17.03.2023 | 1. SŽNL
Derbi pred kamerami Planet TV-ja

Medtem ko sta ekipi ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Mura Nona opravili s tekmo 13. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje, pa je ta sobota rezervirana za derbi sredini lestvice. V Ajdovščini se bosta na mestnem stadionu pomerili domače Primorje Gaia Naturelle in ŽNK Cerklje, tudi z neposrednim televizijskim prenosom na Planet TV-ju.

V nedeljo nas čakata še dve tekmi v Ljubljani: ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00) in ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00).

Derbi sredine

To bo tekma 5. in 6. ekipe. ŽNK Cerklje imajo po 12 tekmah 15 točk, šestouvrščene Ajdovke pa devet. V tej sezoni sta se ekipi merili enkrat – 3:1 je bilo za Gorenjke, v lanski sezoni pa so Ajdovke prišle ob koncu sploh do prve točke v dosedanjih 15 tekmah.

SŽNL, 13. krog, 11.3.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Mura Nona 2:3 (0:1)
0:1 Korošec (17./11-m), 1:1 Madon (53.), 1:2 Rozmarič (58.), 1:3 Eferl (82.), 2:3 Vilčnik (89.)

18.3.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (15.00) (prenos na Planet TV-ju)

19.3.
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 38
Anja Eferl (ŽNK Mura Nona) 35
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Noelle Vilčnik (ŽNK Radomlje Medex) 23

Kot ekipa

„Razen da nam je nagajala burja, ostalih težav med pripravami ni bilo. Dobro smo trenirale, opravili smo tudi t.i. „teambuilding“ na Obali. Žal smo ostali brez dveh igralk, a delam odločno dalje s tem, kar imamo. Če bomo delovali kot ekipa, bo super,“ pred nadaljevanjem sezone pove kapetanka Martina Capuder, ekipo pa bo še naprej vodil trener Jan Polanc.

„Radi bi, da zadržimo to šesto mesto. Pred nami so Cerklje, ki so vedno neugodna ekipa. So pa tudi naš tekmec, če bi mi radi naredili stopničko višje,“ dodaja kapetanka ekipe hčera burje. „V soboto nas čaka zahtevna tekma. Veselimo se je, ker bo na našem štadionu, zato bo super teren. Obe ekipi pa si želimo treh točk. Naj zmaga najboljši,“ sklene ajdovska kapetanka.

Ajdovke sezono nadaljujejo brez trojca Julija Poplašen, Zoja Čebokelj, Ksenija Marolt.

Zahtevna tekma

Gorenjke so zadnji del priprav opravile v Italiji, v spomladanski del pa ekipa vstopa brez Nine Mele, ki se je preselila v Avstrijo. „Veselimo se začetka spomladanskega dela, radi pa bi naredili še korak bližje vodilnemu kvartetu,“ napove Primož Štrajhar, trener ŽNK Cerklje.

„Ajdovke so vedno neugodne tekmice. Čaka nas zahtevna tekma, verjetno se nam obeta izenačena posest žoge. Odločale bodo malenkosti,“ pa dodaja kapetanka Marcela Kos.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 23.05.2023 | 1. SŽNL
  Rekordna sezona v ženski članski ligi
  S tekmami 20. kroga se je sklenila 31. sezona Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. To je bila sezona, ki so jo tako in drugače zaznamovale državne prvakinje ekipa ŽNK Mura Nona.
 • 21.05.2023 | 1. SŽNL
  Z zmago potrdile dvojno krono
  Sklenilo se je državno prvenstvo članic Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V taboru Mure slavijo naslov državnih prvakinj, v Radomljah in Velesovem brez zmagovalk. Ana Milović z 51 goli prva strelka lige.
 • 20.05.2023 | 1. SŽNL
  Krog za prestiž pred televizijskimi kamerami
  Pred ekipami Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je zadnji krog sezone. V nedeljo tri tekme, vse tri pa tudi pred kamerami. To bodo tudi tri tekme, kjer se med sabo merijo sosede na lestvici. Je pa pred zadnjim krogom tudi jasno, da se vrstni red na prvenstveni tablici ne more več menjati.
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Še dve tekmi
  ŽNK Olimpija Ljubljana je dobila uvodno tekmo 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes ŽNK Ljubljana gosti vodilno ekipo lige ŽNK Muro Nona, v spodnjem domu pa Krim sezono končuje proti Gorenjkam.
 • 13.05.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija v končnici potrdila zmago
  ŽNK Olimpija Ljubljana je dobila uvodno tekmo 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V nedeljo še dve tekmi v Ljubljani.
 • 12.05.2023 | 1. SŽNL
  Pred kamerami Olimpija in Radomlje odločno po zmago
  S tekmo med ŽNK Olimpijo Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex se začenja 19. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Tudi prenos na Planet TV-ju. V nedeljo sta na sporedu še dve tekmi – ŽNK Ljubljana gosti pokalne prvakinje ŽNK Muro Nona, pri Krimu pa gostujejo Cerklje.
 • 07.05.2023 | 1. SŽNL
  Remi v Ljubljani, v nedeljo še v Ajdovščini
  Tokratni vikend sta bili na sporedu tudi dve zaostali tekmi 17. in 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Uvodno srečanje v Ljubljani se je končalo z delitvijo točk (2:2). V nedeljo pa so Ajdovke doma s 3:0 ugnale  krimovke.
 • 06.05.2023 | 1. SŽNL
  Za 3. mesto
  Danes in jutri sta na sporedu tudi dve zaostali tekmi 17. in 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes se bosta v Ljubljani pred kamerami NZS pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, jutri še tekma v Ajdovščini.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.

DELI NA