08.12.2023 | 1. SFL
Derbi vrha na Šport TV, za točke v Sevnici, Sodražici in Dobrepolju

Nocojšnji večer prinaša tekme 11. kroga 1. SFL; to pa je tudi sklepno dejanje kroga v tem koledarskem letu. Spomnili smo že, da bo derbi vodilnih v Rogaški Slatini, prenos pa na Šport TV-ju.

Ob tem pa nas čakajo še tekme v Sevnici, kjer gostuje KMN Meteorplast Šic bar, THE Nutrition Extrem gosti KMN Bronx Škofije, Dobrepolje pa Oplast.

1.SFL, 11. krog, 8.12.
KMN Sevnica – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
THE Nutrition Extrem – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.30) (prenos na Šport TV-ju)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)

Oplast v Dobrepolje

Dobrepolje išče pot iz krize, v katero je padel. Trener Dani Kaljevič verjame, da bo prišla tekma, ko se bodo njegovi igralci „razleteli“ po terenu, bili zbrani pri zaključkih akcij in ne delali napak v obrambi. „Še vedno smo v krču,“ pravi Kaljevič, ki ga tokrat ne bo, saj počiva zaradi izključitve na tekmi proti Sevnici. Na tribuni bosta tudi Gal Škulj in Anej Kmetič.

„Danes gostimo Oplast, s katerim smo odigrali dobrih 35 minut na prvi tekmi, potem pa v zadnjih petih minutah vse zapravili. Upam, da danes igralci, ki dobijo priložnost, in so dosedaj igrali manj, te minute izkoristijo,“ pred zadnjo letošnjo tekmo pove trener Kaljevič, ki ga bo na klopi nadomestil trenerski dvojec Siniša Brkič&Miha Babič.

Oplast je s tekmo manj na 4. mestu v ligi, tudi trener Matej Kavčič in igralci želijo z odliko skleniti predzadnje gostovanje v letu 2023. „Predvsem bo končni rezultat odvisen od nas. Pokazati moramo željo, voljo in pravi pristop. To bo odločalo, v Dobrepolje pa gremo po tri točke. Domačina spoštujemo. Vemo, da bo zaigral v oslabljeni postavi. A to ponavadi v ekipah vzpodbudi dodaten motiv,“ najavo iz Kobarida sporoči trener Oplasta Matej Kavčič.

KMN Meteorplast Šic bar v Sevnico

Sevničani so v 33 dneh, začenši v novembru, odigrali šest tekem 1. SFL in zbrali štiri zmage, kar jih uvršča na 5. mesto. „Nisem si mislil, da bomo pred zadnjo tekmo v letu 2023 v takem položaju, kot smo. Tudi zato lahko današnjo tekmo odigramo povsem neobremenjeno, saj smo v zadnjih krogih naredili velik in dober posel. Čestitam igralcem. A ne glede na vse tole povedano, pa to ne pomeni, da bi šli v današnjo tekmo neresno. Le in samo neobremenjeno,“ pove trener Sevničanov Matej Zakšek, ki je dal igralcem nekaj dni prediha, danes pred tekmo pa sledi še sestanek na temo KMN Meteorplasta Šic bar, ki danes prihaja v Sevnico.

To bo sicer 5. medsebojna tekma, prve štiri so dobili gostje, najbolj tesno letos jeseni, ko je bilo 3:2 za Ljutomerčane.

KMN Bronx Škofije v Sodražico

Sevnica in Oplast sta bila prevelik zalogaj za ekipo iz Sodražice, kjer danes gostuje KMN Bronx Škofije. „Dobro smo trenirali, tudi mentalno so igralci v dobrem stanju. Zavedamo se, da nas danes čaka zelo pomembna tekma. Zadnje tekme so nam tudi pokazale, da moramo točke iskati proti ekipam iz spodnjega dela prvenstvene lestvice. Želim, da bi imeli spet polno dvorano, da nam gledalci pomagajo na tej res pomembni tekmi,“ razmišlja Nik Jelič, trener ekipe THE Nutrition Extrem.

V Sodražici so preučili goste. „Bronxi so menjali trenerja, tudi kadrovsko imajo nekaj težav, a mi gledamo nase,“ je kratek in jedrnat Jelič. Ekipi sta se merili letos v 4. krogu, s 3:1 pa s slavili škofjoti.

„Po porazu proti Siliku je vse morda izgledalo črno, a smo potem dobro trenirali in se pripravili na petkovo tekmo, kjer imamo svoje cilje in ambicije. Vesel sem, da bom imel na voljo širši nabor igralcev,“ pa pove Nebojša Vajič, ki vodi KMN Bronx Škofije. V dresu gostov bosta manjkala poškodovana Matija Tonejc in Jernej Peroša.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 08.04.2024 | 1. SFL
  Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
  „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
  Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
  Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
  Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
  Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
 • 29.03.2024 | 1. SFL
  Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
  KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
 • 28.03.2024 | 1. SFL
  V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
  Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
 • 22.03.2024 | 1. SFL
  Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
  S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
 • 22.03.2024 | 1. SFL
  Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
  KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.
 • 21.03.2024 | 1. SFL
  Štirje v lov na polfinalni vstopnici
  V petek, 22. marca, se začenja končnica 1. SFL. V polfinalu sta že FK Dobovec in FK Siliko, za dve prosti polfinalni mesti pa se bodo merili KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica, KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem. Uvodni tekmi v petek gostita Kobarid in Ljutomer.

DELI NA