Derbi v Murski Soboti brez zadetkov

Mura - Maribor 0:0

* Stadion Fazanerija, brez gledalcev, sodniki: Kajtazović, Žunič, Skok.
* Strelci: /.
* Mura: Obradović, Karničnik, Gorenc, Maruško, Lovrić, Šturm, Kouter, Horvat (od 88. Kozar), Bobičanec, Maroša (od 75. Filipović), Žižek (od 75. K. Cipot).
* Maribor: Jug, Klinar, Martinović, Uskoković, Guerrico, Vrhovec, Cretu, Repas, Matko (od 75. Tavares), Bajde (od 57. Kronaveter), Mlakar (od 83. Felipe Santos).
* Rumeni kartoni: Maroša, Lovrić, Filipović; Bajde, Tavares, Uskoković.
* Rdeči karton: /.

Dvoboj v Murski Soboti, ki si ga je ogledal tudi selektor članske reprezentance Matjaž Kek, ta bo v torek objavil seznam igralcev za prve tri kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo 2022, se je končal brez golov. Tako Mura ostaja tretja, Maribor, ki je še vedno pogrešal nekaj nogometašev, vključno z Rudijem Požegom Vancašem in Špirom Peričićem ter tudi Martinom Milcem, ki je izpustil še zadnjo tekmo pred iztekom kazni, pa drugi.

Prvi polčas je minil v enakovredni igri, v kateri sta ekipi prišli do nekaj zaključnih strelov, a niti ena žoga ni letela v okvir vrat. Domači, ki so pogrešali kaznovanega Klemna Pucka, so bili še najnevarnejši v 22. minuti, ko je Luka Bobičanec poskusil iz ostrega kota z leve strani, toda pred vrati je žogo v kot poslal Ignacio Guerrico, ki je na levi strani obrambe zamenjal Žana Kolmaniča, ta je namreč že v prejšnjem krogu odigral zadnjo tekmo za Maribor pred selitvijo v ligo MLS k Austinu.

V 48. minuti so domači sprožili prvi strel v okvir vrat, poskusil je Bobičanec malce z desne strani, a toda Ažbe Jug ni imel težkega dela, malce bolj pa se je moral potruditi v 55. minuti po poskusu Nina Koutra. V isti minuti je še Klemen Šturm zapravil izjemno priložnost za vodstvo v tem delu boljše Mure, ko je po podaji z desne strani na "drugi" vratnici iz bližine za malenkost zgrešil cilj.

V 58. minuti je pred vrati do strela spet prišel Bobičanec, a je slabo zadel žogo, tako da jo je Jug lahko ujel. Maribor je zatem prevzel pobudo, a še naprej ostal brez strela v okvir vrat. Saša Gajser je zato v igro poslal izkušenega Marcosa Tavaresa, ki je igral že svojo 421. tekmo v prvoligaški konkurenci (na drugem mestu je skupaj z Janezom Strajnarjem in Dušanom Kosićem, rekorder pa je Sebastjan Gobec s 488).

Takoj po vstopu omenjenega je Rok Kronaveter v 77. minuti vendarle žogo poslal v okvir vrat, a je Matko Obradović svoje delo dobro opravil. Sledilo je obdobje terenske prevlade Maribora, ki pa ni več prinesla kakšne nevarnejše akcije.

Mura bo v 28. krogu 3. aprila gostila Celje, Maribor pa bo gostoval v Kidričevem.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Maribor
    Nedeljsko popoldne bo minilo v znamenju prekmursko-štajerskega derbija. Bodo muraši ujeli priključek z vrhom?

DELI NA