13.04.2019 | 1. SŽNL
Derbi kroga v Mariboru, slovesno v Bratoncih

Po skoraj mesecu dni premora se danes s tekmami 15. kroga začenja zadnja tretjina državnega prvenstva članic v SŽNL, na nameček pa je tokratni sobotni krog uvod v skorajšnji polfinale pokala, ki bo na sporedu v sredo oz. četrtek, 17. in 18. aprila.

SŽNL, 15. krog, 13.4.
ŽNK Telemach GMT Beltinci – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ankaran Obala (16.30)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Cerklje (17.00)
ŽNK Maribor – ŽNK Krim Rolljet (11.00) 

Prepoved igranja na tekmi 15. kroga:
Nathalie Donaggio (ŽNK Ankaran Obala)

Nov korak posodobitve infrastrukture

V taboru vodilne ekipe SŽNL pričakujejo Ajdovščino, ki na lestvici zaseda 8. mesto. Domačinke so nesporni favorit, vse skupaj pa bo služilo za zadnji test pred sredo, ko bo šlo tudi pred kamerami Nogometne zveze Slovenije za finale pokala. Bo pa danes slovesno v Bratoncih. Namenu bodo svečano predali avtomatski namakalni sistem, z dokončanjem katerega je klub zaključil pomembno fazo posodobitve potrebne infrastrukture za izvedbo tekem.

V minulem letu je z namestitvijo plastičnih sedežev novo podobo dobila tribuna, med zimo pa je bila dokončana energetska sanacija objekta s slačilnicami. Pred kratkim sta bila na igrišču nameščena nova gola in mreža za vrati, prenovljene so tudi klopi za rezervne igralke, največje finančno breme pa je predstavljala izgradnja namakalnega sistema. Investitor projekta je Ženski nogometni klub Pomurje Beltinci. Ob donacijah in lastnih finančnih virih sta sredstva za izvedbo projekta prispevali Fundacija za šport in Nogometna zveza Slovenija. Občina Beltinci je konec prejšnjega leta omogočila nakup novih golov, ob pomoči Krajevne skupnosti Bratonci pa je bila dokončana energetska sanacija slačilnic, so še sporočili iz vodilne ekipe SŽNL.

Dva test tekmi

V taboru Olimpije čakajo Ankaran Obalo. Trener Ljubljančank Andrej Janežič pove, da so skušali te štiri tedne izkoristiti za kvaliteten trening, s fantovskimi selekcijami pa so odigrali tudi dve pripravljalni tekmi. „V Ljubljani nas čaka težka tekma, kjer bi radi prejeli čim manj zadetkov. Vse ostalo pa prepustimo situaciji na tekmi,“ pa pred potjo v Ljubljano razmišlja Miha Gaberc, pomočnik glavnega trenerja primorske vrste.

Premalo točk za vse

Derbi kroga gosti Maribor, kjer domačinke gostijo ŽNK Krim RollJet, obe letošnji tekmi sta pripadli ekipi, ki je gostila srečanje. V Ljubljani je bilo 1:0, v Mariboru 4:3.

„Posebnih kalkulacij ni, zanima nas le zmaga. Ljubljančanke dobro poznamo,“ napoveduje trener Mariborčank Semir Šabotić, ki je vesel, ker se po poškodbi v ekipo vrača tudi izkušena kapetanka Saša Peruš.

„Začenja se vrhunec sezones serijo petih izredno zahtevnih tekem, ki odločajo o končni razvrstitvi. Sobotna tekma je tudi generalka pred polfinalom pokala NZS, ki je trenutno glavni izziv sezone, saj se želimo uvrstiti v finale. Dekleta čutijo pomembnost tekme, a so dobro pripravljena. V Maribor gremo po tri točke,“ nič ne ovinkari, ampak direktno pove trener krimovk David Fekonja.

Vabilo za navijače

V Radomljah bodo gostovale igralke ŽNK Ceklje.

„Dokazale smo, da se lahko mala Slovenija kosa tudi z velikimi reprezentancami. Zdaj smo nazaj, misli so že usmerjene na sobotno ligaško tekmo. Verjamem, da bomo pokazale lep nogomet, na tekmo pa lepo vabim tudi vse navijače,“ je pred današnjo tekmo proti ŽNK Cerklje povedala Adrijana Mori, tudi igralka reprezentance do 19 let, ki je navdušila v elitnem delu kvalifikacij.

Lestvica strelk po 14. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 34
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 22
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 22

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA