05.03.2015 | U17
Dekleta na razvojni turnir v Zagreb

Dekliška reprezentanca Slovenije do 17 let bo od 6.3. do 10.3. sodelovala na UEFA razvojnem turnirju na Hrvaškem. Igralke so se zbrale danes, reprezentanca bo nastanjena v hotelu Terme v Čateških Toplicah, po prihodu v Zagreb pa v hotelu Holiday. Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo pomerile s Hrvaško, Srbijo in BiH.

Uefa razvojni turnir:

7.3.
Hrvaška – Slovenija (13.30)

8.3.
Slovenija – Srbija (11.00)

10.3.
BiH – Slovenija (10.00)


Strokovni štab:
Tina Kelenberger (selektorica)
Zvone Čosič (trener)
Uroš Juračič (trener vratarjev)
Julija Kamnar (fizioterapevt)
Ingrid Požar, dr. (zdravnica)
Suad Sedič (ekonom)

»Gre za našo prvo skupno akcijo, reprezentanca pa je sestavljena skoraj popolnoma na novo, saj je bilo v lanskem letu veliko deklet izhodnega letnika. Letnik 2000 je v državi izredno perspektiven, zato je na seznamu veliko deklet tega letnika, kar je tudi dobro za to reprezentanco že za prihodnjo sezono. V državi imamo kar nekaj talentiranih igralk letnika 1999, ki so v tem segmentu imele kot starejše prednost in tako je odpadlo kar nekaj perspektivnih deklet letnika 2000, ki se niso uvrstile niti na čakalni seznam. Ravno ta dekleta pa bodo pa nosilke te reprezentance v prihodnjem letu, zato srčno upam, da bodo do takrat delale še bolj zavzeto, saj nam je pomembna vsaka posameznica,« uvodoma pove selektorica Tina Kelenberger.

Zaradi poškodbe mišice v ekipi ni Urške Bratuša, ki je bila kot mlajša pomemben člen te reprezentance že v lanski sezoni. Zaradi šolskih obveznosti na državni ravni in posledično štipendije pa bo odsotna Jana Intihar. Priložnost za dokazovanje sta dobili Issabela Pleterski in Greta Garbari.

Sprememba je tudi v strokovnem vodstvu reprezentance.
»Interes NZS je, da se v mlajših dekliških reprezentancah vzpostavi struktura trenerjev, ki izhajajo iz dekliških in ženskih sredin. Tako je od letošnje sezone z nami tudi nov pomočnik reprezentance deklet U17 Zvone Čosić, ki že dolga leta deluje kot glavni trener deklet U17 ter je pomočnik članskemu trenerju Dušanu Uršniku v ŽNK Rudar Škale, je pa dejaven tudi na drugih športnih področjih.«

Kakšno igro bo gojila reprezentanca?
»Sklepam, da bomo zakonitosti taktike faze obrambe zgolj utrjevali in ne vse učili popolnoma na novo, saj smo se s temi dekleti v preteklem letu srečevali v NZS centrih in upam, da smo tukaj s tem naredili korak naprej. Že na teh pripravah bi se izredno rada posvetila, da ob odvzeti žogi preidemo v kontinuiran napad, predvidevam da so reprezentance Hrvaške, Srbije in Bosne na takšnem nivoju, da se lahko enakovredno kosamo z njimi. Naša dekleta so toliko podkovana, da si to lahko privoščimo, predvsem pa jih želim naučiti, da igramo se pa popolnoma zavedam, da bomo ob tem delali napake.«

Kaj vas čaka po Uefinem turnirju?
»Naslednje priprave bodo meseca maja. Takrat se bomo nekoliko bolj posvetili vsebini in predvidoma odigrali prijateljsko tekmo z eno od fantovskih ekip, ker je ta generacija deklet  to sposobna. Vmes se bomo v mesecu aprilu z dekleti srečali na treningu v NZS centru, ločeno na vzhodu in zahodu, tukaj bo ponovno priložnost, da se na seznam uvrstijo dekleta iz ozadja, jih pa seveda spremljam tudi na tekmah tako, da je priložnosti za to dovolj.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U17
    Kadeti za konec klonili proti Norveški
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
  • 23.03.2024 | U17
    Kadeti nemočni proti Španiji
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
  • 20.03.2024 | U17
    Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
    Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
  • 19.03.2024 | U17
    Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
    Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
  • 11.03.2024 | U17
    Vugdalić izbral za elitni krog
    Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
  • 07.03.2024 | U17
    Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
  • 05.03.2024 | U17
    Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
  • 26.02.2024 | U17
    Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
    Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
  • 08.02.2024 | U17
    Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
  • 06.02.2024 | U17
    Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA