN Bronx Škofije pričakuje Siliko Vrhnika, KMN Sevnica FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid pa z novim trenerjem KMN Meteorplast Šic bar.
 • 08.02.2024 | 1. SFL
  Dobovec slavil pred kamerami Šport TV-ja
  Petek prinaša tri preostale tekme. KMN Bronx Škofije pričakuje Siliko Vrhnika, KMN Sevnica FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid pa z novim trenerjem KMN Meteorplast Šic bar.
 • 08.02.2024 | 1. SFL
  Pred razprodano dvorano in TV kamerami proti prvaku
  V Ribnici je vse pripravljeno za nocojšnji spektakel, tekmo 16. kroga 1. SFL. Domači THE Nutrition Extrem gosti FK Dobovec, tekmo pa boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 07.02.2024 | 1. SFL
  Kamere Šport TV-ja v Ribnici
  V četrtek se začne, v petek pa se bo sklenil 16. krog 1. SFL. Jutri bodo kamere Šport TV-ja v Ribnici, kjer bo domačin The Nutritin Extem gostil državnega prvaka FK Dobovec. Tekma se začne ob 20. uri.
 • 05.02.2024 | 1. SFL
  Trenerska menjava v Kobaridu
  KMN Oplast Kobarid zaseda 5. mesto na prvenstveni lestvici 1. SFL. Ekipo iz Kobarida pa v nadaljevanju sezone ne bo več vodil trener Matej Kavčič.
 • 26.01.2024 | 1. SFL
  Vodilni štirje zanesljivo do novih zmag
  V 15. krogu so se zmag veselili klubi, ki so na lestvici od 1. do 4. mesta, vsi štirje pa so tekme odigrali doma. Siliko je s 5:0 odpravil Dobrepolje, Dobovec je bil z 10:1 boljši od KMN Bronx Škofije, KMN Meteorplast Šic bar je s 7:3 premagal The Nutrition Extrem, KMN Sevnica pa s 5:2 Oplast.
 • 26.01.2024 | 1. SFL
  Začetek 3. dela rednega dela 1. SFL
  V petek, 26.1., je na sporedu 15. krog 1. SFL. KMN Sevnica gosti KMN Oplast Kobarid, FK Dobovec KMN Bronx Škofije, v Ljutomeru bo pri KMN Meteorplast Šic baru gostoval THE Nutrition Extrem, na Vrhniko k Siliku prihaja Dobrepolje. S tekmami 15. kroga se tako začenja zadnja tretjina rednega dela 1. SFL.

DELI NA