01.12.2023 | Sodniki
Dejan Veselič v elitnem delu futsal Lige prvakov na Majorki

Po tem, ko je v mesecu oktobru na Majorki v sklopu glavnega dela 22. sezone Futsal lige prvakov deloval Aleš P. Močnik, najboljših 16 ekip razdeljenih v 4 skupine igra v elitnem krogu, zato se je z nalogo upravljanja s pravili igre v torek na Majorko odpravil Dejan Veselič iz Žalca (član MDNS Maribor).

Na turniju poleg gostiteljev- lanskoletnega zmagovalca futsal Lige prvakov- AE Mallorca Palma nastopajo še ukrajinski FC Hit Kijev, poljski KSC Lubawa in hrvaški MNK Olmissum.

Sedemintridestletni Dejan Veselič, ki nosi grb mednarodnega FIFA sodnika od leta 2017 je poleg Admirja Zahovića iz Šentilja in Aleša P. Močnika iz Šenčurja eden od treh slovenskih sodnikov, ki je uvrščen med 35 elitnih evropskih sodnikov dvoranskega nogometa. V dvorani Palau Municipal d'Esports Son Moix (3.920 sedežev), ki se nahaja v Palmi- glavno mesto otoka Majorka- je v sredo Veselić skupaj z madžarskim sodnikom Gaborom Kovacsom ob 16. uri sodil tekmo med FC Hit Kijev in KSC Lubawa ter bil tretji sodnik na večernem dvoboju MNK Olmissum in AE Mallorca Palma.

Na predzadnji delovni dan tedna je včeraj skupaj s portugalskim sodnikom Miguel Duarte Castilho Oliveira ob 16. uri vodil dvoboj AE Mallorca Palma - KSC Lubawa, pred povratkom v domovino pa bo aktiven tudi na eni izmed tekem na zadnji igralni dan v nedeljo, ko se turnir zaključuje.

Na vseh tekmah kot Uefa kontrolor sojenja deluje Massimo Cumbo iz Italije, v vlogi spremljevalca sodnikov pa deluje Španec Pedro Angel Galan Nieto, ki je tudi vodja izobraževanja futsal sodnikov pri Evropski nogometni zvezi (Uefa).

Elitni del lige prvakov s 16 ekipami razdeljenih v 4 skupine bo med 28. novembrom in 3. decembrom, zmagovalci skupin pa se bodo uvrstili na finalni turnir, ki bo v prvi polovici maja 2024. Slovenski prvak FK Dobovec se je vselej uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi, leta 2021 pa so zaigrali tudi na zaključnem tunrirju najboljših 8 ekip v dvorani Višnjik (ŠC Krešimir Ćosić) v hrvaškem Zadru.

V mesecu septembru letos je Veselič v Poreču na zaključnem turnirju 3. Evropskega prvenstva v futsalu do 19. let (UEFA Under-19 Futsal Euro 2023) sodil finalno tekmo med Španijo in Potugalsko v paru z Danielom Matkovićem iz Švice, spomladi 19. marca pa v drugem največjem madžarskem mestu- Debrecen- sodil veliki finale Španija - Ukrajina na zaključnem turnirju Uefa EP v futsalu za ženske (UEFA European Women’s Futsal Championship 2023 Finals). V zgodovino se je Veselič vpisal tudi 17. marca na polfinalni tekmi Špank in Portugalk, ko je bil prvič pod okriljem Evropske nogometne zveze (Uefa) na futsal tekmovanjih uporabljen sistem VAR, naš sodnik pa ve vodil dvoboj v paru z Mislavom Džekom iz Hrvaške.

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 26.02.2024 | Sodniki
  Šmajc v 1/8 finala Mladinske lige prvakov
  V pristaniško predmestje prestolnice Grčije se po 15. septembru 2022 in opravljanju nalog četrtega sodnika v slovenskem sodniškem timu na tekmi Lige Europa 2022/23 med moštvoma Olympiakos in SC Freiburg vrača mednarodni sodnik David Šmajc (FIFA od 2022), ki bo v 10. sezoni Mladinske Lige prvakov v sredo vodil dvoboj osmine finala na grško - francoskem dvoboj med ekipama Olympiakos in RC Lens.
 • 25.02.2024 | Sodniki
  Staša Špur v ženski ligi narodov
  Petintridesetletna mednarodna sodnica Staša Špur iz Murske Sobote (FIFA od 2016), ki je 6. maja 2023 postala prva ženska v zgodovini samostojne države, ki je opravljala naloge druge pomočnice sodnika na moški finalni tekmi Pokala Pivovarne Union med Olimpijo in Mariborom bo kot prva Slovenka delovala ob vzdolžni črti v premierni sezoni izvedbe Ženske lige narodov (UEFA Women's Nations League).
 • 23.02.2024 | Sodniki
  Na Ptuju začenjajo nov sodniški tečaj - 4. marec ob 17h
  Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Ptuj organizira brezplačni tečaj za nove sodnike in sodnice s čimer bi povečali število sodnikov za sojenje v številnih tekmovanjih. Ne zamudi priložnosti in ustvari sodniško kariero.
 • 21.02.2024 | Sodniki
  Obrenović na Freiburg - Lens za 1/8 finala evropske lige
  Potem, ko je Rade Obrenović spomladi 2023 sodil prvič v izločilnih dvobojih evropskih klubskih tekmovanj na tekmi Basel 1893 - Slovan Bratislava, bo 33-letni Ljubljančan letošnje uvodno dejanje na evropski klubski sceni imel v državi prirediteljici letošnjega evropskega prvenstva. Na povratni tekmi playoffa za uvrstitev v osmino finale evropske lige bo Obrenović (Fifa od 2017) mož s piščalko v četrtem največje mestu - Freiburg- v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg. V kraju, ki je manj kot 50 km oddaljen od meje s Francijo in Švico in leži ob reki Dreisam bo vodil jutrišnji povratni dvoboj med nemškim SC Freiburg in francosko ekipo RC Lens.
 • 20.02.2024 | Sodniki
  Tečaj za sodnike v Murski Soboti - 23.02.2024
  V Prekmurju je nogomet najbolj razširjen in popularen šport v regiji, kjer znotraj Medobčinske nogometno zveze Murska Sobota deluje 30 klubov velikega nogometa, registriranih je 5.028 igralcev in igralk znotraj 159 ekip, za razširjenost in razvoj igre v z nogometom okuženi regiji pa so potrebni tudi novi sodniki in sodnice.
 • 20.02.2024 | Sodniki
  Kajtazović kot VAR s sodniki iz nekdanje Jugoslavije
  Dvainštiridesetletni član DNSG Kranj bo nocoj (21h) deloval v štiričlanski sodniški ekipi iz Srbije, v njegovi družbi pa bo še pomočnik video sodnika Ivan Bebek iz Rijeke (AVAR) . Vsi skupaj bodo delovali na tekmi med PSV in nemško Borusio iz Dortmunda, ki jo bo vodil 37-letni Srdjan Jovanović, član elitne kategorije sodnikov Uefa, ki je na mednarodni FIFA listi sodnikov od leta 2015.
 • 20.02.2024 | Sodniki
  Matej Jug na KAA Gent - Maccabi Haifa
  V univerzitetnem in pristaniškem mestu Gent bo FIFA arbiter iz Tolmina kot prvi Slovenec letos sodil v zaključnih dvobojih na izpadanje v evropskih pokalnih tekmovanjih, kjer bo vodil dvoboj med ekipa KAA Gent in izraelskim Maccabijem iz Haife.
 • 18.02.2024 | Sodniki
  Kontrolorji in sodniki talenti na zimskem seminarju
  Za tem, ko so se pod vznožjem najvišjega vrha Kamniško-Savinjskih Alp- Grintovec- v petek in soboto dopoldne na sedežu NZS mudili sodniki A1 in sodnice ŽNL A1 liste, ki delujejo v vlogah pomočnikov sodnika ob vzdolžnih črtah so v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju dvodnevni zimski seminar opravili še kontrolorji sojenja, sodnice ŽNL A liste, sodniki iz razvojnega programa talentov in kandidatov za program ter manjši del sodnikov A liste.
 • 17.02.2024 | Sodniki
  Pomočniki na zimskem seminarju v NNC Brdo
  Po opravljenem jubilejnem 20. seminarju sodnikov A liste na turški rivieri je Zveza nogometnih sodnikov Slovenije na Brdu pri Kranju organizirala dvodnevni zimski seminar elitnih pomočnikov sodnika in sodnic iz ŽNL A1 liste.
 • 14.02.2024 | Sodniki
  Mladi sodnik iz programa talentov v Turčiji
  Po koncu jubilejnega 20. zimskega seminarja za sodnike A liste v Lari, se je na sodniški kamp v Belek (provinca Antalya) odpravil mladi 25-letni Jure Andrejka iz Lukovice (DNS Ljubljana). V trening bazi organizacije Whistle je bil naš sodnik v družbi delivcev pravice iz Nemčije, Avstrije, Nizozemske, Škotske in Walesa.

DELI NA