09.10.2013 | Ženska A
Debi Benakove, poškodba Milenkovičeve, Zverova v ligi prvakinj

Mateja Zver danes nadaljuje z igranjem lige prvakinj. Ob 18. uri po slovenskem času se bo njen Thor (neposredni prenos) pomeril z rusko zasedbo FK Zorky Krasnogorsk, povratna tekma bo čez teden dni.

Slabe novice za slovensko reprezentanco pa prihajajo iz Avstrije. Na zadnji tekmi se je poškodovala kapetanka Anja Milenkovič, ki je morala iz igre, danes pa jo čaka še detajlni pregled pri reprezentančnem zdravniku. Za nameček je Sturm izgubil srečanje. Poškodovani sta tudi vratarka Lucija Mori in Natalija Golob, katere Leoben je bil z 2:1 boljši od Landhausa.

Na Madžarskem je v dresu Ferencvarosi Torna Cluba debitirala Manja Benak. V ZDA še naprej blesti Pamela Begić, ki je prispevala rvi zadetek za svojo univerzo na gostovanju proti Auburnu. Ob tem se je Begićeva poškodovala, diagnoza pa še ni znana.

Igralka

Tekma

Izkupiček
Mateja Zver
(Thor)

Thor – FK Zorky Krasnogorsk
(danes, 9.10., 1. tekma lige prvakinj)

/

Anja Milenkovič
(Sturm)
Sturm - FSK St. Pölten – Spratzern 1:3 Igrala je do 10. minute, nato zaradi poškodbe zapustila teren.
Urška Žganec
(Sturm)
Sturm - FSK St. Pölten – Spratzern 1:3 Igrala je 90 minut.
Lucija Mori
(Carinthians Soccer Women)

Carinthians Soccer Women – FC Südburgenland
(prestavljeno na 9.11.)

Poškodovana.
Natalija Golob
(DFC Leoben)

DFC Leoben – USC Landhaus 2:1

Poškodovana.
Jasmina Skalič
(FC Feldkirchen/SV Magdalensberg)
FC Feldkirchen/SV Magdalensberg – FC Südburgenland 1b 2:5
Igrala je 90 minut
Manja Benak
(Ferencvarosi Torna Club)
Ferencvarosi Torna Club –1. FC Femina 2:2 Igrala je do 59. minute
Pamela Begić
(Florida University)
Auburn University – Florida 0:3

Igrala do 15. minute, dosegla gol in 
zaradi poškodbe zapustila teren

Dominika Čonč
(UTM)
UTM – Jacksonville State 3:1

Igrala je do 59. minute.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.09.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago začele kvalifikacije
  Reprezentanca se vrača v Slovenijo, v torek, 21.9., pa jo čaka pravi spektakel v murskosoboški Fazaneriji, kjer ob 21. uri gosti Francijo, 5. reprezentanco na Fifini lestvici. Francozinje so takisto z visoko zmago (0:10) proti Grčiji začele tokratne kvalifikacije.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  Resno in odgovorno z zavedanjem, da zmorejo
  S tekmo v Estoniji, obračun se začne ob 18. uri po slovenskem času, naša ženska članska reprezentanca začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 16.09.2021 | Ženska A
  Upravičiti vlogo favoritinj
  Slovenska izbrana vrsta začenja novo poglavje. »Reprezentanca je naredila velik korak naprej, napredovale smo tako na Fifini lestvici kot igralsko. Vemo pa, da pretekli rezultati nič ne štejejo, vstopamo v nov kvalifikacijski ciklus, kjer gremo od tekme do tekme. Moramo pa začeti zbirati točke, da bi dosegle naš zastavljeni cilj,« sklene Lara Prašnikar.
 • 14.09.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za spektakel s Francijo
  Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija. Prvo ime skupine je prav torkov tekmec Francija, ki je dosedaj igrala na štirih svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bila leta 2011 (4. mesto).
 • 13.09.2021 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  Danes se je v Čatežu pri Brežicah zbrala ženska članska reprezentanca, ki v petek, 17. septembra, na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 12.09.2021 | Ženska A
  Zver, Predanič in Prašnikar vnovič v polno
  V ponedeljek, 13.9., se začenja reprezentančna akcija članic, ki jih 17.9. v Estoniji čaka prva tekma kvalifikacij za SP 2023. Pred zborom pa še pregled, kako so se v minulih dneh odrezale v tujini.
 • 08.09.2021 | Ženska A
  Prašnikar, Zver in Predanič v polno
  Teden sta obeležila tudi dva slovenska derbija: v Nemčiji sta si nasproti stali Sara Agrež in Adrijana Mori, v Italiji pa Kaja Eržen in Nina Kajzba. Po poškodbi s treningi začenja Timea Rojnik.
 • 03.09.2021 | Ženska A
  Znana seznam članic za začetek kvalifikacij za SP 2023
  Slovenska ženska reprezentanca 17. septembra na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 30.08.2021 | Ženska A
  Mateja Zver do 101. uradnega gola
  V dresu Napolija je premiero doživela Kaja Eržen, ki pa je s soigralkami priznala premoč Interju (0:3). Zmage se je veselila Nina Kajzba, ki pa ob uspehu Rome proti Empoliju (0:3) ni vstopila v igro. Empoli je vse gole dosegel kar sam – tri igralke so premagale lastno vratarko.
 • 23.08.2021 | Ženska A
  Uspešen debi Adrijane Mori in Kristine Erman
  Kristina Erman je okrepila belgijski Charleroi in takoj v 1. krogu dosegla gol ob domači zmagi (4:1). Prav tako z golom je v novi sredini sezono začela Adrijana Mori. V Nemčiji so bile na sporedu tekme 1. kroga pokala. Carl Zeiss Jena, kamor je Morijeva posojena, je v gosteh z 2:0 porazil Jahn Calden

DELI NA