29.09.2022 | 1. SFL
Derbi vodilnih v Ljutomeru

V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.

1.SFL, 4. krog, 30.9.
ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Sevnica – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobovec (20.30)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.45)

Da vidijo, kam sodijo

Vodilni KMN Meteroplast Šic bar je pod taktirko novega trenerja nekdanjega hrvaškega reprezentanta Roberta Grdovića pri treh zmagah – uvodoma so porazili ŠD Mlinše (3:5), FK Dobrepolje (4:0) in KMN Sevnico (3:6), tri ekipe iz spodnjega dela prvenstvene lestvice, za nameček pa so Ljutomerčani s 15 doseženimi goli tudi najbolj učinkovita ekipa lige.

„Lepo je biti trenutno prvi na razpredelnici. Fantje so si s trdim delom in pristopom, tako na treningih, kot tudi na tekmah, to zaslužili. Ob tem je potrebno povedati, da smo imeli nekoliko lažji žreb na začetku prvenstva, kar smo s tremi zmagami tudi izkoristili. Zdaj pa prihajajo težji nasprotniki,“ uvodoma pove trener Grdović, ki mu pomaga Tomislav Novak. Grdović pohvali svojo ekipo za delo v minulih dneh. „Željni so učenja,“ poudarja hrvaški strateg, ki se veselil petkovega obračuna.

„Dokazali smo, da se lahko kosamo z vsakim. Dvoboj proti Dobovcu bo za nas t.i. proba, da vidimo ali smo ali nismo. Po treh zmagah si želimo nadaljevati s tem nizom ter pred polno dvorano navdušiti naše navijače,“ je optimističen pred petkovo tekmo domači kapetan Kristian Škerget, ki ima še naprej težave s poškodbo hrbta. O njegovem nastopu bo odločitev sprejela zdravniška služba tik pred tekmo.

„Kot ekipa so zelo močni, na teh prvih treh tekmah pa je mogoče še največ pokazal Čujec, ki lahko iz vsake pol priložnosti zadane,“ opozarja Škerget.

Po 3. zmago

„Delamo dobro, v petek pa smo pri vodilni ekipi prvenstva,“ pa svojo napoved tekme začne Kujtim Morina, trener Dobovca. „Meteorplast je dobra ekipa, ki premore velik potencial. Na drugi strani pa imamo svoje plane tudi mi. Zadovoljen sem, ker iz tedna v teden vidim napredek pri svoji ekipi. Verjamem v naše delo in pripravo. Prepričan sem, da bomo spet značajno odigrali tako tekmo,“ nadaljuje Morina, ki zasleduje cilje, ki si jih je zadal z zasedbo.

„Domačina poznamo, to so večinoma igralci, ki so člani reprezentance U21, imajo dober potencial,“ dodaja Morina, ki v detajle gostov ne gre, pozornost usmerja na svojo ekipo.

„Verjamem v trdo delo, verjamem v kvaliteto, ki jo premorejo. Prepričan sem, da lahko naredimo dobre stvari. Zavedam se tudi tega, da v zadnjih treh tednih nismo bili v idealnem stanju,“ priznava Morina, ki pa se zaveda, da njegova ekipa reagira, ko je to treba. Dobovec je v 1. krogu remiziral s Silikom (0:0), potem doma s 3:1 porazil Oplast, za konec pa še slavil na gostovanju v Dobrepolju (6:1). V treh tekmah je Dobovec prejel dva gola, nihče v 1. SFL jih v tem delu prvenstva ni dobil manj. Za razliko od Grdovića ima Morina, tudi on je bil hrvaški reprezentant, na voljo vse razpoložljive moči.

Kaj pravi statistika?

Meteorplast ŠIC bar in Dobovec sta se doslej pomerila dvakrat. Obakrat v minuli sezoni 2021/22 in obe tekmi so dobili igralci Dobovca. V Ljutomeru so slavili s 5 : 1, v Rogaški Slatini, kjer so Ljutomerčani že vodili s 3 :1, pa so zmagali s 4 : 3. Na petkovem dvoboju, na katerem se pričakuje veliko število ljubiteljev dvoranskega nogometa, bosta pravico delila mednarodna sodnika Admir Zahović in Aleš Močnik Perič.

Tekst: D.P., KMN Meteorplast Šic bar
Foto: KMN Meteorplast Šic bar

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    olfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
    KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.

DELI NA